تعمیر برد موبایل

برد دستگاه های موبایل یکی از موارد بسیار حساس در بین انواع تعمیرات موبایل محسوب می شود. بسته به نوع خرابی در برد، تعمیرکار حرفه ای و مجرب در این خصوص می تواند تعمیر برد موبایل را با حفظ کیفیت دستگاه انجام دهد. از زمانی که گوشی های هوشمند راهی بازار شده اند، متد های تعمیرات موبایل نیز تغییر کرده است. در حال حاضر با وجود تنوع بالایی که این گوشی های هوشمند دارند، مشکلات ایجاد شده در آن ها نیز بسیار متنوع تر است و از این بابت نیز عیب یابی آن ها و انجام تعمیرات لازم پیچیدگی های بیش تری یافته است. در نتیجه انجام تعمیرات تخصصی موبایل به مهارت و تجربه کافی نیاز دارد و برای انجام آن به بهترین شکل ممکن، تعمیرکاری کاربلد، مجرب و از همه مهم تر با دقت نیاز است.

در بین مشکلات متعددی که برای یک گوشی موبایل ممکن است ایجاد شود، خرابی برد موبایل و تعمیر برد موبایل یکی از شاخص ترین ایراداتی است که در تلفن های همراه هوشمند مشاهده می شود. در ادامه به بررسی هر آن چه که نیاز است در این خصوص بدانیم خواهیم پرداخت تا با رویکردی دقیق برای تعمیر برد موبایل خود تصمیم بگیریم. اما در وهله نخست بهتر است بدانیم برد در گوشی های موبایل چه وظیفه ای به عهده دارد. در مرحله بعد نیز در نظر داشته باشید که کار تعمیر برد تلفن همراه باید توسط متخصصین این کار صورت بگیرد.

تعمیر برد موبایل

آیا امکان تعمیر برد موبایل وجود دارد؟

پاسخ به این سوال در واقع به نوع ایراد وارد شده در برد موبایل بستگی دارد. بسته به نوع خرابی و قطعه معیوب در برد، می توان در خصوص امکان تعمیر آن نظر داد. برخی مواقع خرابی در قطعاتی است که با تعمیر و حتی تعویض آن ها می توان مشکل ایجاد شده در برد را برطرف کرد و به این ترتیب تعمیر برد موبایل را انجام داد.

اما با این حال در مواقعی نوع ایراد بسیار جدی تر بوده و با تعمیر و تعویض جزئی قطعات برد دستگاه تعمیر نمی شود. در این مواقع ممکن است نیاز به تعویض کلی برد دستگاه باشد. در نتیجه ممکن است همیشه برد موبایل قابلیت تعمیر شدن را نداشته باشد. اما با این حال بسته به میزان تخصص، تجربه و مهارت تعمیرکار برد دستگاه، تعمیر برد موبایل در مراکزی که تعمیرات تخصصی ارائه می دهند امکان پذیر است.

تعویض برد موبایل

اگر بعد از عیب یابی دقیق برد، تعمیرکار تشخیص دهد که امکان تعمیر برد موبایل مورد نظر وجود ندارد یا این که تعویض و تعمیر قطعات روی برد نیز یک راه حل موقتی است و مشکل را کامل برطرف نمی کند، تعمیرکار مسیر تعویض برد موبایل را انتخاب خواهد کرد. در بسیاری از موارد مانند شکستگی برد گوشی یا سوختن کامل مادربرد، معمولا راه کار موجود تعویض برد گوشی مورد نظر است. پروسه تعویض برد حساسیت بسیار بالایی دارد. در نتیجه حتما باید در یک مرکز تخصصی و معتبر انجام شود.

با استفاده از پیچ گوشتی ها و ابزار های مخصوص، باید تمامی اتصالات و کانکتور های دستگاه به دقت جدا شود. با باز کردن اتصالات دوربین، اسپیکر، ال سی دی، دیجیتایزر، کانکتور های وای فای و با جدا کردن باتری و سیم کارت و کارت حافظه دستگاه، کار تعویض برد موبایل انجام می شود. تمام این مراحل باید به آرامی و با مهارت و دقت بالا انجام شود چرا که هر گونه بی دقتی می تواند به بخش های حساس گوشی نظیر ال سی دی و دوربین آن آسیب برساند. نکته آخر در خصوص تعویض برد یا حتی قطعات آن، استفاده از قطعات اورجینال و سازگار با دستگاه است تا کیفیت گوشی مورد نظر حفظ شود.

عیب یابی برد موبایل

برای تعمیر برد گوشی یا حتی تعویض آن باید مشکلات برد دقیقا توسط تکنسین مربوطه بررسی شده و بعد از تشخیص نوع و میزان خرابی، کار تعمیر برد موبایل انجام شود. بروز مشکلات برقی، خرابی باتری، ضربه و آسیب به گوشی و در نهایت برد دستگاه و آب خوردگی مهم ترین عوامل آسیب رسان به برد است. معمولا تعمیرکار برای عیب یابی برد موبایل نشانه های خرابی یا سوختن آن را دنبال می کند. همچنین با باز کردن دستگاه بر اساس همین نشانه های اولیه، وجود شکستگی، سوختن قطعات، قطع شدن اتصالات و … را بررسی می کند.

