فناوری 5G چیست؟

تکنولوژی های جدید همیشه در راهند و کاربران با بهره بردن از آنها می توانند تجربه بهتری در استفاده از دستگاه های مبتنی بر فناوری مانند گوشی و تبلت داشته باشند. یکی از فناوری های جدید در عرصه ارتباطات، فناوری 5G است. به احتمال زیاد تاکنون نام اینترنت 5G یا فناوری نسل پنجم شبکه تلفن همراه را شنیده اید. تا پیش از این بالاترین سرعت اینترنت به اینترنت 4G مربوط می شد. برای تعمیر موبایل در محل با ما تماس بگیرید.

اما در نسل جدید ارتباطات اینترنتی، این فناوری پرقدرت تر 5G است که نظر کاربران را به خود جلب کرده است. این اینترنت یا بهتر است بگوییم شبکه ارتباطی تلفن همراه مزیت های زیادی دارد که موجب شده نسبت به نسخه قبلی یعنی شبکه 4G برتری داشته باشد. هدف اصلی آن هم اینترنت های خانگی است. اما دقیقا فناوری 5G چیست و چه ویژگی هایی دارد؟ در این مقاله به صورت کامل با این فناوری و ویژگی های آن آشنا می شویم.

فناوری 5G

فناوری 5G به زبان ساده

پیش از بررسی ویژگی هایی که فناوری 5G می تواند به ما ارائه دهد، بهتر است با مفهوم آن به زبانی ساده تر آشنا شویم. این فناوری نسل پنجم شبکه اینترنت تلفن همراه است که به جای نسل 4G عرضه می شود. این فناوری جدیدتر تفاوت هایی با نسل قبلی دارد و به نوعی می توان آن را نوع جدیدی از شبکه تلفن همراه در نظر گرفت که امکان اتصال سایر گجت ها و ماشین ها را هم فراهم می کند. این فناوری مزیت های زیادی نسبت به نسل قبلی دارد که موجب شده تقاضای بالایی برای اینترنت 5G وجود داشته باشد.

مزیت های شبکه اینترنت 5G نسبت به 4G

به صورت کلی و در یک کلام می توان گفت که شبکه اینترنت نسل پنجم نسبت به نسل قبلی سرعت بسیار بیشتری دارد. زمانی که بحث سرعت بیشتر به میان می آید، منظور سرعت 50 مگابیت در ثانیه شبکه 5G نسبت به سرعت 10 تا 50 تایی شبکه 4G است. این استاندارد جهانی بی سیم این امکان را به کاربران می دهد تا به نسبت شبکه 4G، با سرعت بسیار بالاتری محتواها را دانلود کرده یا ویدئوها و عکس ها را آپلود کنند. به نوعی این شبکه تقویت کننده اتصال 4G LTE است.

در این شبکه اینترنت جدید دستگاه ها بسیار سریع تر با شبکه های بی سیم ارتباط برقرار می کنند و تاخیر کمتری دارند. تاخیر کم یکی از مهمترین برتری های شبکه 5G نسبت به 4G است. این شبکه ها نسبت به نسل قبلی کارامدترند و می توانند ارتباطات اینترنتی را بهتر و سریع تر کنند.

از طرفی فراگیر شدن فناوری 5G این امکان را به اپراتورهای موبایل می دهد تا بتوانند طیف خدمات شبکه موبایل شان را توسعه دهند و به این طریق قابلیت های بیشتری را در اختیار کاربران بگذارند. این شبکه جدید با فرکانس های رادیویی بیشتری کار می کنند و با سیستم های جدیدتر هم سازگار است. این شبکه جدید ظرفیت بیشتری نسبت به شبکه 4G دارد و یک پلتفرم یکپارچه است که می تواند کارایی بهتری را ارائه دهد.

دیگر کاربردها و ویژگی های جذاب فناوری 5G

برای درک بهتر این که چرا این فناوری جدید محبوبیت زیادی دارد بهتر است مثال های بیشتری از کارایی های آن را بررسی کنیم. با داشتن این فناوری شما می توانید به یک اینترنت خانگی بسیار پر سرعت دسترسی داشته باشید که امکان دانلود سریع یک فیلم سینمایی را به شما خواهد داد. یکی دیگر از کارایی های مهم این فناوری در طراحی و تولید خودروهای خود مختار یا خودران است، چرا که این خودروهای بدون سرنشین بر اساس شبکه های اینترنت پر سرعت طراحی شده اند.

