تعویض باتری گوشی

بیشتر تولید‌کنندگان گوشی‌های هوشمند همراه ترجیح می‌دهند تا شما بر این باور باشید که قادر به تعویض باتری گوشی همراه خود نیستید؛ اما این حقیقت ندارد. تعویض باتری موبایل می‌تواند عمر گوشی هوشمند شما را به‌طور چشمگیری افزایش دهد. شاید شما به این روش عادت کرده باشید که هر چند سال یک بار گوشی موبایل خود را با یک گوشی نو جایگزین کنید، اما اغلب گوشی‌ها می‌توانند عمر طولانی‌تری داشته ‌باشند.

درست مثل ماشین شما ، این گوشی‌ها هر از چند گاهی نیاز به قطعات جدید دارند. یکی از بهترین گزینه‌ها برای تعمیر گوشی هوشمند برای طولانی‌تر کردن طول عمر باتری جایگزینی باتری قدیمی با باتری جدید است. اما مسئله اینجاست که در اغلب موارد، طراحی گوشی‌های هوشمند به‌نحوی است که کاربران عادی قادر به تعویض باتری نیستند. پس چطور می‌توانید این کار را انجام دهید؟

تعویض باتری گوشی

نکات مهم قبل از تعویض باتری گوشی

اگرچه تعویض باتری گوشی می‌تواند بسیار مفید باشد، این احتمال وجود دارد که این اتفاق به یک فرایند عذاب‌آور تبدیل شود. درست همانند خودرو شخصی، شاید شما بتوانید شخصاً تعمیراتی در خودرو را انجام دهید، اما در نهایت شاید راه ساده‌تر این باشد که  هزینه‌ای را پرداخت کنید تا شخصی دیگر این کار را برای شما انجام دهد. همچنین شما باید مدت زمانی را به ‌دور از گوشی خود تحمل کنید تا وقتی که تعمیر گوشی به اتمام برسد.   

بسیاری از مراکز،خدمات تعمیر موبایل را در یک روز ارائه می‌دهند. این در صورتی است که باتری گوشی شما در انبار موجود باشد. این خدمات تعمیری می‌تواند در مراکزی اتفاق بیفتد که دارای شعبه‌ای در نزدیکی شما باشد. برای مثال، اگر در نزدیکی شما شعبه فروشگاه‌های رسمی اپل و یا “uBreakiFix ” وجود داشته باشد، ممکن است خدمات تعمیری مورد نیاز شما را ارائه دهند. اما در برخی از مواقع برای تعمیر گوشی همراه خود، شما نیاز به ارسال فیزیکی آن دارید که می‌تواند تا چندین روز طول بکشد. حتی اگر بتوانید یک گوشی همراه را برای مدتی قرض بگیرید، باز هم این فرایندی دردسر‌ساز برای شما خواهد بود. اما از طرف دیگر، تعویض باتری موبایل به جای خرید یک گوشی موبایل جدید نه تنها برای طبیعت مفید است، بلکه هزینه‌های شما را تا حد زیادی کاهش خواهد داد.

زمان تعویض باتری موبایل

براساس یک قائده کلی، اگر چند سالی از عمر گوشی شما می‌گذرد و علائم کهنگی در گوشی نمایان شده است، زمان آن فرا رسیده است تا به سراغ تعویض باتری بروید. معمولا در همین زمان به فکر خرید یگ گوشی نو نیز هستید. بسیاری از ارائه دهندگان خدمات تلفن همراه، هر دو سال پیشنهادهای زیادی برای فریب شما در رابطه با ارتقاء طرح، بسته‌های خدماتی و یا ارائه گوشی‌های جدید می‌دهند. اما شما می‌توانید بصورت دستی وضعیت طول عمر باتری گوشی موبایل خود را بررسی کنید تا در صورت نیاز زودتر از این بازه زمانی اقدام به ارتقاء طرح خدماتی خود کنید.

