نکات مهم تعویض برد هواوی

همه ما می دانیم که مادربرد مهمترین قطعه در تمام گوشی های هوشمند، از جمله گوشی های هواوی است و به نوعی تمامی عملکردهای گوشی را کنترل می کند. در مواردی که این قطعه دچار مشکل می شود، اولین کار تعمیر برد موبایل است. اما ممکن است امکان تعمیر برد وجود نداشته باشد و در این شرایط تنها با تعویض برد هواوی بتوان مشکل دستگاه را برطرف کرد. 

عوامل مختلفی می تواند باعث خرابی این قطعه شود و بر اساس علت خرابی این قطعه و مشکلی که در آن ایجاد شده، فرایند تعمیر هم متفاوت است. برای آشنایی با نحوه تعویض برد در گوشی های هواوی بهتر است ابتدا با نشانه های خرابی برد و عواملی که می توانند باعث از کار افتادن برد شوند آشنا شد. در این مقاله می خواهیم به صورت کامل با فرایند تعویض برد هواوی و هر آن چه که باید در مورد این سرویس بدانید، صحبت کنیم.

تعویض برد هواوی

هزینه تعویض برد هواوی چقدر است؟

زمانی که نشانه های خرابی مادربرد در گوشی مشاهده شد، در ابتدا باید دستگاه توسط یک تکنسین بررسی شود تا دقیقا مشخص کند چه ایرادی در برد ایجاد شده و چطور می توان آن را برطرف کرد. اگر مشکل برد گوشی با تعویض برخی قطعات یا مدارها قابل برطرف شدن باشد، هزینه کمتر است. اما در صورتی که به تعویض برد هواوی نیاز باشد، قیمت این سرویس بسته به مدل دستگاه و هزینه قطعه ای که باید برای آن خریداری کرد دارد. برای اکثر گوشی ها، برد یک قطعه گران قیمت است و تعویض آن قطعا هزینه بالایی دارد. 

در کنار این هزینه، باید دستمزد تعویض قطعه را هم در نظر گرفت. با توجه به تعرفه های مربوط به تعمیر و تعویض برد، قیمت ها تعیین می شود. در مرکز سخت افزار ایران به عنوان یک مرکز تعمیرات موبایل معتبر، تعویض مادربرد گوشی های هواوی توسط بهترین تعمیرکاران و با بهترین قیمت انجام می شود. تکنسین های این مرکز با عیب یابی تخصصی دستگاه، در ابتدا تمام تلاش خود را برای تعمیر برد انجام می دهند و در نهایت در صورتی که هیچ گزینه ای جز تعویض برد نباشد، در سریع ترین زمان ممکن تعویض این قطعه را انجام خواهند داد.

نشانه های خرابی برد گوشی هواوی

برای تعویض برد هواوی مهمترین مرحله، آشنایی و تشخیص نشانه های خرابی این قطعه است. شما با چند نشانه می توانید متوجه شوید که به احتمال زیاد ایراد دستگاه مربوط به برد است و باید این قطعه تعمیر یا تعویض شود. اصلی ترین نشانه های خرابی برد شامل موارد زیر است:

  • گوشی شارژ خالی می کند یا اینکه به درستی شارژ نمی شود
  • داغ شدن بیش از حد دستگاه، خصوصا زمانی که در حال شارژ شدن است
  • شناسایی نشدن سیم کارت در گوشی
  • از کار افتادن پورت های مختلف گوشی از جمله پورت هدفون یا پورت شارژ دستگاه
  • از کار افتادن سنسورهای مختلف در گوشی مانند سنسورهای مربوط به بلندگو یا دوربین و سنسور اثر انگشت
  • بوی سوختگی در گوشی
  • شنیده شدن صداهای غیر عادی از دستگاه
  • خرابی و از کار افتادن تاچ گوشی
  • هنگ کردن دستگاه یا خاموش و روشن شدن ناگهانی و خود به خود گوشی

همه این موارد می تواند نشان دهنده خرابی برد باشند. علت آن هم این است که برد دارای مدارها و اتصالات متعددی است که با قسمت های مختلف گوشی از جمله ال سی دی، باتری، سی پی یو و … در ارتباط است. بنابراین کوچک ترین اختلالی در هر یک از این مدارها و اتصالات می تواند روی عملکردهای مختلف گوشی تاثیر بگذارد.

