در گوشی های هوشمند قابلیت های زیادی وجود دارد که این دستگاه ها را به یک وسیله پرکاربردی و چند کاره تبدیل می کند. یکی از این قابلیت ها، وجود یک دماسنج یا سنسور سنجش دما در این دستگاه هاست. سوالی که برای اکثر کاربران پیش می آید این است که آیا امکان اندازه گیری دما با گوشی های هوشمند با وجود چنین قابلیتی وجود دارد؟ این سنسورها چطور کار می کنند و چگونه می توان از آنها برای اندازه گیری دما استفاده کرد؟ آیا همه گوشی های هوشمند به چنین قابلیتی مجهزند؟ در پاسخ باید گفت که در واقع بیشتر گوشی های هوشمند امکان اندازه گیری دما را ندارند و این سنسور کاربرد دیگری دارد.
با این حال ایده تبدیل گوشی به یک دماسنج پیش از این مورد استفاده قرار گرفته و نتایج چندان مطلوب نبوده است. در این جا بیشتر در این باره صحبت می کنیم و به شما می گوییم که چرا امکان اندازه گیری دما با گوشی های هوشمند وجود ندارد و نباید از آنها برای سنجش دما استفاده کرد.
چرا امکان اندازه گیری دما با گوشی های هوشمند وجود ندارد؟
گوشی های هوشمند به یک دماسنج یا سنسور تعیین دما مجهز است. اما این سنسور قرار نیست دمای هوا را برای شما اندازه گیری کند و کار آن اندازه گیری دمای باتری و چیپ گوشی است. استفاده از این سنسور دماسنج برای حفظ ایمنی گوشی است تا در صورت افزایش بیش از حد دمای دستگاه، با قطع مدار شارژ، گوشی خاموش شود و جلوی اشتعال دستگاه گرفته شود. اما چرا سنسور دماسنج به کار رفته در گوشی ها نمی تواند دمای هوا را هم اندازه بگیرد؟ دلیل آن این است که این دستگاه ها دائما در شرایط مختلف دمایی قرار می گیرند و به دلیل این که ممکن است دمای داخلی دستگاه بیش از حد بالا برود، نمی توانند به صورت دقیق دمای محیط را اندازه گیری کنند.
در واقع، برای اندازه گیری دما با گوشی های هوشمند باید این سنسور روی گوشی یا جایی در بیرون آن قرار بگیرد، که عملا غیر ممکن است. زمانی که سنسور در داخل دستگاه تعبیه شده باشد، بیشتر از این که تحت تاثیر دمای محیط باشد، تحت تاثیر دمای اجزای داخلی دستگاه قرار می گیرد و عملا امکان اندازه گیری دقیق دمای هوا را نخواهد داشت.
اندازه گیری نسبی دمای هوا با کمک سنسور دما سنج گوشی
یکی از راه حل های نه چندان دقیق برای اندازه گیری دما با گوشی های هوشمند، اندازه گیری تخمینی دمای هوا با کمک یک سری الگوریتم هاست. در واقع در این روش باید با کمک یک سری الگوریتم پیشرفته و بر اساس دمای نمایش داده شده توسط سنسورهای داخلی گوشی، دمای محیط بیرون را اندازه گیری کرد. اما نه تنها انجام این کار بسیار سخت و پیچیده است، بلکه این دما اصلا دقیق نیست و نمی توان با این روش دمای واقعی هوا را اندازه گیری کرد.
چرا ایده استفاده از دماسنج در گوشی های هوشمند موفق نبود؟
همانطور که در ابتدا به آن اشاره شد، برخی از سازندگان گوشی های هوشمند، با قرار دادن یک نوع دماسنج در گوشی های خود، به فکر اندازه گیری دما با گوشی های هوشمند بودند. موتورولا و سامسونگ دو کمپانی بودند که برای اولین بار، ایده استفاده از دماسنج در گوشی را به کار بردند. سامسونگ در گوشی های گلکسی نوت 3 و گلکسی اس 4 این ایده را اجرا کرد. اما این ایده موفق نبود، چرا که تنها تحت یک شرایط خاص کار می کرد که در عمل اجرای آن ممکن نبود. سامسونگ مدعی شد که برای کار کردن سنسور دماسنج اولا نباید از گوشی استفاده کرد و دستگاه باید در جایی کاملا خنک قرار بگیرد.
دوم این که به هیچ عنوان نباید گوشی را در دست گرفت تا دمای داخلی دستگاه بالا برود. این ایده عملی نبود و حتی در صورت اجرای تک تک این دستورالعمل ها هم دمای تعیین شده توسط سنسور گوشی دقیق نبود. به همین دلیل هم سازندگان گوشی سامسونگ دست از این نوع طراحی برداشتند و دیگر از سنسورهای دماسنج در گوشی های بعدی شان استفاده نکردند.
استفاده از برنامه های دماسنج روی گوشی
یکی دیگر از ایده های سازندگان گوشی برای اندازه گیری دما با گوشی های هوشمند، استفاده از یکسری برنامه های شخص ثالث برای اندازه گرفتن دما بود. این برنامه ها مانند اپلیکیشن های سنجش فشار خون یا برنامه های مشابه کار می کنند و همانطور که می دانید، هیچ کدام از این برنامه ها دقیق نیستند. با این حال از آن جایی که سنجش دما شاید زیاد موضوع حساسی نباشد، می توان با این برنامه ها به صورت تقریبی دما را سنجید، اما نباید به دمای اندازه گیری شده توسط این برنامه ها اعتماد کرد.
بیشتر بخوانید