نشان هایی مانند هنگ کردن مداوم دستگاه، خاموش شدن گوشی یا خاموش و روشن شدن مداوم آن، فریز شدن دستگاه روی لوگوی گوشی، شارژ نشدن آن، از کار افتادن اسپیکر و دوربین و … می تواند در عیب یابی برد موبایل و روند تعمیر یا تعویض برد گوشی مورد نظر به کار آید. البته برخی ابزار ها و دستگاه های تخصصی و حرفه ای نیز در این زمینه مورد استفاده قرار می گیرند. برای مثال تعمیرکاران تعمیر موبایل با یک اسپری فریز کننده برد و قطعات آن را فریز کرده و سپس با اتصال برد به منبع تغذیه، قطعه معیوب در برد داغ شده و قابل تشخیص می شود.

علت خرابی برد گوشی

خرابی برد گوشی دلایل مختلفی دارد. از جمله این دلایل می‌توان به ضربه دیدن گوشی، نفوذ آب، نوسانات برق، استفاده طولانی‌مدت و حرارت زیاد، کیفیت پایین قطعات و مشکلات نرم‌افزاری اشاره کرد. این موارد  به اجزای مختلف برد مانند چیپست، حافظه، یا مدارهای تغذیه آسیب رسانده و منجر به اختلال در عملکرد گوشی شوند. در برخی موارد، تعمیر برد موبایل انجام می شود، اما در موارد شدیدتر، تعویض کامل آن ضروری است.

نقش برد در گوشی های موبایل چیست؟

برد در واقع یک قطعه الکترونیکی است که در تمامی گجت های دیجیتالی از جمله گوشی های تلفن همراه از آن استفاده می شود. همه قطعات سخت افزاری مهم گوشی مانند رم، CPU، هارد و کارت گرافیک دستگاه الکترونیکی مورد نظر روی برد موبایل قرار گرفته اند.

با توجه به این مشخصه که برد موبایل دارد، می توان متوجه اهمیت نقش این قطعه در آن ها شد. در واقع عملکرد اصلی دستگاه با استفاده از این برد کنترل می شود. از این رو اهمیت تشخیص ایراد ایجاد شده در برد دستگاه و تعمیر برد موبایل اهمیت بالایی دارد.

چگونه می توان تشخیص داد ایراد موبایل از برد است؟

برای این منظور متخصص تعمیرات موبایل از ابزار ها و دستگاه هایی جهت بررسی ایراد موجود در گوشی شما استفاده می کند. در واقع از آن جایی که برد دستگاه از بخش های مهم متفاوتی تشکیل شده است و مسیر های الکترونیکی متعددی نیز در آن جریان دارد، تشخیص دقیق ایراد ایجاد شده در دستگاه برای تعمیر برد موبایل بسیار حائز اهمیت است.

در واقع برای این که بتوان تعمیر برد موبایل را به درستی انجام داد، باید تعمیرکار مربوطه بتواند با کمک دستگاه های تخصصی که در اختیار دارد، کارایی و عملکرد قطعات مختلف روی برد را چک کند تا با تشخیص ایراد و خرابی هر بخش در صورت امکان برای تعمیر آن تصمیم بگیرد.

البته در مواردی برخی موقعیت ها در گوشی موبایل می تواند دلیل بر ایراد ایجاد شده در برد باشند. برای مثال خاموش شدن ناگهانی دستگاه و روشن نشدن آن می تواند یکی از این موارد باشد. برخی مواقع نیز در صورت روشن کردن گوشی تنها لوگوی مربوط به برند گوشی را مشاهده می کنید. هر کدام از این موارد می تواند دلیل بر وجود ایراد در برد دستگاه و نیاز به تعمیر برد موبایل باشد.

تعمیر برد تلفن همراه حساسیت بالایی دارد

تعمیرات موبایل در هر زمینه ای که باشد، حساسیت بالایی دارد، اما با این حال تعمیرات برد موبایل به نسبت دیگر موارد حساسیت بسیار بیش تری دارد. برای انجام این کار فردی متخصص نیاز است و باید علاوه بر تخصص و تجربه کافی، دقت بالایی نیز در حین انجام تعمیر برد گوشی داشته باشد.

علاوه بر این، انجام این کار به ابزار و وسایل و دستگاه های به خصوصی نیاز دارد و در صورت کامل نبودن تجهیزات لازم جهت تعمیر، قطعا کار به درستی و دقت کافی انجام نمی شود. مشکلی که بیش تر افرادی که کار تعمیر برد موبایل را انجام می دهند با آن مواجه هستند، نداشتن ابزار تخصصی لازم است.

تعویض قطعات روی برد موبایل

یکی دیگر از رایج ترین کار هایی که در خصوص تعمیر برد موبایل انجام می شود، تعویض قطعات مختلفی است که روی برد موبایل قرار گرفته اند و عملکرد برد را شکل می دهند. خرابی هر یک از این قطعات در روند عملکرد برد اختلال ایجاد کرده و باید آن ها را تعویض کرد. مهم ترین قطعات روی برد که باید تعویض آن ها با حساسیت و دقت بالایی صورت بگیرد، شامل خازن ها، مقاومت ها، دیود، ترانزیستور، هارد، رم، آی سی ها، سوکت ها و سایر اتصالات سیمی و الکترونیکی است.

