امروزه توجه کاربران گوشی های هوشمند به سمت گوشی های کارامد اما مقرون به صرفه بازار جلب شده و کاربران زیادی به دنبال خرید این مدل گوشی ها هستند. گوشی های ریلمی هم یکی از این دسته هاست که شامل گوشی هایی با کیفیت اما مقرون به صرفه می شوند. این گوشی ها زیر مجموعه گوشی های شیائومی بوده و توسط همین کمپانی ساخته می شوند. با این حال هنوز هم یکی از اصلی ترین چالش ها در خصوص این گوشی ها، احتمال خرابی آنها و نیاز به تعمیر موبایل ریلمی است. از چالش یافتن قطعات گرفته تا مهارت تعمیرکاران برای عیب یابی و تعمیر گوشی ریلمی، همگی از جمله مواردی است که بسیاری از کاربران با آن مواجه می شوند.
خدمات تعمیرات این دستگاه ها شامل موارد مختلفی می شود. از تعمیرات نرم افزاری گرفته تا تعمیر قطعات سخت افزاری مختلف گوشی یا تعویض آنها، همگی از جمله سرویس هایی است که برای رفع مشکلات این گوشی ها انجام می شود. در این مقاله با بررسی انواع مشکلاتی که در این گوشی ها ممکن است ایجاد شود، به بررسی روند تعمیر موبایل ریلمی در مرکز تعمیر گوشی تهران می پردازیم.
هزینه تعمیر موبایل ریلمی
هزینه های مربوط به تعمیرات این گوشی ها بر اساس این که نوع خدمات ارائه شده به کاربران چیست، متفاوت است. در صورتی که تعمیر گوشی ریلمی با سرویس های نرم افزاری امکان پذیر باشد؛ برای مثال با به روز رسانی سیستم عامل یا ریست فکتوری کردن گوشی بتوان مشکل آن را برطرف کرد؛ هزینه تعمیرات زیاد بالا نیست. به همان نسبت که روند تعمیرات پیچیده تر و تخصصی تر می شود، هزینه ها نیز افزایش می یابد. گاهی اوقات می توان با تعمیر یک قطعه یا تعویض یک قطعه کوچک روی برد، مشکل گوشی را برطرف کرد تا هزینه تعمیرات کاهش یابد.
اما در مواردی نیز ممکن است تعمیرات تنها با تعویض یک قطعه مانند ال سی دی یا برد امکان پذیر باشد. در این شرایط هزینه های تعمیر این گوشی ها بیشتر است. موضوع مهم دیگر مهارت تعمیرکار و استفاده کردن از قطعات اصلی است. اگر می خواهید گوشی ریلمی شما بعد از تعمیر همچنان مانند قبل کار کند، باید با صرف یک هزینه منطقی برای تعمیر موبایل ریلمی، تعمیرات این گوشی ها را به یک مرکز تخصصی و مطمئن بسپارید تا در صورت نیاز به تعویض یک قطعه، حتما از قطعات اورجینال و با کیفیت استفاده کنند.
رایج ترین مشکلات گوشی های ریلمی کدامند؟
گوشی های ریلمی به نسبت مزیت هایی که دارند، یکسری معایب نیز دارند که موجب می شوند آنها دچار یکسری مشکلات شوند. برخی از اصلی ترین مشکلاتی که در گوشی های ریلمی دیده می شود، شامل موارد زیر است:
- خرابی قاب یا نمایشگر گوشی به دلیل عدم مقاومت این دستگاه ها در برابر گرد و غبار و آب خوردگی
- مشکلات باتری یا مشکلات مربوط به شارژ گوشی های ریلمی از جمله زود خالی شدن باتری در گوشی های ریلمی
- داغ شدن بیش از حد بدنه دستگاه
- مشکلات اتصال به وای فای
- خاموش شدن یا روشن نشدن گوشی های ریلمی
- خرابی دوربین در گوشی های ریلمی
- سیاه شدن صفحه نمایش گوشی
- کم نور شدن صفحه نمایش گوشی
- مشکلات نرم افزاری گوشی از جمله هنگ کردن گوشی، کند شدن دستگاه یا سایر موارد
- مشکلات اسپیکر یا میکروفون گوشی ریلمی
- مشکلات عدم شناسایی و خواندن سیم کارت در گوشی و آنتن نداشتن دستگاه
این موارد در کنار چندین مشکل دیگر از جمله رایج ترین مشکلاتی است که اکثر کاربران گوشی های ریلمی با آن مواجه هستند و باید برای تعمیر موبایل ریلمی اقدام کنند. در ادامه نحوه عیب یابی و تعمیر چند قطعه اصلی در این دستگاه ها را بررسی می کنیم.
تعمیرات نرم افزاری گوشی های ریلمی
اولین و رایج ترین گزینه های تعمیر موبایل ریلمی، تعمیرات نرم افزاری است. مواردی مانند ویروسی شدن گوشی، نفوذ بدافزارها، مشکلات و اختلالات ناشی از ناسازگاری های نرم افزاری، هنگ کردن گوشی با کند شدن آن از جمله مواردی است که به برای رفع آنها به تعمیرات نرم افزاری نیاز است. اصلی ترین چالش در تعمیر نرم افزاری این دستگاه ها، رابط کاربری جدید و متفاوت این گوشی هاست که به صورت اختصاصی و سفارشی طراحی شده است.
