وای فای دایرکت چیست؟

حتما تا به حال در منوی گوشی همراهتان به کلمه وای فای دایرکت برخورده اید. آیا تا به حال از خودتان پرسیده اید که وای فای دایرکت چیست؟ در این مقاله به شما کمک خواهیم کرد که با این قابلیت بیشتر آشنا شوید.

 قابلیت WiFi Direct ، امکان ارتباط دستگاه به دستگاه را در سیستم اندروید فراهم می کند. دستگاه ها می توانند بدون شبکه متمرکز به هم متصل شوند. یک دستگاه به عنوان نقطه اصلی دسترسی عمل می کند و دستگاه دیگر با استفاده از پروتکل های امنیتی Wi-Fi Protected Setup (WPS) و Wi-Fi Protected Access (WPA / WPA2) به آن متصل می شود.

شاید وای فای دایرکت در نگاه اول شبیه بلوتوث باشد. اما این فناوری تفاوت های اساسی با بلوتوث دارد. یکی از مهمترین تفاوت این است که WiFi Direct می تواند اطلاعات بیشتری را با سرعت بالاتر (حدود ده برابر سرعت در شرایط مطلوب) از بلوتوث رد و بدل کند. این قابلیت، WiFi Direct را به گزینه ای عالی تبدیل می کند،  مخصوصا برای زمانی که می خواهید داده هایی با حجم بالا را با سرعت سریع تری مبادله کنید و دسترسی به وای فای نیز ندارید. تعمیر بلوتوث موبایل خود را به ما بسپارید.

وای فای دایرکت چیست؟

مزایای استفاده از وای فای دایرکت

یکی از مهمترین مزایای استفاده از  WiFi Direct قابلیت استفاده از آن در هر مکان، حتی بدون شبکه وای فای است. چندین دستگاه می توانند بدون نگرانی امنیتی (و فرایند زمانبر) ، به یکدیگر پیوند بخورند و فایل های مهم را به اشتراک بگذارند.

اغلب می توانید به راحتی دستگاهی که وای فای دایرکت را ارائه می دهد پیدا کنید. هنگامی که در حال جستجو هستید باید به دنبال شبکه ای که با “DIRECT” شروع می شود و در ادامه آن نام یا شماره محصول است، بگردید.

چه دستگاه هایی WiFi Direct را ارائه می  دهند؟

وای فای دایرکت به لطف به روزرسانی 2011 Digital Living Network Alliance (DLNA) تقریباً یک دهه است که در دسترس مصرف کنندگان قرار گرفته است. اکنون در سراسر جهان دستگاه هایی که این قابلیت را دارند را می بینید.  حتی  مواردی که ممکن است انتظار نداشته باشید. دستگاه های اندرویدی از Android 2.3  این قابلیت را پشتیبانی می کنند.  این قابلیت در دستگاه های اپل با نام های AirDrop و AirPlay شناخته شده است . دستگاه های Apple آن را از iOS 7 پشتیبانی می کنند .

بسیاری از دستگاه های سرگرمی مثل  Chromecast ، Roku و Xbox نیز این قابلیت را دارند. همچنین  بسیاری از تلویزیون های هوشمند هم از طریق WiFi Direct خدمات ارتباطی ارائه می دهند. لوازم جانبی که اتصالات بی سیم ارائه می دهند، ممکن است از وای فای دایرکت به جای بلوتوث استفاده کنند. این شامل هدست های بی سیم با کیفیت بالا ، چاپگرهای بی سیم و حتی صفحه کلید هم می شود.

چگونگی اتصال دستگاه ها با وای فای دایرکت

اینکه دقیقاً چگونه اتصالات WiFi Direct ایجاد می شود در هر دستگاه هایی متفاوت است. ممکن است برخی دستگاه ها کد QR را اسکن کنند. برخی از شما باید یک پین عددی وارد کنید. یا شاید چندین دستگاه باید یک دکمه فیزیکی را برای شروع اتصال فشار دهند. با گذشت زمان و افزایش اهمیت امنیت ، دستگاه های بیشتری از ترکیبی از این تکنیک ها استفاده می کنند و تعداد کمتری از دستگاه ها به طور خودکار به هم متصل می شوند.

