حالت ماکرو در دوربین گوشی ‌ها چیست؟

حالت ماکرو در دوربین گوشی به شما اجازه می‌ دهد تا بتوانید از سوژه‌ های ریز با جزئیات دقیق عکس بگیرید. در صورتی که تلفن هوشمندتان از این قابلیت پشتیبانی کند، قادر خواهید بود عملیات عکسبرداری را از فاصله خیلی نزدیک انجام دهید. یکی از قوانین مهم عکاسی ماکرو این است که باید سوژه در مقایس 1:1 مطابقت کامل با سنسور دوربین داشته باشد. در صورت عدم تطابق، تصویر نهایی با چیزی که در واقعیت دیده می ‌شود، بسیار متفاوت خواهد بود. اگر تمایل دارید مطالب بیشتری در مورد حالت ماکرو در دوربین موبایل بدانید تا انتهای نوشتار ما را همراهی کنید.

حالت ماکرو در دوربین گوشی

نحوه استفاده از حالت ماکرو در دوربین گوشی

اگر به قسمت پشت تلفن هوشمند خود دقت کنید، متوجه خواهید شد دوربین گوشی شما ساختار خاصی دارد. در این مجموعه یک دوربین واید، یک سنسور عمق به همراه ماژول اولترا واید به چشم می‌ خورد. البته اگر موبایل شما بالا رده باشد، ممکن است سنسورهای بیشتری را در این بخش ببینید.

برای استفاده از حالت ماکرو در دوربین گوشی نیاز به سنسورهایی دارید که بتوانند روی سوژه ‌هایی در فاصله نزدیک فوکوس کنند. در واقع برای عکاسی ماکرو نیازمند فوکوسی کمتر از 2.5 سانتی ‌متر هستید. به طور کلی برای عکاسی ماکرو با موبایل دو راه پیش رو دارید. راه اول خریداری تلفن هوشمندی است که دارای دوربین اختصاصی ماکرو باشد.

برای مثال گوشی‌ های میان رده دارای دوربین ‌های 2 الی 5 مگاپیکسلی هستند که برای عکاسی ماکرو مورد استفاده قرار می ‌گیرند. البته عملکرد این دوربین ‌ها چندان قابل قبول نیست. راه دوم این است که از لنزهای واید و اولترا واید استفاده نمایید. البته ناگفته نماند باید فاصله کانونی این لنزها در محدوده ماکرو تنظیم شود.

حالت ماکرو در گوشی‌ های آیفون

در حال حاضر از بین گوشی ‌های اپل مدل های آیفون 13 پرو و 13 پرو مکس مجهز به حالت ماکرو شده ‌اند. بنابراین هنگامی که در فاصله نزدیکی از سوژه مورد نظر قرار بگیرید، دوربین موبایل به طور اتوماتیک روی آن فوکوس خواهد کرد. حداقل فاصله فوکوس در این دستگاه ‌ها 2 سانتی ‌متر می باشد. کمپانی اپل تاکنون حالت ماکرو در دوربین گوشی را برای سایر محصولات خود در نظر نگرفته است.

حالت ماکرو در گوشی‌ های آیفون

حالت ماکرو در تلفن ‌های هوشمند اندرویدی

اکثر گوشی ‌هایی که از سیستم عامل اندروید پشتیبانی می ‌کنند، مجهز به دوربین‌ های ماکرو اختصاصی هستند. طی سال‌ های اخیر برندهای معروف تولید کننده موبایل‌ های اندرویدی برای محصولات خود چنین دوربین‌ هایی را با کیفیت پایین لحاظ کرده اند.

البته آن دسته از دوربین ‌های ماکرو که مجهز به سنسور 2 مگاپیکسلی هستند، گزینه مناسبی برای ثبت تصاویر به شمار نمی ‌روند. حالت ماکرو در تلفن‌ های هوشمند اندرویدی معمولاً با نماد گل مشخص می ‌شود. چنانچه نتوانستید نماد مذکور را ببینید، بهتر است از طریق منوی تنظیمات این قابلیت را پیدا کنید.

مراحل عکاسی ماکرو با گوشی

برای عکاسی ماکرو با گوشی باید روی سوژه‌ هایی که در فاصله نزدیک قرار دارند، فوکوس نمایید. به این منظور کافی است از دستگاه ‌های استفاده کنید که مجهز به دوربین ماکرو اختصاصی باشند. همچنین برای فعال کردن حالت ماکرو در دوربین گوشی می ‌توانید یکی از سنسورهای عریض یا فوق عریض دستگاه را در محدوده ماکرو تنظیم نمایید. سپس باید مراحل عکاسی را به ترتیب زیر انجام دهید:

مرحله اول: از لنز ماکرو استفاده کنید

اگر تلفن هوشمند شما دارای حالت ماکرو نیست، می توانید لنزهای ماکرو را خریداری نمایید. این لنزها در اندازه‌ ها و نرخ‌ های مختلفی در بازار مصرف موجود هستند. چنین تجهیزاتی قادرند در فواصل بسیار نزدیک روی سوژه مورد نظر فوکوس کنند و جزئیات دقیق تصویر را به ثبت برسانند.