استریم از پلتفرم های آنلاین مانند نتفلیکس با فناوری 5G بسیار سریع تر است و کیفیت پخش محتواها نیز بسیار بالاست. فناوری جدید 5G در بخش بهداشت و درمان هم کاربرد دارد و پزشکان می توانند با کمک این فناوری اقدامات پزشکی را در کمترین و سریع ترین زمان ممکن انجام دهند. در نهایت می توان از کاربرد این فناوری در توسعه شهرهای هوشمند، در بخش کشاورزی و در زمینه اینترنت اشیا گفت.

اینو بخون حتما به کارت میاد : راهکار های تقویت آنتن موبایل

دسترسی به فناوری 5G به چه صورت است؟

اما سوال مهم این جاست که آیا اکنون تمامی دستگاه ها به این قابلیت مجهزند و چه زمانی قرار است این فناوری به صورت گسترده در دسترس باشد. به صورت رسمی شبکه های 5G از سال 2019 به بعد در دسترس اکثریت مردم قرار گرفت و هم اپراتورهای تلفن همراه و هم تولید کنندگان بزرگ گوشی های هوشمند از این فناوری استفاده کردند. در حال حاضر نسبت به چند سال گذشته شبکه های 5G گستردگی بسیار بیشتری دارند و کشورهای زیادی از این فناوری استفاده می کنند.

به نظر می رسد در سال های آینده به صورت گسترده در اکثر کشورها فناوری 5G به صورت کامل جایگزین شبکه 4G شود. نکته مهم تر این که سرعت عرضه این فناوری به نسبت شبکه 4G بسیار بیشتر است و به نظر می رسد که خیلی زود در سراسر جهان به صورت گسترده تری از این فناوری استفاده شود. با این حال محدودیت استفاده از این شبکه تنها مربوط به ارائه آن در کشور نیست، بلکه باید گوشی شما نیز از این فناوری پشتیبانی کند. گوشی هایی که از مبتنی بر فناوری 4G هستند و از 5G پشتیبانی نمی کنند نمی توانند از این قابلیت بهره ببرند.

نحوه کارکرد شبکه 5G به چه صورت است؟

شبکه 5G هم درست مانند شبکه 4G با امواج رادیویی کار می کند، با این تفاوت که فناوری 5G می تواند در طیف گسترده تری از شبکه های رادیویی کار کند. بنابراین با گسترده تر شدن طیف امواج رادیویی تحت پوشش این شبکه، قطعا قابلیت ها و کارایی های آن هم بیشتر می شود. در حال حاضر دو فرم رایج شبکه 5G شامل امواج sub-6 و mmWave می شود.

آیا برای دسترسی به شبکه 5G باید یک گوشی جدید خریداری کرد؟

اگر در حال حاضر گوشی شما از فناوری 5G پشتیبانی نمی کند اما در منطقه ای که زندگی می کند اپراتورهای تلفن همراه از این فناوری پشتیبانی می کنند، بدون شک به یک گوشی 5G نیاز خواهید داشت. البته اگر گوشی شما جدید است احتمالا از این فناوری پشتیبانی می کند، چرا که اکثر گوشی های جدید در تمامی برندها با قابلیت پشتیبانی از اینترنت 5G تولید می شوند. 

با این حال اگر هنوز این فناوری به صورت گسترده در منطقه محل سکونت شما پشتیبانی نمی شود یا اگر از سرعت شبکه 4G رضایت دارید، نیازی به خرید یک گوشی جدید نیست. خصوصا این که اگر نگاهی به لیست گران ترین گوشی های موبایل بیاندازید، اکثر مدل های رده بالای بازار به فناوری جدید 5G مجهزند.

شایعات در مورد اثر شبکه 5G روی سلامتی

در کنار تمامی مزیت هایی که برای فناوری 5G در نظر گرفته شده، یک سری شایعات هم در خصوص تاثیر این فناوری روی سلامتی وجود دارد که بیان می کند این تکنولوژی تازه برای سلامت انسان ها مضر است. اما درست مانند هر اخبار و شایعات اشتباه دیگری این شایعات نیز واقعیت ندارد و اینترنت 5G هیچ ضرر به خصوصی برای سلامتی انسان ها به همراه ندارد. سال هاست که بی خطر بودن امواج رادیویی ثابت شده و هیچ مستنداتی در خصوص مضر بودن این امواج برای انسان ها وجود ندارد.