• خانه
  • اخبار
  • آشنایی با فناوری باتری هسته ‌ای موبایل و مزیت های آن

آشنایی با فناوری باتری هسته ‌ای موبایل و مزیت های آن

اصلی ترین چالشی که همه کاربران گوشی های هوشمند با آن مواجه هستند، تمام شدن شارژ گوشی و خاموش شدن آن در موقعیت های حساس است. فکر کنید در یک روز شلوغ در بیرون از خانه هستید و به شارژر هم دسترسی ندارید و متاسفانه باتری گوشی خالی می شود و دستگاه خاموش می شود. این اتفاقی است که احتمالا برای هر کسی اتفاق می افتد. حالا یک استارت آپ چینی ادعا می کند می تواند به کمک فناوری باتری هسته ای موبایل کاری کند که هر کاربری هر 50 سال یک بار گوشی خود را شارژ کند. 

این یعنی دیگر نیازی نیست در مورد خاموش شدن گوشی و خالی شدن باتری آن نگران باشید. این استارت آپ چینی که بتا ولت نام دارد تست های اولیه را روی این مدل باتری ها انجام داده و قرار است به زودی آن را به تولید انبوه برساند. اما این باتری های هسته ای چطور عمل می کنند؟ در این مقاله به صورت کامل با فناوری باتری های هسته ای موبایل و مزیت هایی که دارند آشنا می شویم.

فناوری باتری هسته‌ ای موبایل

مشخصات فناوری باتری هسته ای موبایل

بتا ولت در ساخت باتری های هسته های موبایل از 63 ایزوتوپ استفاده کرده و آنها در یک ماژول بسیار کوچک قرار داده است. در نتیجه با کوچک کردن انرژی اتمی، امکان تولید چنین باتری های با دوامی را پیدا کرده است. اندازه نمونه اولیه این باتری 15 * 15 * 15 میلی متر مکعب است. ولتاژ آن 3 ولت و توان آن هم 100 میکرو وات است. 

بتاولت وعده داده که تا سال 2025 توان خروجی این باتری ها از 100 میکرو وات به یک وات خواهد رساند. این باتری ها در حال حاضر مراحل آزمایشی را طی می کند. بتا ولت اعلام کرده که قرار است از این باتری ها با هدف کاربری تجاری در انواع گوشی ها و پهپادها استفاده کند. با این حال هنوز مشخص نیست که دقیقا چه زمانی می توان از فناوری باتری هسته ای موبایل در گوشی های هوشمند استفاده کرد.

این مقاله را از دست ندهید: راه های مراقبت از باتری گوشی

باتری های هسته ای موبایل چطور کار می کنند؟

همانطور که گفته شد بتا ولت 63 ایزوتوپ را در یک ماژول جای داده تا به این ترتیب از انرژی اتمی در یک حجم کوچک شده استفاده کنند. این باتری ها به این صورت عمل می کنند که با تجزیه تدریجی این ایزوتوپ ها، انرژی آزاد شده از آنها را به انرژی الکتریکی تبدیل می کنند. در نتیجه این باتری ها می توانند در یک بازه زمانی بسیار طولانی مدت شارژ مورد نیاز باتری گوشی های هوشمند را تامین کنند. فناوری باتری هسته ای موبایل تا پیش از این در ضربان سازهای اتمی قلب استفاده شده است.

مزیت باتری هسته ای گوشی

آیا فناوری هسته ای موبایل خطرناک است؟

استفاده از این ایزوتوپ ها در ضربان سازهای اتمی قلب به دلیل خطرات مربوط به عناصر رادیواکتیو مورد استقبال قرار نگرفتند. اما بتا ولت مدعی است که در فناوری باتری هسته ای موبایل این مشکل برطرف شده و این باتری ها خطری ندارند. از نظر ایمنی بتا ولت روی این باتری ها کار کرده و آنها را به صورت لایه لایه ساخته است. با کمک لایه های نیمه رسانای الماس و یک لایه ایزوتوپ در حال تجزیه نیکل مشکل خطرناک بودن این باتری ها برطرف شده است. در نتیجه بر اساس گفته بتاولت این باتری ها هیچ تشعشع خطرناکی ندارند و جای نگرانی در خصوص آنها نیست. 

بر اساس گفته ای شرکت بعد از این که ایزوتوپ ها به صورت کامل تجزیه شدند ایزوتوپ نیکل به مس تبدیل می شود. بر اساس ادعای بتا ولت حتی اگر باتری های هسته ای به کار رفته در این گوشی ها آسیب ببینند، له شوند یا سوراخ شوند، هیچ خطری وجود ندارد و باتری گوشی ها منفجر نمی شود. از طرفی حتی دماهای خیلی بالا یا پایین هم مشکلی برای این باتری ها ایجاد نمی کند و فناوری باتری هسته ای موبایل می تواند در رنج دمایی منفی 60 درجه تا مثبت 120 درجه سانتی گراد هم دوام بیاورد.

خدمات تخصصی در نمایندگی تعمیرات موبایل: تعویض باتری گوشی

چشم انداز باتری های هسته ای در آینده

شرکت چینی بتا ولت امید زیادی به موفق شدن طرح باتری های با دوام خود دارد و بر این باور است که می تواند نیاز به شارژرها را از بین ببرد. با این حال هنوز برای رسیدن به چنین باوری زود است، چرا که باور عموم در مورد چنین فناوری هایی خطر ایمنی آنها و ریسک مواد رادیواکتیو است. در نتیجه معلوم نیست واقعا با عرضه گوشی هایی که از فناوری باتری هسته ای موبایل بهره می برند، استقبال خوبی از آنها صورت بگیرد یا خیر. از طرفی هم هنوز مشخص نیست که دقیقا چه زمانی این فناوری قرار است در دسترس عموم باشد، چرا که فعلا این باتری ها در مرحله آزمایشی قرار دارند و هنوز به تولید انبوه نرسیده اند. با این حال باید تا زمان عرضه این باتری ها منتظر بمانیم و ببینیم که چه بازخوردی را از این فناوری می بینیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 5 =