بررسی وضعیت باتری در موبایل اپل

برای بررسی وضعیت باتری گوشی آیفون، به بخش تنظیمات(Settings)، باتری (Battery)،سلامت باتری (Battery Health) مراجعه کنید. مقدار درج شده در گزینه Maximum Capacity نشانگر درصد باقیمانده از گنجایش باتری برای شارژ است. این مقدار میزان شارژ فعلی باتری شما رانشان نمی‌دهد، بلکه نمایانگر میزان گنجایش باتری در حال حاضر نسبت به گنجایش باتری نو (دست اول) است. اگر میزان گنجایش ماکزیمم ( حداکثری) باتری به 80 درصد و یا زیر آن رسیده باشد، بخصوص زمانی که گوشی هنوز تحت پوشش گارانتی است، می‌بایست باتری گوشی خود را تعویض کنید.

بررسی وضعیت باتری در گوشی های اندرویدی

طبق روال گذشته، گوش‌های هوشمند با سیستم عامل اندروید کمی پیچیده تر هستند. مدل‌های متنوعی از این گوشی‌ها وجود دارند که به یک شکل کار نمی‌کنند. در عوض، شما میتوانید از نرم‌افزاری مانند ” AccuBattery ” برای مشاهده دقیق وضعیت باتری در این گوشی‌ها استفاده کنید. این نرم‌افزار یک میزان تقریبی را ارائه می‌دهد و ممکن است تا چند روز طول بکشد تا به درک درستی از وضعیت باتری گوشی شما دست پیدا کند. در صورتی که گنجایش آن به 80 درصد و یا کمتر از آن نسبت به باتری نو رسیده است، زمان آن است که اقدام به تعویض باتری گوشی خود کنید.

آموزش تعویض باتری گوشی

تعویض باتری گوشی آیفون

اگر گوشی آیفون دارید و نیاز به تعویض باتری گوشی آیفون خود دارید، احتمالاً خوش شانس هستید. کاربران در کشور های خارجی می توانند به اپ استور مراجعه کنند واز  گارانتی موبایل اپل استفاده کنند و اگر تحت پوشش AppleCare+  باشند، تعویض باتری موبایل اپل برای بیشتر گوشی‌های آیفون به‌صورت رایگان انجام می‌شود. اما در صورتی که مدت زمان گارانتی و یا دیگر خدمات آن به پایان رسیده باشد، هزینه تعویض باتری موبایل متناسب با مدل گوشی آیفون شما بین 49 تا 69 دلار خواهد بود. اما با توجه به این که نمایندگی اپل در کشور عزیزمان ایران وجود ندارد، نمایندگی تعمیرات موبایل خدمات تخصصی تعمیر موبایل اپل را انجام می دهد.

با مراجعه به یکی از شعب نمایندگی تعمیر موبایل گوشی شما در صورت موجود بودن باتری در همان روزتعمیر خواهد شد و بعد از چند ساعت شما مجدداً به گوشی خود دسترسی خواهید داشت. در صورتی که گوشی نیاز به تعمیرات پیچیده‌تری داشته باشد، لازم است بین یک هفته تا ده روز جهت تعمیرات تخصصی در مرکز سخت افزار ایران بماند. در صورت نبود قطعه لازم است تا زمان موجود شدن قطعه منتظر بمانید.  

چگونه بفهمیم باتری گوشی خراب است؟

یکی از روش‌های ساده برای تشخیص خراب یا ضعیف شدن باتری گوشی، این است که شارژ گوشی به سرعت تمام می‌شود. اگر شما از آن دسته افرادی هستید که مدام از گوشی استفاده می‌کنید، احتمالاً مجبورید حداقل دو بار در روز آن را شارژ کنید. اما علاوه بر این، نشانه‌های دیگری نیز وجود دارد که می‌تواند نشان دهد باتری خراب شده و نیاز به تعویض دارد. در ادامه، سه نشانه‌ای که نشان‌دهنده خرابی باتری گوشی هستند، آورده شده است:

تخلیه سریع شارژ گوشی

یکی از علائم بارز خرابی باتری، تخلیه سریع شارژ است. اگر متوجه شوید که باتری گوشی شما به سرعت تخلیه می‌شود، حتی زمانی که از آن به طور متوسط استفاده می‌کنید، احتمالاً باتری فرسوده شده است. این اتفاق معمولاً زمانی رخ می‌دهد که ظرفیت باتری به شدت کاهش یافته باشد و دیگر قادر به نگهداری شارژ نیست.

