آموزش فلش کردن گوشی

شاید برای بسیاری از کاربران این سوال مطرح شود که اساسا چرا گوشی ها را به جای ریست فکتوری کردن فلش می کنند و این دو ترفند چه تفاوتی با هم دارند. در حالتی که گوشی ریست فکتوری می شود، دستگاه به تنظیمات اولیه یا همان تنظیمات کارخانه بر می گردد. اما این بدان معنا نیست که تمامی داده های روی گوشی غیر قابل بازیابی است.

در واقع بعد از ریست فکتوری کردن می توان در صورت نیاز با استفاده از برخی روش ها و برنامه های بازیابی اطلاعات پاک شده گوشی، برخی از اطلاعات را بازگردانی کرد. اما فلش کردن گوشی دقیقا نقطه مقابل ریست فکتوری است و به نوعی می توان آن را یک حالت پیشرفته تر از ریست فکتوری دانست. در این ترفند نه تنها تمام داده ها و برنامه های گوشی پاک شده و تنظیمات آن به حالت اولیه باز می گردد، بلکه این اطلاعات و داده ها دیگر قابلیت بازیابی ندارند و نمی توان آن ها را برگرداند. از این رو در بسیاری از موارد فلش کردن گوشی ترجیح داده می شود.

آموزش فلش کردن گوشی

انواع فلش کردن گوشی

به طور کلی دو روش مختلف برای فلش کردن گوشی  وجود دارد: فلش کامل و فلش جزئی

  • در فلش کامل کلیه ی اطلاعات داخل گوشی پاک می شود و همگی توسط دستور شما روی رام گوشی مجددا رایت می شوند. این اطلاعات می توانند مرتبط با سیستم عامل و سایر مشخصات فنی و نرم افزاری دستگاه باشند و یا از داده هایی نظیر عکس و فیلم و اپلیکیشن های نصب شده تشکیل شوند.
  • اما در فلش جزئی که در بعضی اصطلاحات آن را آپدیت نیز خطاب می نمایند، اطلاعات شما پاک نمی شود و تنها به ترمیم و آپدیت گوشی پرداخته می شود، گرچه ممکن است گاهی گوشی با اختلالات سطحی داخلی مواجه شود و بخشی از اطلاعات نیز در فلش جزئی از بین برود. بنابراین اکیدا توصیه می شود پیش از اقدام جهت هرگونه آپدیت یا فلش دستگاه، حتما از اطلاعات مهم خود بک آپ تهیه نمایید.

دلایل نیاز به فلش کردن گوشی

فلش کردن گوشی در مواقع بروز مشکلات شدید نرم‌افزاری همواره بهترین راه چاره است. حذف ویروس ها و خطاهای زیاد موجود در سیستم عامل گاهی واقعا راهی جز فلش کردن نخواهند داشت. از طرفی فلش کردن می تواند باعث کاهش مصرف باتری به دلیل سبکی نرم افزاری گوشی و افزایش سرعت پردازش دستگاه شود.

اما گاهی این فرآیند می تواند بسیار مضر برای عملکرد کلی گوشی واقع شود، زیرا ممکن است سیستم عامل جدیدی که روی گوشی نصب می کنید، سازگاری ۱۰۰ درصد با گوشی را نداشته باشد و قطعات و درایورهای گوشی را کامل نشناسد، برای مثال ممکن است آنتن دهینداشته باشد. بنابراین توجه داشته باشید که همواره فرآیند فلش کردن موبایل را تحت نظر کارشناس خبره انجام دهید.

بیشتر بدانید: برای رفع مشکل هنگ کردن گوشی این مطلب را بخوانید.

نحوه ی فلش کردن موبایل

جهت انجام پروسه ی فلش کردن گوشی ابتدا باید درایور گوشی خود را روی کامپیوتر نصب کنید تا ویندوز و یا سیستم عامل داخل رایانه بتواند گوشی شما را شناسایی کند. به یاد داشته باشید که قبل از آغاز فلش کردن گوشی، مطمئن شوید دستگاه حداقل ۶۰ درصد شارژ داشته باشد، چرا که اگر موبایل در حین فلش با اتمام شارژ باتری مواجه شده و خاموش شود در وضعیت غیرقابل برگشتی قرار خواهد گرفت. 

سپس نرم افزار مخصوص گوشی برای فلش کردن باید نصب شود. این نرم افزار وابسته به نوع و برند موبایلتان می باشد. در واقع باید سعی کنید، رام تلفن همراه خود را از اینترنت دانلود و آن را از حالت فشرده خارج سازید و در کامپیوتر شخصیتان قرار دهید.

در مرحله ی بعد گزینه های مختلفی در سمت راست برنامه ی فلش نمایان می شود، تنها کافیست گزینه Scatter Loading را انتخاب کنید و نشانی پوشه ی رام موبایل را بدهید. بعد از این مرحله گزینه download را انتخاب کنید، این گزینه در بالا صفحه قرار دارد .سپس فقط یک گام دیگر باقی می ماند، آن هم این است که از طریق کابل تلفن همراه گوشی به رایانه متصل شود و فرآیند فلش کردن گوشی را آغاز گردد.