موارد استفاده از WiFi Direct

برخی از رایج ترین موارد استفاده WiFi Direct این روزها شامل موارد زیر است:

اشتراک سریع فایل: یک راه عالی برای به اشتراک گذاشتن سریع فایل هایی با حجم بالا  مخصوصا در زمانی که راه اندازی اتصال های سیمی امکان پذیر نیست.

چاپ عکس روی چاپگرهای بی سیم:  وای فای دایرکت می تواند مقدار زیادی از اطلاعات بی سیم را کنترل کند. به همین دلیل برای کارهای چاپ بی سیم ایده آل به نظر می رسد.

به اشتراک گذاشتن محتوای صفحه نمایش: شما می توانید تصاویر صفحه دستگاه دیجیتال تان، از بازی های موبایل در یک صفحه بزرگ گرفته تا عکس های خانوادگی در تلویزیون یا پرتره دیجیتال، را با استفاده از وای فای دایرکت به اشتراک بگذارید.

بازی کردن با هم: اگر همه بازی های مشابهی را در تلفن های خود دارند ، می توانند با وای فای دایرکت ارتباط برقرار کرده و بازی کنید ، حتی اگر دسترسی به وای فای نداشته باشید.

همگام سازی سریع: برخی از دستگاه ها از WiFi Direct برای همگام سازی اطلاعات و به روزرسانی رسانه های خود استفاده می کنند. این ویژگی می تواند روند کار با دستگاه را بسیار سریعتر کند ، خصوصاً اگر مجبور باشد همزمان تعداد زیادی رسانه جدید اضافه کند (به عنوان مثال بروزرسانی لیست های پخش موسیقی).

امنیت در وای فای دایرکت

همانطور که اشاره کردیم ، وای فای دایرکت در مقایسه با سایر اتصالات ، از مزایای امنیتی برخوردار است. با این حال ، هنوز هم سهم مخاطرات آن صفر نیست. اتصال شما، هنگامی که دستگاه همزمان به شبکه دیگری متصل است، می تواند خطرناک باشد. اگر از اتصال مستقیم ، به ویژه اگر از پروتکل WPS قدیمی استفاده می کنید ، می توانید طعمه مناسبی برای هکرها باشید.

بسیار مهم است که شما بدانید چگونه می توانید از ایمن بودن اتصال مستقیم خود اطمینان پیدا کنید. هر کسی می تواند از خدماتی که شما در اختیار دارید استفاده کند یا با استفاده از وای فای دایرکت به اطلاعات خصوصی شما دسترسی پیدا کند.

ابتدا به چگونگی ایمن سازی و کارهایی که می توانید برای ایمن سازی دستگاه انجام دهید ، توجه کنید. دو نوع اتصال وای فای دایرکت مستقیم وجود دارد: موقت و مداوم. در اتصالات مداوم داده ها در دستگاه ذخیره می شوند تا در صورت لزوم بتوانند دوباره به طور خودکار متصل شوند. دسترسی به اتصالات مداوم از ایمنی کمتری برخوردار بوده و آسان تر است ، بنابراین باید فقط در موارد ضروری (مانند استفاده از چاپگر در خانه) استفاده شود. اتصالات موقت نمی توانند به خودی خود دوباره وصل شوند . هر بار به همان مراحل (پین ، ورود و غیره) احتیاج دارند که باعث امنیت بیشتر آنها می شود. با گذشت زمان ، سرویس های پیشرفته تر اتصالات،  از پین های چرخشی برای جلوگیری از هک شدن استفاده می کنند. برای فهمیدن هک شدن گوشی به این مقاله مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک + شانزده =