یکی از بدترین اتفاقاتی که می تواند برای هر کاربر موبایلی رخ دهد، شکستن ال سی دی گوشی است. در اثر زمین خوردن گوشی، وارد آمدن فشار و ضربه به نمایشگر دستگاه، افتادن اشیاء سنگین روی صفحه نمایش و … ممکن است ال سی دی گوشی دچار شکستگی شود. در این صورت با ال سی دی شکسته موبایل چه باید کرد؟
اولین قدم در این خصوص تشخیص شکستگی ال سی دی است، چرا که در برخی مواقع ال سی دی سالم است و تنها گلس گوشی دچار شکستگی شده است. از آن جایی که شکستن ال سی دی در گوشی های هوشمند یکی از رایج ترین مشکلاتی است که در این دستگاه ها رخ می دهد، در ادامه در خصوص کارهایی که باید با یک ال سی دی شکسته موبایل انجام داد صحبت می کنیم.
تشخیص ال سی دی شکسته موبایل از گلس شکسته
همانطور که گفته شد، اولین قدم در صورت وارد شدن ضربه به موبایل، تشخیص شکستگی ال سی دی از گلس است. گلس لایه ای شیشه ای است که سطح بیرونی نمایشگر را می پوشاند و تا جای ممکن از وارد آمدن ضربه به ال سی دی و بخش های حساس تر جلوگیری می کند. در صورتی که تنها گلس شکسته باشد، تاچ یا قابلیت لمسی نمایشگر هنوز کار می کند و نمایش و اجرای تصاویر و محتواهای ویدئویی نیز به راحتی و بدون مشکل انجام خواهد شد.
تنها مشکلی که در صورت شکستگی گلس در گوشی ایجاد می شود همان شکستگی و ترک هایی است که روی صفحه نمایش دیده می شود. در این شرایط با ال سی دی شکسته موبایل مواجه نیستید و تعویض گلس برای حل مشکل، کفایت می کند.
بررسی نشانه های شکستگی ال سی دی و سطح آسیب وارد شده
مرحله بعدی در صورت مواجه شدن با شکستن ال سی دی گوشی، بررسی نشانه های خرابی و آسیب هایی است که در صورت خرابی ال سی دی در دستگاه مشاهده می شود. در صورتی که ال سی دی در گوشی دچار آسیب شده باشد معمولا نشانه های زیر در نمایشگر مشاهده می شود:
- از کار افتادن قابلیت لمسی یا کند شدن و ضعیف شدن تاچ
- مشاهده خطوط سیاه و سفید افقی در تصویر
- تیره شدن تمام یا بخشی از تصویر
- عدم نمایش تصویر
- بنفش شدن بخشی از تصویر
- تاریک شدن نمایشگر و …
برآورد هزینه تعمیر ال سی دی شکسته گوشی
بعد از این که شکستن ال سی دی گوشی و میزان و نوع آسیبی که به آن وارد شده است مشخص شد، تعمیرکار باید هزینه تعمیر دستگاه و نوع سرویس های لازم برای رفع مشکل ال سی دی شکسته موبایل را ارزیابی کند. هزینه تعمیر ال سی دی گوشی در صورت شکستگی و خرابی بسته به نوع گوشی و میزان آسیبی که به دستگاه وارد شده است، متفاوت است.
هر چه مدل گوشی جدیدتر و گران تر باشد و صفحه نمایش آن نیز بزرگ تر باشد، هزینه تعمیر بیشتر خواهد بود. از این رو در برخی مواقع برخی کاربران با توجه به هزینه هایی که این تعمیرات دارد، تعویض و فروش گوشی با ال سی دی شکسته را ترجیح می دهند. با این حال برخی نیز تعویض کردن کردن ال سی دی شکسته را انتخاب می کنند.
آیا ال سی دی شکسته گوشی قابل تعمیر است؟
معمولا زمانی که ال سی دی گوشی می شکند، امکان و شانس تعمیر آن بسیار کم است. در بسیاری از موارد ممکن است کاربران همچنان با ال سی دی شکسته موبایل خود کنار بیایند و تا زمان سوختن و خرابی کامل آن اقدامی برای رفع مشکل انجام ندهند. تعمیرات ال سی دی ممکن است شامل تعویض فلت تصویر، تعمیر و تعویض تاچ، کالیبره کردن تاچ و … باشد. اما در بیشتر مواقع تنها گزینه ای که برای تعمیر و رفع مشکل شکستگی ال سی دی باقی می ماند، تعویض تاچ و ال سی دی با هم است. خصوصا که بدون تعویض کردن این قطعات در اکثر مواقع امکان استفاده از دستگاه وجود ندارد.
تعویض ال سی دی شکسته گوشی
در نهایت مهم ترین سرویسی که برای شکستن ال سی دی گوشی ارائه می شود، تعویض تاچ و ال سی دی معیوب دستگاه است. برای تعویض ابتدا باید قطعات اصلی مورد نیاز، اعم از ال سی دی اصلی دستگاه، پنل تاچ و گلس تهیه شود. در ادامه تعمیرکار با استفاده از تجهیزات و ابزار های اختصاصی که دارد گلس، پنل تاچ و ال سی دی شکسته موبایل را جدا می کند.
در ادامه نیز مجددا با استفاده از مهارت و ابزار هایی که در اختیار دارد، قطعات اصلی جدید را در جای خود نصب می کند. در انجام این کار داشتن مهارت کافی، تجربه بالا، تجهیزات اصلی و مورد نیاز و استفاده کردن از قطعات اصلی و اورجینال دستگاه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. خصوصا استفاده کردن از ال سی دی اصلی به منظور حفظ کیفیت و شفافیت نمایشگر اهمیت بسیار بالایی دارد. به این ترتیب می توان مشکل ایجاد شده در ال سی دی شکسته شده یک گوشی هوشمند را برطرف کرد.
روشهای محافظت در برابر شکستن ال سی دی گوشی
روشهای مختلفی برای پیشگیری از شکستن ال سی دی گوشی وجود دارد که هرکدام تأثیر بهسزایی در محافظت از آن دارند. مهمترین این روشها عبارتاند از:
- استفاده از گلس گوشی: استفاده از گلس محافظ صفحه گوشی از ضربات و خط و خشهای ناشی از سقوط جلوگیری می کند.
- دقت در استفاده از گوشی: هنگام استفاده از گوشی، دقت کافی به آن داشته باشید و از رها کردن گوشی در سطوح سخت خودداری کنید.
- حمل امن گوشی: هنگام حمل گوشی، از کیف یا جعبه محافظ مناسب استفاده کنید تا از آسیب به ال سی دی جلوگیری شود.
- عدم تماس با اشیاء تیز و سخت: از تماس ال سی دی گوشی با اشیاء تیز و سخت مانند کلید، ابزار و… خودداری کنید تا از خط و خشهای ناشی از فشار زیاد جلوگیری شود.
- عدم قرار دادن گوشی در جیب پر از اشیاء سفت: قرار دادن گوشی در جیب پر از اشیاء سفت مانند سکه، کلید و… باعث فشار زیاد بر ال سی دی و شکستن آن می شود.
- تمیز نگه داشتن صفحه ال سی دی: صفحه ال سی دی را همواره تمیز نگه دارید تا از خط و خشهای ناشی از ذرات خارجی جلوگیری شود.
- قرار دادن گوشی در معرض حرارت یا سرما: قرار دادن گوشی در معرض حرارت یا سرمای شدید باعث آسیب به ال سی دی می شود، بنابراین از قرار دادن گوشی در معرض شرایط آب و هوای نامساعد خودداری کنید.