فلش کردن گوشی

نکات مهم در فلش کردن گوشی

برای این که پروسه فلش کردن گوشی بدون مشکل انجام شود و هیچ اختلالی در عملکرد گوشی فلش شده به وجود نیاید باید برخی نکات را رعایت کرد. علاوه بر استفاده از رام مناسب گوشی، باید حتما از درایو های نرم افزاری هماهنگ با دستگاه مورد نظر نیز استفاده شود. عدم رعایت این نکته می تواند موجب بریک شدن گوشی شود. 

در زمان فلش دستگاه نیز نباید به هیچ عنوان برنامه ای در حال اجرا شدن باشد تا در کار نصب سیستم عامل مشکلی به وجود نیاید. در نهایت این که بهتر است حتما اینکار را در مراکز تعمیرات تخصصی بسیار معتبر انجام داد تا از درستی انجام کار مطمئن شد. کارشناسان مجرب مرکز سخت افزار ایران می توانند با مهارت و دقت بالای خود بهترین خدمات را در این زمینه ارائه دهند.

نحوه فلش کردن گوشی اندروید

پاسخ به سوالات شما درباره فلش کردن موبایل

در زیر به بخشی از پر تکرار ترین سوالات کاربران در خصوص فلش کردن گوشی پاسخ می دهیم؛ امیدواریم سوال مورد نظر شما هم در بین این موارد وجود داشته باشد.

چگونه گوشی را در حالت قفل فلش کنیم ؟

برای فلش گوشی در حالت قفل، فایل Pattern Password Disable File ZIP را بر روی رایانه خود دانلود کنید و آن را روی کارت SD ذخیره نمایید. مموری را داخل گوشی قرار داده و دستگاه را در حالت ریکاوری قرار دهید. سپس فایل ZIP را روی کارت SD خود فلش کنید. موبایل را ریبوت کنید تا بدون نیاز به باز کردن قفل، بوت شود.

آیا فلش کردن گوشی خطرناک است ؟

 فلش کردن موبایل اگر توسط متخصص انجام شود ، خطرناک نیست. اما  اگر این کار توسط افراد مبتدی انجام شود، احتمال آسیب دیدگی گوشی شما بسیار بالا خواهد بود. گاهی حتی علی رغم درست طی شدن مراحل، ممکن است بخش های مختلف موبایل آسیب ببینند. بنابراین پیش از انجام عملیات فلش نرم افزاری موبایل، حتما جوانب و احتیاطات کار را بسنجید.

باید گفت که فلش کردن تنها در صورتی می تواند مشکل ساز شده و به دستگاه آسیب برساند که از یک برنامه نامناسب و نا ایمن برای فلش گوشی استفاده شود. از طرفی در صورتی که فلش کردن به صورت ناقص و ناموفق انجام شود، همین کار می تواند به جای بهبود عملکرد دستگاه به آن آسیب های جدی را وارد کند. در نتیجه این که فلش کردن گوشی در چه مرکز تعمیراتی و توسط چه افرادی انجام شود، اهمیت بسیار زیادی دارد. کوچک ترین اشتباهی در این زمینه می تواند به گوشی آسیب برساند

 

بازگشت به تنظیمات کارخانه چه فرقی با فلش کردن دارد ؟

بازگشت به تنظیمات کارخانه، تمام تنظیمات و برنامه های موبایل را حذف می کند. شکل پارتیشن بندی تغییر نمی کند و شما نمی توانید تغییری در طراحی گوشی ایجاد کنید.

اما پس از فلش کردن می توانید پارتیشن بندی گوشی را تغییر دهید و یا برخی از برنامه های اصلی را حذف کنید.

آیا فلش کردن موبایل بدون استفاده از کامپیوتر امکان پذیر است ؟

 بله. برای فلش کردن موبایل بدون استفاده از کامپیوتر، باید رام مورد نظر را از طریق مرورگر موبایل دانلود کرده و آن را در کارت SD ذخیره نمایید. همچنین باید جایی برای ذخیره کردن نسخه بکاپ اطلاعات پیدا کنید.

چه طور گوشی را رایگان فلش کنیم ؟

ما نحوه فلش کردن گوشی را به شما آموزش دادیم. برای این که بتوانید این کار را بدون هزینه انجام دهید، اول از اطلاعات مهم خود بکاپ بگیرید. سپس قفل بوت لودر را باز و یا گوشی را روت کنید. پس از دانلود کردن رام سفارشی، موبایل را در حالت بازیابی یا ریکاوری، راه اندازی کنید.

رام را به موبایل فلش کرده و به این ترتیب، موبایل خود را به صورت رایگان فلش نمایید. توجه داشته باشید که بروز خطا در هریک از مراحل ذکر شده، می تواند به گوشی و عملکردهای مختلف آن آسیب بزند. لذا بهتر است برای این منظور از تکنسین های مجرب تعمیر موبایل کمک بگیرید.