با این حال تعمیرکارانی که به ساختار و عملکرد گوشی های ریلمی مسلط اند می توانند با بررسی گوشی از طریق تکنیک های مختلف، مشکلات نرم افزاری این دستگاه ها را برطرف کنند. برای تعمیر گوشی ریلمی در صورتی که ایراد نرم افزاری باشد، به کارهایی مانند ریست کردن دستگاه، فلش کردن گوشی، ریست فکتوری کردن، ویروس کشی گوشی و به روز رسانی سیستم عامل دستگاه نیاز است.
تعمیر ال سی دی گوشی ریلمی
یکی دیگر از گزینه های مهم در تعمیر موبایل ریلمی، تعمیرات ال سی دی است. از کند شدن یا عمل نکردن قابلیت لمسی گوشی گرفته تا تاریک شدن صفحه، شکستن و ترک خوردن ال سی دی یا خط افتادن روی گوشی همگی جزو سرویس های تعمیر ال سی دی گوشی های ریلمی هستند. گاهی تنها با انجام یک سری تنظیمات و گاهی نیز با تعمیر و تعویض تاچ و ال سی دی گوشی می توان مشکلات به وجود آمده در نمایشگر آن را برطرف کرد.
اکثر قطعات ال سی دی موجود برای گوشی های ریلمی به نسبت سایر دستگاه ها، قیمت مناسب تری دارد و به این دلیل تعمیرات و تعویض این قطعه در این گوشی ها مقرون به صرفه تر است. از طرفی نیز تاچ و ال سی دی موجود در بازار برای تعویض شامل دو نوع کپی و اصلی است که قطعا نمونه های کپی قیمت پایین تری دارند اما کیفیت شان هم پایین تر است.
تعمیرات و تعویض برد گوشی ریلمی
تعمیرات برد گوشی قطعا یکی از تخصصی ترین گزینه ها در تعمیر موبایل ریلمی است که باید حتما توسط کارشناسان با تجربه انجام شود. همانطور که می دانید، گوشی های ریلمی زیرمجموعه گوشی های شیائومی است و در نتیجه طراحی این بردها شبیه مادربردهای شیائومی است. هنگ کردن کند شدن گوشی، عدم نمایش محتوا روی صفحه، خاموش شدن یا روشن نشدن دستگاه و فریز شدن گوشی روی لوگوی سازنده همگی می توانند به دلیل خرابی برد باشند. برای تعمیر برد گوشی ریلمی باید ابتدا این دستگاه توسط یک تعمیرکار به دقت عیب یابی شود. بعد از عیب یابی تعمیرکار دستگاه مشخص می کند که برای رفع مشکلات به وجود آمده در گوشی به چه اقدامی نیاز است.
گاهی تنها با ترمیم مدارها و سیم های برد می توان مشکل را برطرف کرد. در مواردی هم باید قطعات روی برد تعویض شوند. این قطعات شامل خازن ها، مقاومت ها، الکترودها، سی پی یو و … می شوند. در نهایت اگر برد گوشی سوخته است نمی توان آن را تعمیر کرد، تعمیرکار با تعویض برد موبایل ریلمی مشکلات دستگاه را برطرف می کند. بدون شک در این شرایط هزینه تعمیرات نیز بیشتر است و روند تعمیر گوشی ریلمی نیز پیچیده تر خواهد بود.
تعمیر و تعویض باتری گوشی ریلمی
باتری و مشکلات شارژ گوشی نیز جزو مشکلات مهم و رایج این دستگاه هاست که کاربران زیادی با آن درگیرند. از شارژ نشدن گوشی گرفته تا زود خالی شدن باتری دستگاه، همگی از جمله مشکلات به وجود آمده در گوشی های ریلمی است. اگر با مشکلات شارژ گوشی مواجه شدید این مشکل می تواند به موارد مختلفی مربوط باشد. از خرابی آداپتور گرفته تا مشکلات کابل شارژ، خرابی سوکت شارژ، مشکلات ولتاژ گوشی، خرابی آی سی شارژ و در نهایت تمام شدن عمر مفید باتری، همگی می توانند علت بروز این مشکلات در گوشی ریلمی باشند.
موارد مختلفی مانند نحوه استفاده از گوشی و نوع باتری به کار رفته در دستگاه، روی عمر مفید باتری این دستگاه ها تاثیر می گذارد. به همین ترتیب بر اساس میزان قدرت باقی مانده باتری، تعمیر با تعویض باتری ریلمی انجام می شود. البته گاهی هم در تست های انجام شده توسط تعمیرکار مشخص می شود که باتری سالم است و مشکل دستگاه به سوکت شارژ یا منبع تغذیه مربوط است. در این موارد قطعا به اقدامات دیگری مانند تعمیر سوکت شارژ موبایل نیاز است.