• خانه
  • مقالات
  • توصیه هایی برای استفاده از تلفن همراه قبل از خواب

توصیه هایی برای استفاده از تلفن همراه قبل از خواب

بسیاری از کاربران نمی توانند حتی برای چند لحظه کوتاه نیز از گوشی خود دور باشند. خصوصا گوشی های هوشمند و پیشرفته که امروزه افراد را به تمام دنیا وصل می کنند. اما نکته ای که محققان را نگران کرده، استفاده از گوشی تلفن قبل از خواب است. کار با گوشی قبل از خواب می تواند اثرات جانبی متعددی را به همراه داشته باشد و بسیاری از محققان توصیه می کنند به هیچ عنوان قبل رفتن به تخت خواب از گوشی همراه استفاده نکنید. اما دلیل این امر چیست و چرا نباید تلفن همراه را با خود به تختخواب برد. به دلیل اهمیت این موضوع و افزایش کاربری گوشی های همراه خصوصا به هنگام خواب، در این جا با ما همراه باشید تا توصیه هایی را در خصوص استفاده از تلفن همراه قبل از خواب به شما ارائه دهیم.

توصیه هایی برای استفاده از تلفن همراه قبل از خواب

چرا استفاده از تلفن همراه قبل از خواب اشتباه است؟

بر اساس داده های علمی مغز انسان برای این که به حالت خواب برود به 20 دقیقه زمان نیاز دارد. اما این در حالت عادی صورت می گیرد. زمانی که کاربران گوشی های همراه در بازه زمانی مشخصی قبل از خواب از گوشی همراه خود استفاده می کنند، این پروسه خواب رفتن آن ها از حالت معمول طولانی تر خواهد شد. جالب این است که از دید بسیاری از کاربران انجام این کار یعنی استفاده از گوشی تلفن قبل از خواب، برای تسریع در به خواب رفتن آن ها است.

اما دقیقا بر عکس این حالت اتفاق می افتد و کار با گوشی قبل از خواب می تواند این بازه زمانی را طولانی تر کند. علاوه بر این معمولا اختلالات خواب، پریشانی و بد خوابی نیز به دنبال استفاده از گوشی قبل خواب در فرد ایجاد می شود. این علائم به تدریج و به مرور زمان بیشتر می شود تا جایی که حتی بسیاری از کاربران گوشی های هوشمند معمولا تا دیروقت بیدار هستند و نمی توانند بخوابند. در ادامه در طول روز یا دیر از خواب بیدار می شوند یا این که بسیار کسل و بی حوصله هستند. خستگی در روز، بد خلقی، سردرد و … از دیگر عوارض کار با گوشی پیش از خواب است.

چرا تلفن همراه موجب اختلال خواب می شود؟

اما دلیل این اختلال خواب چیست؟ به نوعی می توان چند عامل را به عنوان دلیل بی خوابی و بروز اختلال در خواب در اثر استفاده از گوشی تلفن قبل از خواب در نظر گرفت. اولین مورد، یک دلیل کاملا علمی و حائز اهمیت است. نور آبی گوشی که از نمایشگر دستگاه ساطع می شود یک فاکتور بسیار مهم در به تعویق انداختن خواب افراد است. این نور در واقع یک نور با طول موج پایین است که در طول روز نیز از خورشید ساطع می شود. دقیقا همان نوری که موجب حس بیداری در فرد آن هم در طول روز می شود.

در نتیجه زمانی که چشم به این نور خیره شده و با آن سازگار می شود، مغز این طور پردازش می کند که هنوز روز است و زمان خواب فرا نرسیده است. در نهایت با سرکوب هورمون های موثر در خواب رفتن فرد، پروسه خواب را به تعویق انداخته و فرد بد خواب می شود. از طرفی معمولا کاربران هنگام کار با گوشی قبل از خواب، مشغول گردش در پلتفرم های اجتماعی یا وب گردی هستند یا پیام های خود را چک می کنند. تمام این موارد می توانند فعالیت فکری را افزایش داده که نتیجه آن ها بدخوابی و اختلال در پروسه خواب افراد خواهد بود.

عوارض استفاده از گوشی تلفن قبل از خواب

مهم ترین عارضه کار با گوشی قبل از خواب همین اختلال خواب و بدخوابی است. اما بر اساس تحقیقات صورت گرفته استفاده از تلفن همراه قبل از خواب می تواند عوارض جانبی دیگری نیز به دنبال داشته باشد که بسیاری از آن ها در دراز مدت و به دنبال ادامه دار بودن این عادت بروز می کنند. مهم ترین عارضه دراز مدت کار با تلفن همراه پیش از خواب، آسیب به چشم ها و ضعیف شدن آن ها است. همان نور آبی که پیش از این آن را عامل مختل کننده خواب معرفی کردیم، می تواند به شبکیه چشم نیز آسیب رسانده و موجب ضعیف شدن بینایی شود.

خشکی و سوزش چشم در طول روز و تاری دید از جمله این عوارض است. شانس ابتلا به سرطان در دراز مدت به دلیل سرکوب و کاهش تولید ملاتونین، افزایش ریسک ابتلا به افسردگی خصوصا به دلیل کم خوابی و کسلی روزانه، افزایش وزن به دلیل افزایش تولید هورمون گرسنگی در اثر اختلالات خواب، بروز اختلال در فعالیت های مغزی و کاهش تمرکز و افزایش استرس و … از مهم ترین و شایع ترین عوارض استفاده از گوشی تلفن قبل از خواب است.

توصیه هایی جهت استفاده صحیح از تلفن همراه قبل از خواب

حال که به عوارض و تاثیرات نامطلوب استفاده از گوشی تلفن قبل از خواب پی بردیم، بهتر است یک سری توصیه های علمی را برای رفع این مشکلات و استفاده اصولی تر از گوشی های هوشمند نیز بررسی کنیم. اولین چیزی که باید در این خصوص رعایت کنید این است که حداقل به مدت نیم ساعت قبل از خواب هر گونه وسیله الکترونیکی اعم از لپ تاپ یا تلفن همراه را از خود دور کرده و آن ها را خاموش کنید. به هیچ عنوان با تلفن همراه وارد تختخواب نشوید. حتی بهتر است به دلیل تاثیری که امواج رادیویی تلفن همراه دارد، گوشی را قبل از خواب روی حالت پرواز قرار دهید.

در طول ساعات قبل از خواب در شب نیز بهتر است حین استفاده از گوشی از عینک های بلوکات که مسدود کننده این نور آبی گوشی هستند استفاده نمایید. تلفن همراه را در زمانی که خواب هستید در کنار خود به شارژ وصل نکنید. در نهایت این که بهتر است فاصله موبایل هنگام خواب از شما زیاد باشد و هرگز آن را زیر بالشت و نزدیک سرتان قرار ندهید. اصول کار کردن با گوشی در تاریکی را دنبال کنید تا هم از مزیت های این دستگاه های مبتنی بر فناوری بهره ببرید و هم از مضرات این دستگاه ها در امان بمانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 + 19 =