از چه نرم افزاری برای فلش گوشی استفاده کنیم ؟

نرم افزارهای متنوعی برای فلش گوشی های موبایل طراحی شده اند. در بین این برنامه ها،iMyFone Fixpro  و Tenorshare ReiBoot برای گوشی های اندرویدی شناخته شده هستند. توصیه می کنیم برای جلوگیری از آسیب های نرم افزاری، برنامه مورد نظرتان را از وب سایت های معتبر دانلود کنید.

آیا با فلش کردن تمام اطلاعات خود را از دست می دهیم ؟

اگر قصد دارید از حالت ریکاوری یک رام سفارشی را فلش کنید، فقط برنامه ها و سیستم شما پاک می شود و محتوای کارت حافظه تغییری نمی کند. اما اگر می خواهید از طریق ابزارهای فلش SP گوشی خود را فلش کنید، داده های سیستم به همراه داده های موجود در حافظه داخلی پاک می شوند و باید به این نکته توجه داشته باشید.

با فلش گوشی چه اتفاقی در گوشی ها رخ می دهد؟

با فلش گوشی تمام تنظیمات و برنامه های روی گوشی حذف شده و مجددا یک نسخه جدید از سیستم عامل روی دستگاه نصب می شود. سیستم عامل جدید نصب شده باید هم با ساختار نرم افزاری گوشی و هم با مشخصات سخت افزاری آن سازگاری داشته باشد. در نتیجه باید رام نصب شده برای گوشی حتما با شماره فنی و سریال ساخت دستگاه مورد نظر مطابقت داشته باشد تا مشکلی در دستگاه به وجود نیاید. از طریق منوی تنظیمات می توان اطلاعات مورد نیاز برای این منظور را دریافت کرد. در برخی موارد ممکن است سیستم عامل گوشی بعد از فلش کردن کاملا تغییر کند.

آیا فلش کردن می تواند به گوشی شما آسیب برساند؟

نکته ای که بسیاری آن را مطرح می کنند این است که فلش کردن می تواند به گوشی آسیب برساند. در این خصوص ابهاماتی وجود دارد. اما در خصوص خطر داشتن یا نداشتن این کار برای گوشی های هوشمند باید گفت که فلش کردن تنها در صورتی می تواند مشکل ساز شده و به دستگاه آسیب برساند که از یک برنامه نامناسب و نا ایمن برای فلش گوشی استفاده شود. از طرفی در صورتی که فلش کردن به صورت ناقص و ناموفق انجام شود، همین کار می تواند به جای بهبود عملکرد دستگاه به آن آسیب های جدی را وارد کند. در نتیجه این که فلش کردن گوشی در چه مرکز تعمیراتی و توسط چه افرادی انجام شود، اهمیت بسیار زیادی دارد. کوچک ترین اشتباهی در این زمینه می تواند به گوشی آسیب برساند.

مزیت های فلش کردن گوشی

با فلش کردن دستگاه می توان مشکلات مختلفی که در دستگاه ایجاد شده است را برطرف کرد. برای مثال این کار می تواند به حذف ویروس ها و بدافزار های مخرب کمک کند. چرا که با فلش دستگاه تمام تنظیمات آن به تنظیمات اولیه برمی گردد و ویروس ها همگی حذف خواهند شد. از طرفی اگر رمز عبور مشکل ساز شده و در اثر فراموشی پسورد یا الگوی ورود به گوشی، کاربران دچار مشکل شده باشند، فلش دستگاه می تواند مشکل آن ها را برطرف کند. 

به دلیل تغییر سیستم عامل، فلش کردن گوشی می تواند خطاها و مشکلات سیستم عامل را برطرف کند و از همه مهم تر نسخه سیستم عامل نیز ارتقا می یابد. در نهایت این که معمولا با فلش موبایل اگر به درستی انجام شود، میزان مصرف باتری در گوشی کم تر شده و به دلیل حذف برخی از برنامه ها و فایل های اضافی، سرعت دستگاه نیز افزایش خواهد یافت. حتی در مواردی این کار به دلیل بهبود عملکرد باتری، می تواند مانع تعویض باتری گوشی نیز شود.

با فلش گوشی چه اتفاقی در گوشی ها رخ می دهد؟

با فلش گوشی تمام تنظیمات و برنامه های روی گوشی حذف شده و مجددا یک نسخه جدید از سیستم عامل روی دستگاه نصب می شود. سیستم عامل جدید نصب شده باید هم با ساختار نرم افزاری گوشی و هم با مشخصات سخت افزاری آن سازگاری داشته باشد. در نتیجه باید رام نصب شده برای گوشی حتما با شماره فنی و سریال ساخت دستگاه مورد نظر مطابقت داشته باشد تا مشکلی در دستگاه به وجود نیاید. از طریق منوی تنظیمات می توان اطلاعات مورد نیاز برای این منظور را دریافت کرد. در برخی موارد ممکن است سیستم عامل گوشی بعد از فلش کردن کاملا تغییر کند.

یک پاسخ

  1. میخام گوشیمو فلش کنم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × پنج =