مرحله دوم: موبایل را روی سه پایه قرار دهید

یکی از تجهیزات ضروری برای عکاسی ماکرو با گوشی این است که اقدام به تهیه یک سه پایه مناسب کنید. این نوع تصویربرداری در فاصله نزدیکی از سوژه انجام می ‌شود، بنابراین حتی لرزش ‌های جزئی دست نیز می ‌تواند کیفیت عکس را کاهش دهد. علاوه بر آن ضربه زدن برای فوکوس هم دستگاه را تکان می‌ دهد. به همین دلیل تهیه یک سه پایه با کیفیت جزء ضروریات عکاسی ماکرو به شمار می ‌رود.

مرحله سوم: لنز دوربین موبایل را تمیز کنید

برای استفاده بهینه از حالت ماکرو در دوربین گوشی باید حتماً شیشه لنز را به دقت تمیز نمایید. در غیر این صورت تصاویر ثبت شده وضوح و شفافیت کافی نخواهند داشت. پارچه ‌های میکرو فیبر برای پاک کردن لنز گزینه مناسبی محسوب می شوند، زیرا سطح لنز را خراش نمی دهند.

این مقاله را از دست ندهید: تار شدن لنز دوربین گوشی

مرحله چهارم: از شاتر ریموت دوربین استفاده کنید

شاتر ریموت دوربین ابزاری بسیار کاربردی در عکاسی ماکرو به شمار می‌ رود. از طریق این وسیله می ‌توانید تلفن هوشمند خود را توسط فناوری بلوتوث به شاتر اتصال دهید. در واقع ریموت کمک می کند بدون نیاز به حرکت دادن گوشی، شاتر دوربین را فعال نمایید. در نهایت عدم لمس موبایل موجب می ‌گردد وضوح تصاویر به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کند.

مرحله پنجم: از نرم ‌افزارهای حرفه‌ ای برای تنظیم دوربین موبایل کمک بگیرید

خوشبختانه امروزه یک سری نرم ‌افزارهای کاربردی وجود دارند که به شما در زمینه کنترل تنظیمات دوربین گوشی کمک می کنند. توسط این برنامه ‌ها می ‌توانید آیتم هایی همچون سرعت شاتر، ISO، نوردهی و… را با دقت بالا اعمال نمایید. نرم ‌افزارهای تنظیم دوربین موبایل در دو دسته رایگان و پولی ارائه می ‌شوند. شما می ‌باید با توجه به بودجه خود برنامه دلخواه را برگزیده و بر روی موبایلتان نصب کنید.

مرحله ششم: میزان فوکوس را تنظیم کنید

برای استفاده از حالت ماکرو در دوربین گوشی نیاز دارید میزان فوکوس را به طور دقیق تنظیم نمایید. معمولاً عکاسان حرفه ‌ای در این موارد تکنیکی تحت عنوان فوکوس استکینگ را مورد استفاده قرار می ‌دهند. در این ترفند چندین تصویر با فوکوس مختلف با یکدیگر ترکیب می ‌شوند تا در نهایت عکاس به فوکوس دلخواه خود دست یابد.

به کار بردن این تکنیک نیاز به مهارت بالا دارد. لذا اگر تجربه کافی ندارید، بهتر است میزان فوکوس را روی نزدیک‌ ترین حالت ممکن قرار دهید. به این صورت که دوربین را به سوژه نزدیک کنید تا بخش مورد نظر کاملاً در صحنه قرار گیرد.

عکاسی ماکرو با موبایل

مرحله هفتم: از نورپردازی غافل نشوید

یکی از اصول عکاسی ماکرو استفاده از نورپردازی مناسب است. احتمال دارد سوژه مورد نظر در محلی با نور نامناسب باشد، بنابراین برای افزایش وضوح تصویر به نور مصنوعی نیاز خواهید داشت. برای مثال اگر بخواهید از یک حشره در زیر گیاه عکس بگیرید، معمولاً نور کافی برای عکاسی فراهم نمی ‌شود. از این رو باید به سراغ نورپردازی مصنوعی بروید و آن را از زوایای مختلف تست کنید. پس از این که از بابت شدت و زاویه نور مطمئن شدید، اکنون می ‌توانید تصویر را ثبت نمایید.

مرحله هشتم: عکس نهایی را ویرایش کنید

اکنون که با تکیه بر حالت ماکرو در دوربین موبایل خود یک عکس هنری گرفته ‌اید، باید آن را ویرایش کنید. نرم‌ افزارهای مختلفی برای ادیت تصاویر در اندروید وجود دارند که از جمله بهترین آن ها می ‌توان به Snapseed و Adobe Lightroom اشاره نمود. برای ویرایش عکس با این ابزارها نخست بکوشید از تراز سفیدی آغاز کنید. این کار باعث می‌ شود تصویر ظاهر طبیعی ‌تری داشته باشد. پس از آن می‌ توانید نوردهی و هایلایت ‌ها را تنظیم نمایید تا جزئیات دقیقاً نشان داده شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 2 =