چه عواملی موجب خرابی برد گوشی هواوی می شود؟

درست مانند هر گوشی هوشمند دیگری، در مورد گوشی های هواوی نیز یک سری فاکتورهای مشخص می توانند باعث خرابی برد در این دستگاه ها شوند. اولین و اصلی ترین عامل مخرب برای مادربرد، ضربه و آسیب های فیزیکی است. وارد شدن ضربه های شدید به گوشی ممکن است باعث ترک خوردن برد یا قطع شدن اتصالات روی این قطعه شود که نتیجه آن خرابی برد و از کار افتادن آن است. نوسانات برقی و آب خوردگی هم دو مورد مهم دیگری هستند که می توانند به برد گوشی هواوی آسیب برسانند و در نهایت شما مجبور به تعویض برد هواوی شوید. 

زمانی که از گوشی برای مدت زمان طولانی استفاده می کنید و به دنبال آن دستگاه بیش از حد داغ می شود، این داغ شدن به تدریج به برد فشار وارد می کند و نتیجه آن بعد از چندین بار تکرار شدن، خرابی و از کار افتادن برد است. به همین دلیل هم توصیه می شود گوشی را برای مدت زیادی به شارژ نزنید یا حین شارژ شدن از آن استفاده نکنید. در نهایت مشکلات کارخانه ای در دستگاه یا استفاده از یک قطعه تقلبی مانند باتری فیک یا شارژرهای غیر استاندارد، می تواند موجب خرابی مادربرد گوشی شوند.

تعمیر مادربرد بهتر است یا تعویض آن؟

سوال مهمی که مطرح می شود این است که در صورت خرابی مادربرد، باید آن را تعمیر کرد یا این که تعویض برد هواوی راهکار بهتری است. اول از همه باید دید که آیا امکان تعمیر برد وجود دارد یا خیر. در ادامه باید بحث خرید برد اصلی و بردهای استوک را در نظر گرفت. برد اصلی گران است اما استفاده از آن می تواند کارایی گوشی را درست مانند روز اول کند. با این حال اگر به فکر استفاده از بردهای فیک هستید، ترجیحا بهتر است به جای این کار تا حد ممکن برد را تعمیر کرد. 

تعمیر برد هزینه کمتری دارد اما ممکن است تمام ایرادات دستگاه برطرف نشود و گاهی اوقات برخی مدارها و آی سی ها آسیب ببینند. به همین دلیل هم مهم است که تعمیرات برد گوشی خود را به چه کسی می سپارید. موضوع مهم دیگری که باید به آن توجه کرد این است که مشکل به وجود آمده در برد دقیقا مربوط به چه قطعه ای است. گاهی اوقات پیدا کردن برخی قطعات روی برد، هزینه ای در حد خرید و تعویض مادربرد را دارند و قطعا از نظر اقتصادی، تعمیر برد مقرون به صرفه نیست.

آموزش تعویض برد هواوی

برای تعویض کردن برد در گوشی های هواوی ابتدا باید دستگاه به دقت عیب یابی شود. برای عیب یابی تخصصی، به باز شدن گوشی با کمک ابزارهای تخصصی نیاز است. باز کردن گوشی حساس ترین مرحله تعویض برد هواوی است، چرا که برای رسیدن به این قطعه باید ال سی دی، فلت و مدارهای حساس متصل به برد با احتیاط و دقت کامل جدا شوند. اسلات سیم کارت، دوربین، قاب پشتی و سنسور اثر انگشت از دیگر بخش هایی است که باید به دقت و به آرامی باز شوند. 

سپس با استفاده از ابزارهای دیگری از جمله پنس و اسپاتول و پیچ گوشتی های مخصوص، تمامی اتصالات روی برد جدا می شود تا بتوان برد قدیمی و معیوب را از دستگاه خارج کرد. حالا باید برد جدید روی گوشی نصب شود. باز هم تعمیرکار باید با دقت و به آرامی، تک تک اتصالات را وصل کند. بعد از وصل شدن برد جدید و تمامی اتصالات و مدارهای آن، باید سایر قطعات دستگاه از جمله ال سی دی و اسلات سیم کارت و قاب گوشی سوار شوند تا دستگاه مجددا آماده راه اندازی و استفاده شود.

مقالات بیشتر

امتیاز شما به این نوشته