برای تعویض هر یک از این قطعات، ابتدا تعمیرکار باید دستگاه را باز کرده و با بررسی قطعه سوخته و معیوب، با استفاده از یک هویه اتصال آن قطعه از برد را ذوب کند. با جدا کردن قطعه معیوب، با استفاده از یک پنس با نهایت دقت قطعه تعویضی مورد نظر را در جای خود قرار داده و آن را روی برد لحیم کند. در نهایت کار تعویض قطعات روی برد موبایل به این شکل انجام می شود. در خصوص تمامی این قطعات، خصوصا مقاومت ها یا ترانزیستور ها به دلیل ارتباط با جریان برق باید حتما در طول تعویض قطعات، تمامی نکات ایمنی مربوط به تعمیر برد گوشی رعایت شود.

مراحل تعمیر برد موبایل به چه صورت است؟

به منظور تعمیر برد موبایل اولین کاری که یک تعمیر کار موبایل انجام می دهد، باز کردن دستگاه است. بر خلاف تصورات، این مرحله حساسیت بسیار بالایی دارد و باید تکنسین مربوطه با دقت و مهارت کافی این کار را انجام دهد. بعد از این که تعمیرکار موبایل به دقت دستگاه را باز کرد و برد آن را به آرامی جدا کرد، در مرحله دوم تعمیر برد تلفن همراه، نوبت به بررسی دقیق تمامی اتصالات الکترونیکی روی دستگاه می رسد. او باید به دقت تمامی اتصالات را بررسی کرده و از تمیزی برد و عدم وجود هر گونه قطعه خارجی روی آن اطمینان حاصل نماید تا مراحل بعدی تعمیر برد موبایل را انجام دهد.

اگر هر گونه قطعی در اتصالات وجود داشته باشد، باید برای رفع آن اقدام کند. در ادامه اگر تمامی اتصالات و سیم های دستگاه وصل بودند،  برای تعمیر برد موبایل، نوبت به بررسی عیب و ایراد احتمالی در دیگر قطعات روی برد می رسد. وجود هر گونه تغییر رنگی در قطعات روی برد می تواند دلیل بر سوختن آن ها و خراب شدن شان باشد. در مرحله آخر اگر از روی ظاهر دستگاه امکان تشخیص دقیق ایراد ایجاد شده در برد موبایل وجود نداشته باشد، متخصص تعمیرات موبایل باید با استفاده از دستگاه های تخصصی که در اختیار دارد، عیب و ایراد احتمالی موجود در برد را بررسی کرده و به این ترتیب ایراد اصلی را جهت انجام تعمیر برد موبایل تشخیص داده و آن را برطرف نماید.

چه قطعاتی در برد موبایل امکان تعمیر یا تعویض را دارند؟

برای پاسخ به این سوال مجددا باید خاطر نشان شویم که برد موبایل یک قطعه الکترونیکی است که قطعات و بخش های سخت افزاری متعدد و مهمی روی آن قرار گرفته اند. از طرفی نیز همه این بخش ها به واسطه اتصالات سیمی و الکترونیکی با یکدیگر در ارتباط هستند. همین امر فرایند تعمیر برد موبایل را نیز پیچیده تر می کند.

در نتیجه هر کدام از این بخش ها ممکن است دچار ایراد شده و نیاز به تعمیر یا تعویض داشته باشند. برخی از قطعاتی که ممکن است در برد آسیب ببینند شامل موارد زیر هستند:

  • هارد
  • مقاومت هایی که روی برد قرار دارند
  • تمامی اتصالات سیمی و الکترونیکی
  • خازن که خود به دو صورت الکتریکی و سرامیکی دسته بندی می شود
  • رم
  • اندیکاتور
  • سوکت پردازش گر
  • IC های روی برد

آیا تعمیر برد گوشی می تواند منجر به بازیابی گوشی تلفن همراه شما شود؟

در بسیاری از موارد اکثر افراد بر این باورند که تعمیرات موبایل، خصوصا تعمیرات مربوط به برد آن نمی تواند نتیجه بخش باشد و دستگاهی که برد آن تعمیر شده است دیگر کارایی و کیفیت قبلی را نخواهد داشت. در پاسخ به این باور نادرست باید گفت که در صورت تعمیرات تخصصی و دقیق گوشی شما درست مانند قبل عمل خواهد کرد.

در نتیجه اگر فردی که موبایل را جهت انجام تعمیر برد دستگاه به او می سپارید، تخصص و مهارت کافی را داشته باشد تعمیر برد موبایل شما نتیجه بخش خواهد بود. در صورت تعمیر دقیق و تخصصی برد دستگاه و استفاده کردن از قطعات اصلی در صورت تعویض برخی از قطعات، موبایل شما درست مانند قبل عمل می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 − 5 =