ریستارت شدن مکرر گوشی

این مشکل به باتری گوشی مربوط می‌شود، اما خیلی‌ها از آن بی‌اطلاعند. اگر مشاهده کنید که گوشی شما به طور غیرمنتظره‌ای خاموش و روشن می‌شود، احتمالاً مشکل از باتری است. یک باتری ضعیف نمی‌تواند جریان برق را به درستی در گوشی تامین کند، بنابراین در مواقعی گوشی به‌طور ناگهانی خاموش می‌شود.

روشن نشدن گوشی بدون اتصال به شارژر

اگر گوشی شما تنها زمانی که به شارژر وصل است کار می‌کند و به محض جدا شدن از شارژر در عرض ۵ دقیقه خاموش می‌شود، این نشانه‌ای است که باتری گوشی به شدت خراب شده و دیگر قادر به نگهداری شارژ نیست. در چنین شرایطی، باید باتری را تعویض کنید یا گوشی جدیدی خریداری نمایید.

داغ شدن غیرمعمول گوشی

اگر گوشی شما بعد از مدت کوتاهی استفاده داغ می‌شود به حدی که نمی‌توانید آن را در دست بگیرید، این هم یک علامت از خراب شدن باتری است. گرم شدن گوشی در هنگام شارژ امری طبیعی است، اما اگر گوشی شما به طور مداوم و بدون دلیل خاصی داغ شود، این می‌تواند نشان‌دهنده یک مشکل جدی باشد. این گرما نه تنها موجب ناراحتی شما می‌شود، بلکه می‌تواند آسیب‌های جدی به سایر قطعات داخلی گوشی وارد کند.

گوشی هنگ کردن یا کند شدن

گاهی اوقات، گوشی‌هایی که باتری ضعیف دارند، عملکرد ضعیفی از خود نشان می‌دهند. ممکن است هنگام استفاده از برنامه‌ها، گوشی به طور غیرمنتظره‌ای هنگ کند یا به‌طور قابل توجهی کند شود. این مشکل ممکن است به دلیل عدم تأمین انرژی کافی از سوی باتری برای پردازش‌های گوشی باشد.

نشان دادن درصد شارژ نادرست

گاهی اوقات، ممکن است گوشی شما درصد شارژ اشتباهی نشان دهد. به عنوان مثال، گوشی ممکن است درصد شارژ را ۳۰ درصد نشان دهد، اما در همان لحظه خاموش شود. این مشکل معمولاً به علت خرابی باتری و ناتوانی آن در اندازه‌گیری دقیق میزان شارژ باقی‌مانده است.

گوشی روشن نمی‌شود

اگر گوشی شما به طور کلی روشن نمی‌شود یا حتی پس از چندین بار تلاش برای روشن کردن، هیچ واکنشی نشان نمی‌دهد، این احتمال وجود دارد که باتری به طور کامل خراب شده باشد و دیگر قادر به ارائه انرژی کافی برای روشن کردن گوشی نباشد. این وضعیت نشان‌دهنده خرابی شدید باتری است که نیاز به تعویض فوری دارد.

باتری باد کرده یا آسیب دیده

اگر باتری گوشی شما به شکل غیرطبیعی باد کرده یا فیزیکاً آسیب دیده است، به وضوح نشان‌دهنده خرابی آن است. باتری‌های خراب می‌توانند باعث تغییر شکل فیزیکی شوند و این می‌تواند به سایر قسمت‌های داخلی گوشی آسیب وارد کند. در چنین شرایطی، باید بلافاصله باتری را تعویض کنید.

این نشانه‌ها می‌توانند به شما کمک کنند تا به موقع متوجه خرابی باتری گوشی خود شوید و از آسیب‌های بیشتر به دستگاه جلوگیری کنید.

