جریان کشی موبایل چیست؟

زود تمام شدن شارژ گوشی قطعا یک مشکل دردسرساز است. اما آیا همیشه باتری دستگاه نیاز به تعویض دارد؟ یکی از کارهایی که می توان برای عیب یابی تخصصی گوشی انجام داد، تست جریان کشی موبایل نام دارد. این یک تست تخصصی است که می تواند به تعمیرکار گوشی کمک کند ایراد دستگاه را متوجه شود و میزان مصرف دستگاه را با کمک ابزارهای تخصصی اندازه گیری کند. در واقع در جریان کشی، تعمیرکاران گوشی های هوشمند از یک سری از ابزارهای تخصصی استفاده می کنند و میزان جریان مصرفی گوشی مورد نظر را تست می کنند. 

این جریان مصرفی، همان میزان جریان الکتریکی است که گوشی برای اجرای عملکردهای مختلف به آن نیاز دارد و از آن استفاده می کند. با این تست دقیقا مشخص می شود که چه بخش هایی از گوشی بیشترین میزان مصرف را دارند، دلیل مشکلات مختلف دستگاه چیست و در نهایت چطور می توان به کمک نتایج این تست، مشکل به وجود آمده در گوشی را برطرف کرد. این تست تشخیصی، یکی از مهمترین کارهایی است که در تعمیرات موبایل برای رفع مشکلات گوشی انجام می شود. در این مقاله بیشتر با تست جریان کشی موبایل آشنا می شویم.

جریان کشی موبایل

روش های مختلف تست جریان کشی موبایل

در کل تست جریان کشی موبایل را می توان از چند روش انجام داد که اساس تمام آنها، اندازه گیری جریان الکتریکی مصرفی توسط گوشی است. اول از همه این که می توان این تست را هم در زمانی که گوشی روی حالت استندبای است انجام داد و هم زمانی که گوشی در حالت عادی است. علاوه بر این، دو ابزار اصلی برای انجام این تست شامل استفاده از شارژرهای قابل تنظیم و مولتی مترها می شود. البته می توان از آمپرمترها یا منبع تغذیه هم برای تست جریان کشی موبایل کمک گرفت. در ادامه برخی از این روش ها و نحوه انجام آنها را توضیح می دهیم.

تست جریان کشی با شارژرهای قابل تنظیم

ساده ترین روش برای انجام این تست، استفاده از شارژرهایی است که قابلیت تنظیم جریان را دارند. زمانی که در این شارژرها جریان به صورت دقیق مشخص می شود، می توان جریان مصرفی موبایل در بخش های مختلف را اندازه گرفت و به این ترتیب تست جریان کشی موبایل را انجام داد.

انجام تست جریان کشی با مولتی متر یا آمپرمتر

ابزارهای دیگری که می توان از آنها برای انجام تست جریان کشی موبایل استفاده کرد، مولتی مترها و آمپرمترها هستند. با استفاده از مولتی مترها که دقت بسیار بالایی دارند، می توان میزان ولتاژ مصرفی در موبایل را اندازه گرفت. مولتی متر را باید مستقیما به دو سر گوشی متصل کرد و بهتر است ترجیحا در حالت استفاده از باتری یا شارژر گوشی از این روش استفاده کرد. 

آمپرمترها هم نوعی مولتی متر هستند که می توانند به صورت مستقیم به گوشی وصل شوند و تست جریان کشی را انجام دهند. البته باید قبل از استفاده از آمپرمتر ابتدا آن را کالیبره کرد و سپس با کمک این ابزار دقیق، میزان جریان مصرفی در موبایل را اندازه گرفت. آمپرمترها یکی از دقیق ترین روش های تست جریان کشی موبایل هستند.

نحوه انجام تست جریان کشی گوشی با کمک منبع تغذیه

اگر هدف از انجام تست جریان کشی، تشخیص مشکلات باتری یا شارژر دستگاه باشد، بهترین گزینه برای انجام این تست استفاده از منبع تغذیه است. اولین کاری که در این روش باید انجام دهید این است که یک منبع تغذیه با ولتاژ مناسب را برای گوشی انتخاب کنید. بهترین گزینه یک منبع تغذیه خارجی است که بتوان به صورت دقیق ولتاژ ورودی و خروجی آن را اندازه گرفت. حالا باید بر اساس نوع باتری و قدرت آن، میزان ولتاژ مناسب را در منبع تغذیه تنظیم کنید. سپس منبع تغذیه را به گوشی وصل کنید. حالا برای اندازه گیری جریان مصرفی و انجام تست جریان کشی موبایل، باید یک آمپرمتر را مستقیما به گوشی وصل کرد. در نهایت با بررسی دقیق نتایج به دست آمده می توان مشکلات احتمالی موجود در گوشی را تشخیص داد.

