علائم سوختن ال سی دی گوشی چیست؟

ال سی دی گوشی های هوشمند یکی از حساس ترین قطعات آنهاست و معمولا بیش از هر بخش دیگری احتمال خرابی آن وجود دارد. خرابی های ال سی دی را می توان بر اساس علائم سوختن ال سی دی گوشی متوجه شد و از همه مهمتر اینکه معمولا این خرابی ها به دلایل مختلفی نیز اتفاق می افتند.

در مواردی می توان با دنبال کردن نشانه های سوختن ال سی دی گوشی از خرابی کامل آن جلوگیری کرد. اما این امکان وجود ندارد و با سوختن ال سی دی ناچار به تعویض آن خواهید بود. حتی گاهی این نشانه ها حاکی از آن است که زمان تعویض ال سی دی گوشی فرا رسیده یا نزدیک است. در ادامه با علائم سوختن ال سی دی گوشی و دلایل آن بیشتر آشنا می شویم.

علائم سوختن ال سی دی گوشی

رایج ترین علائم سوختن ال سی دی گوشی

رایج ترین نشانه هایی که خبر از سوختن یا خرابی ال سی دی موبایل می دهند عبارتند از:

از کار افتادن تاچ

یکی از اصلی ترین نشانه های سوختن ال سی دی گوشی از کار افتادن تاچ یا قابلیت لمسی آن است. معمولا به دنبال ضربه خوردن گوشی یا بروز یک سری مشکلات سخت افزاری یا حتی نرم افزاری ممکن است تاچ به تدریج کند شده و در عملکرد آن اختلالاتی به وجود بیاید. بعد از بروز تاخیر در پاسخ گویی قابلیت تاچ، معمولا این ویژگی به تدریج از کار می افتد و در نهایت دیگر پاسخی به دستورات لمسی نمی دهد.

در مواردی که تاچ کند شده یا کمی با اختلال مواجه شده است، به کاربران توصیه می شود که یک بار گوشی را ریست فکتوری کنند تا مطمئن شوند که ایراد کار سخت افزاری است و قطعا ال سی دی خراب است تا بر این اساس برای تعمیر و تعویض ال سی دی تصمیم گیری شود.

روشن نشدن صفحه نمایش گوشی

یکی دیگر از علائم سوختن ال سی دی گوشی، روشن نشدن صفحه است. معمولا در این حالت نمایشگر تاریک می ماند و روشن نمی شود. روشن نشدن صفحه نمایش گوشی می تواند به دلایل مختلفی باشد و حتی خرابی های برد و پاور یا مشکلات باتری و مدارها نیز می توانند موجب بروز این مشکل شوند.

با این حال این خرابی می تواند یکی از دلایل و نشانه های سوختن ال سی دی گوشی نیز باشد. تشخیص این مهم بر عهده یک مرکز تعمیرات تخصصی معتبر است تا در آنجا با عیب یابی گوشی دلیل بروز آن را تشخیص دهند. در این زمینه مرکز سخت افزار ایران می تواند به کاربران در تشخیص مشکل و رفع آن کمک کند.

سیاه شدن بخشی از صفحه نمایش

یکی دیگر از علائم سوختن ال سی دی گوشی، سیاه شدن بخشی از صفحه است. در این حالت بخشی از تصویر نمایش داده نمی شود و رنگ صفحه در آن بخش ها سیاه است. این سیاه شدن می تواند در هر قسمتی باشد و معمولا به تدریج نیز گسترش می یابد و به سایر بخش های صفحه نمایش می رسد. در نتیجه معمولا با مشاهده این حالت باید هر چه سریع تر با مراجعه به یک مرکز تعمیرات تخصصی، تاچ و ال سی دی را تعمیر یا تعویض کرد.

تعویض ال سی دی موبایل

پرش تصویر در صفحه نمایش گوشی

از دیگر علائم سوختن ال سی دی گوشی می توان به مشکلات تصویر و نمایش آن اشاره کرد. در این حالت معمولا تصویر نمایش داده شده در صفحه دائما می پرد یا این که سوسو می زند. سوسو زدن صفحه نمایش یا پرش تصویر می توانند از نشانه های مهم خرابی و سوختن ال سی دی گوشی باشند.

در برخی مواقع این مشکل در حدی نیست که در کارکرد گوشی اختلالی به وجود بیاورد و به همین دلیل هم شاید کاربران زیاد آن را جدی نگیرند. اما در صورت عدم مراجعه به موقع به یک مرکز تعمیرات تخصصی موبایل، به تدریج این مشکل بیشتر شده و نهایتا به سوختن ال سی دی گوشی می انجامد.