خرید گوشی جدید یا تعویض باتری؟

در دنیای امروز، بسیاری از ما به محض خراب شدن باتری گوشی، به فکر خرید یک گوشی جدید می‌افتیم. برخی افراد معتقدند که تعویض باتری گوشی فایده‌ای ندارد و بهتر است گوشی را به طور کامل تعویض کنیم، چون به باور آنها باتری‌های تعویضی دوام چندانی ندارند و هزینه تعویض باتری بهتر است به خرید یک گوشی جدید اختصاص یابد. اما آیا این دیدگاه درست است؟ در اینجا به بررسی مزایا و معایب تعویض باتری گوشی خواهیم پرداخت تا کمک کنیم تصمیم مناسبی بگیرید.

مزایای تعویض باتری گوشی

تعویض باتری گوشی می‌تواند انتخابی اقتصادی و مؤثر باشد، به‌ویژه زمانی که تنها مشکل دستگاه به باتری مربوط باشد. این کار مزایای مختلفی به دنبال دارد:

صرفه‌جویی در هزینه‌ها

معمولاً هزینه تعویض باتری بسیار کمتر از خرید گوشی جدید است. در صورتی که مشکل گوشی فقط به باتری محدود باشد، تعویض آن می‌تواند گزینه‌ای اقتصادی‌تر باشد.

افزایش عمر گوشی

با تعویض باتری، می‌توانید مدت زمان بیشتری از گوشی خود استفاده کنید و نیازی به خرید یک گوشی جدید نداشته باشید.

کمک به محیط زیست

با تعویض باتری به جای خرید گوشی جدید، به کاهش تولید زباله‌های الکترونیکی و مصرف منابع طبیعی کمک خواهید کرد.

استفاده از گارانتی و بیمه

اگر گوشی شما تحت گارانتی یا بیمه باشد، امکان تعویض باتری به‌صورت رایگان یا با هزینه‌ای کمتر وجود دارد.

حفظ مدل گوشی

اگر به مدل گوشی خود علاقه دارید و هنوز عملکرد مناسبی دارد، تعویض باتری به شما این فرصت را می‌دهد که از همان گوشی استفاده کنید.

معایب تعویض باتری گوشی

با وجود مزایای ذکر شده، تعویض باتری همیشه بهترین گزینه نیست و ممکن است برخی مشکلات را به همراه داشته باشد:

کیفیت باتری‌های تعویضی

باتری‌های جایگزین ممکن است کیفیت پایین‌تری نسبت به باتری اصلی داشته باشند که می‌تواند باعث کاهش طول عمر باتری و عملکرد ضعیف‌تر آن شود.

هزینه‌های اضافی برای تعمیرات دیگر

اگر گوشی شما مشکلات دیگری غیر از باتری داشته باشد، تعویض باتری ممکن است تنها راه‌حل موقت باشد و در نهایت نیاز به تعمیرات اضافی پیدا خواهید کرد.

عمر کلی گوشی

اگر گوشی شما قدیمی شده و نیاز به تعمیرات بیشتری دارد، تعویض باتری نمی‌تواند مشکلات کلی دستگاه را حل کند و ممکن است نیاز به تعویض کامل گوشی داشته باشید.

مدت‌زمان تعمیر

در صورتی که باتری گوشی در دسترس نباشد یا نیاز به تعمیرات پیچیده‌تری باشد، فرایند تعویض ممکن است زمان‌بر باشد و شما چند روز بدون گوشی خواهید بود.

تعویض باتری گوشی‌هایی که باتری‌هایشان جدا نمی‌شوند

در گوشی‌هایی که باتری‌هایشان جدا نمی‌شوند، تعویض باتری کمی پیچیده‌تر است. این گوشی‌ها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که باتری درون دستگاه به‌طور مستقیم و بدون امکان جداسازی از سایر قطعات قرار دارد. این طراحی باعث می‌شود که گوشی‌های جدید باریک‌تر و زیباتر باشند، اما اگر باتری خراب شود، نیاز به دسترسی به داخل گوشی برای تعویض باتری است.

در این صورت، تعمیرکار باید گوشی را باز کند که این فرآیند ممکن است نیاز به ابزارهای خاصی داشته باشد و در بعضی موارد، ممکن است هزینه تعویض باتری بیشتر از گوشی‌های قدیمی باشد که باتری جداگانه داشتند. از طرف دیگر، اگر باتری در گوشی‌های جدید خراب شود و امکان تعمیر آن وجود نداشته باشد، در برخی موارد، هزینه تعویض باتری به اندازه خرید یک گوشی جدید می‌شود.