با تست جریان کشی موبایل چه مواردی را می توان مشخص کرد؟

اول از همه بهتر است ببینیم که به صورت دقیق با کمک این تست چه مشکلات و ایرادهایی در دستگاه مشخص می شود. به صورت کلی اصلی ترین هدف انجام این تست، بررسی عملکرد باتری و عمر آن است. تعمیرکار با کمک جریان کشی می تواند مشخص کند که چه میزان باتری به صورت متوسط مصرف می شود و شرایط و کیفیت باتری دستگاه به چه شکل است. مشکلات باتری و خرابی آن اولین چیزی است که به این طریق مشخص می شود. 

مورد مهم بعدی این که می توان با کمک تست جریان کشی موبایل، مشکلات سخت افزاری گوشی را تعیین کرد یا این که مشخص کرد مشکل دستگاه به خرابی سخت افزاری آن مربوط می شود یا مشکلات نرم افزاری. برای مثال ممکن است بعد از انجام این تست مشخص شود که به تعمیر برد موبایل نیاز است. از طرفی نیز اگر استفاده از برخی قابلیت ها یا برنامه ها روی گوشی، موجب افزایش بیش از حد جریان مصرفی شود، از طریق این تست می توان آن را تعیین کرد. با این تست می توان دلیل روشن نشدن گوشی، حتی در صورت تعویض باتری را هم مشخص کرد. به این ترتیب انجام تست جریان کشی برای گوشی های هوشمند اهمیت زیادی دارد.

تست جریان کشی گوشی چگونه انجام می شود؟

علاوه بر روش های مختلفی که برای انجام تست جریان کشی گوشی وجود دارد، این تست را می توان در چندین حالت مختلف هم انجام داد. علاوه بر این، نحوه انجام این تست در گوشی های مختلف هم متفاوت است. در یکی از حالت ها زمانی که دستگاه به یک منبع تغذیه وصل است و با زدن دکمه پاور هیچ عکس العملی در آن دیده نمی شود، می توان تست جریان کشی را انجام داد. 

حالت دوم جریان کشی مربوط به زمانی است که گوشی در آب افتاده باشد. حالت سوم زمانی است که با فشردن دکمه پاور هم گوشی روشن نمی شود. جریان کشی لحظه ای هم یکی از دیگر حالت هاست. در نهایت می توان تست جریان کشی موبایل را هم در حالت استندبای و هم در زمانی که گوشی در حالت باتری یا به شارژ است هم انجام داد.

انجام تست جریان کشی در حالت استندبای بهتر است یا حالت عادی؟

همان طور که گفته شد می توان تست جریان کشی موبایل را هم در حالت استندبای انجام داد و هم زمانی که گوشی در حالت عادی و در حال استفاده است. اما چرا اکثر تعمیرکاران انجام این تست در حالت استندبای را ترجیح می دهند؟ دلیل آن این است که اگر دستگاه در حالت عادی باشد، ممکن است اتصالات شبکه، اتصال به داده همراه یا وای فای و همچنین آنتن موبایل یک سری اختلالات را در انجام تست جریان کشی به وجود آورد. در نتیجه شاید نتایج زیاد دقیق نباشند. به همین دلیل برای تشخیص بهتر مشکلات گوشی بهتر است در زمان انجام این تست، گوشی را روی حالت استندبای قرار داد.

چطور تست جریان کشی به تشخیص مشکلات نرم افزاری کمک می کند؟

شاید با انجام تست جریان کشی موبایل نتوان مستقیما مشکلات نرم افزاری احتمالی را تشخیص داد. اما زمانی که تعمیرکار این تست را انجام می دهد و تمامی قطعات را به راحتی جدا می کند، مشخص می شود که مشکل دستگاه سخت افزاری است یا نرم افزاری. در واقع زمانی که بعد از انجام عیب یابی، هیچ مشکل سخت افزاری در دستگاه پیدا نشد یا این که انجام اقدامات مورد نیاز نتوانست مشکل گوشی را برطرف کند، تعمیرکار تعیین می کند که مشکل ایجاد شده در گوشی نرم افزاری است و برای تعمیرات دستگاه به تعمیرات نرم افزاری موبایل نیاز است.