ترک و شکستگی روی صفحه نمایش

رایج ترین و واضح ترین نشانه خرابی ال سی دی، وجود ترک و شکستگی روی صفحه نمایش است. در صورتی که گلس گوشی شکسته باشد، ال سی دی معمولا سالم است و مشکلی ندارد. اما در مواردی که آسیب جدی تر است و ال سی دی نیز شکسته است، این شکستگی می تواند جزو مهم ترین علائم سوختن ال سی دی گوشی باشد و سریعا باید برای تعمیر و تعویض آن اقدام کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر پیشنهاد می شود از مقاله اگر ال سی دی گوشی موبایل شکست چه کنیم؟ کمک بگیرید.

ظاهر شدن هاله های رنگی یا خطوط سیاه و سفید روی صفحه نمایش گوشی

در برخی مواقع روی نمایشگر گوشی یک سری خطوط افقی و عمودی ظاهر می شوند یا این که یک سری هاله های رنگی غیر معمول در بخش های مختلف صفحه نمایش به وجود می آید. در نتیجه می توان یکی دیگر از علائم سوختن ال سی دی گوشی را همین خطوط رنگی یا سیاه و سفید و هاله های رنگی ظاهر شده روی صفحه نمایش گوشی در نظر گرفت.

بنفش شدن قسمتی از صفحه نمایش گوشی

از دیگر علائم سوختن ال سی دی گوشی، بنفش شدن بخشی از صفحه نمایش است. معمولا این مشکل به دنبال پیکسل سوختگی یا خرابی پیکسل ها از داخل به وجود می آید و دلیل عمده آن هم آسیب های فیزیکی به نمایشگر است. معمولا به دنبال وارد شدن فشار بیش از حد به صفحه نمایش، بخشی از نمایشگر به دنبال آسیبی که به ال سی دی وارد شده است به رنگ بنفش در می آید.

راه حل های جلوگیری از خرابی ال سی دی گوشی

علائم سوختن ال سی دی گوشی همگی معمولا به دنبال یک آسیب یا استفاده نادرست ظاهر می شوند. در نتیجه اگر بتوان تا حد ممکن از وارد شدن آسیب های معمول مانند زمین خوردن یا آب خوردگی گوشی جلوگیری کرد، می توان نیاز به تعمیر و تعویض ال سی دی را نیز به تعویض انداخت.

استفاده از گلس محکم و با کیفیت روی ال سی دی، استفاده از قاب مناسب برای دستگاه، استفاده از شارژرهای اصلی برای گوشی و دقت در کار با گوشی می تواند ریسک آسیب به ال سی دی را کاهش دهد. از طرفی هم اگر به تعمیر یا تعویض ال سی دی یا سایر تعمیرات تخصصی گوشی نیاز بود بهتر است برای تعمیر انواع موبایل مورد نظر حتما به یک مرکز تعمیراتی معتبر مراجعه کنید تا ریسک های جانبی، سلامت ال سی دی گوشی را تهدید نکند.

دلایل سوختن ال سی دی گوشی

به صورت کلی هر عاملی که بتواند به ال سی دی گوشی آسیب یا ضربه ای وارد کند، می تواند موجب خرابی ال سی دی شده و علائم سوختن ال سی دی گوشی را ظاهر کند. از این رو معمولا رایج ترین دلایل خرابی ال سی دی گوشی را می توان موارد زیر در نظر گرفت:

• وارد شدن آسیب های فیزیکی به صفحه از جمله ضربه و فشارهای شدید به دستگاه:

مواردی مانند زمین خوردن گوشی، وارد آمدن یک فشار خارجی شدید به نمایشگر و … می تواند به شدت به ال سی دی آسیب برساند.

• آبخوردگی و نفوذ رطوبت به گوشی:

مورد مهم بعدی نفوذ آب و رطوبت است که این عوامل به شدت می توانند به ال سی دی آسیب برسانند و موجب خرابی و حتی سوختن آن شوند.

• استهلاک قطعات داخلی گوشی:

برخی مواقع علائم سوختن ال سی دی گوشی در حالی بروز می کنند که هیچ گونه آسیب به خصوصی به دستگاه وارد نشده است و تنها به دنبال استفاده طولانی مدت از دستگاه و استهلاک قطعات داخلی، مشکلاتی در ال سی دی به وجود می آید.

• خرابی برد گوشی:

در صورتی که در برد گوشی نیز یک سری مشکلات مرتبط با ال سی دی به وجود آمده باشد، این مشکلات با نشانه هایی در ال سی دی نمایان می شوند.