بنابراین، قبل از خرید گوشی‌های جدید، بهتر است که بررسی کنید آیا باتری قابل تعویض است یا نه تا در آینده با مشکلات این چنینی روبرو نشوید.

راه‌های طولانی کردن عمر باتری

برای حفظ عمر باتری گوشی، باید از روش‌های خاصی استفاده کنید تا باتری دیرتر فرسوده شود. رعایت نکات ساده مانند جلوگیری از شارژ کامل یا خالی شدن کامل باتری می‌تواند تاثیر زیادی در حفظ سلامت باتری داشته باشد.

  • از شارژر اصلی استفاده کنید: استفاده از شارژرهای غیر اصلی ممکن است به باتری آسیب برساند. برای حفظ سلامت باتری، همیشه از شارژر اصل گوشی استفاده کنید.
  • از کامل خالی یا پر شدن باتری جلوگیری کنید: شارژ باتری را بین ۲۰ درصد و ۸۰ درصد نگه دارید تا از آسیب به باتری جلوگیری شود.
  • بلوتوث و اینترنت را قطع کنید: هنگام شارژ گوشی، برنامه‌های اضافی را ببندید و وای‌فای و بلوتوث را خاموش کنید.
  • نور گوشی را کم کنید: کاهش روشنایی گوشی و استفاده از حالت شب می‌تواند مصرف انرژی را کاهش دهد.
  • دستگاه را از دمای زیاد دور نگه دارید: گوشی را از نور مستقیم خورشید و مکان‌های گرم دور نگه دارید تا باتری آسیب نبیند.
  • تست سلامت باتری: از ویژگی‌های داخلی گوشی برای بررسی سلامت باتری استفاده کنید و در صورت نیاز آن را تعویض کنید.
  • بیشتر از ۱۰۰ درصد باتری را در شارژ نگه ندارید: شارژ کردن گوشی به طور کامل، به باتری فشار می‌آورد. سعی کنید از شارژ کامل جلوگیری کنید.
  • حالت صرفه‌جویی در مصرف باتری: با فعال کردن حالت صرفه‌جویی، مصرف باتری کاهش یافته و عمر آن افزایش می‌یابد.

این نکات می‌توانند به شما کمک کنند تا عمر باتری گوشی خود را طولانی‌تر کنید و از عملکرد بهتر آن بهره‌مند شوید.

برای گوشی های اندروید به تعمیرکاران طرف قرارداد مراجعه کنید

برای گوشی‌های اندروید، مشابه آنچه در اپل رخ می‌دهد، یک شرکت تولیدکننده واحد وجود ندارد که مسئولیت تمامی تعمیرات را بر عهده بگیرد. اما در صورت مراجعه به فروشگاه‌ها  و تعمیرگاه‌های رسمی، می‌توانید گوشی اندروید خود را در یک روز تعمیر کنید. برجسته‌ترین نام در میان این تعمیرگاه‌های گوشی‌های اندروید “uBreakiFix”  است که در بیشتر ایالت‌های آمریکا دارای نمایندگی است. برخی از تولیدگنندگان مانند سامسونگ و گوگل امکان دسترسی uBreakiFix  را به قطعات اصلی این شرکت‌ها فراهم کرده‌اند. این بدان معناست که این شرکت می‌تواند گوشی شما را با قطعاتی تعمیر کند که در صورت ارسال مستقیم، شرکت اصلی اقدام به تعمیر آن می کرد.

هزینه تعویض باتری گوشی‌های اندروید متغیر است؛ اما در کل هزینه نهایی در حدود 100 دلار و یا کمتر است. بهتر است از پیش از مراجعه، با تماس تلفنی از میزان تقریبی این هزینه آگاه شوید. در ربرخی موارد، علاوه بر مراجعه حضوری به فروشگاه و یا ارسال پستی گوشی،  شرکت می‌تواند نماینده‌ای را برای تعمیر گوشی در محل اعزام کند.

منبع

5/5 (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 − 1 =