این روزها سرگرمی تنها به سریال های معمولی و روزانه تلویزیون یا آهنگ های رادیویی یا آهنگ هایی که در گوشی تان به آن گوش می دهید محدود نمی شود. دنیای سرگرمی گسترش یافته و پیوسته در حال پیشرفت است. چه فیلم های کلاسیک دهه 70 باشد و چه یک درام که به تازگی منتشر شده، پلتفرم های OTT همه آن چیزی که می خواهید را دارند. اما دسترسی به این محتواها تنها محدود به تلویزیون های هوشمند است. پس کسانی که یک تلویزیون هوشمند ندارند چه گزینه ای برای دیدن این محتواهای متنوع دارند؟ راه حل آنها تهیه یک اندروید باکس است تا بتوانند از تماشای تمامی این محتواها روی نمایشگر تلویزیون شان لذت ببرند.
این دستگاه های جذاب و مدرن، این امکان را به ما می دهند تا بتوانیم محتواهای بسیار بیشتر و جذاب تری را در نمایشگر تلویزیون ببینیم. اما چقدر با Android TV box و کاربردهای آن آشنایی دارید؟ در این مقاله شما را به صورت کامل با این دستگاه ها آشنا می کنیم و به شما می گوییم چرا به خرید یک Android TV box نیاز دارید.
اندروید باکس چیست؟
باکس اندروید تی وی در اصل یک ست تاپ باکس است. این دستگاه به کاربران اجازه می دهد فیلم های درخواستی، سایت های محتوای ویدیویی، بازی ها و تماشای برنامه های شبکه معمولی را روی صفحه نمایش بزرگ تری تماشا کنند. تنها چیزی که نیاز دارید اتصال به اینترنت و تلویزیونی است که از سیستم عامل اندروید پشتیبانی کند. اندروید تی وی به شما این امکان را می دهد تا بتوانید فیلم ها و نمایش های آنلاین را روی هر تلویزیونی پخش کنید، حتی تلویزیون هایی که قابلیت های هوشمند ندارند.
برای استفاده از یک اندروید تی وی باکس کافی است که این دستگاه ها را به تلویزیون وصل کرده تا بتوانید به راحتی محتوای پلتفرم های آنلاینی مانند نتفلیکس را در تلویزیون تماشا کنید. این در حالی است که این محتواها را تنها می توانستید روی لپ تاپ ها، تبلت، گوشی همراه یا تلویزیون های اسمارت تماشا کنید. به این تی وی باکس ها گاهی اوقات دستگاه های پخش کننده، استریم یا ست تاپ باکس نیز گفته می شود.
Android TV box ها چه کاربردهایی دارند؟
چرا به یک Android TV box نیاز داریم؟ در حالی که می توان با یک لپ تاپ یا یک تلویزیون هوشمند، به راحتی به هر محتوایی که می خواهیم دسترسی داشته باشیم؟ اگر در حال حاضر یک تلویزیون هوشمند ندارید، اندروید تی وی باکس ها یک گزینه مقرون به صرفه تر هستند که می توان با تهیه آنها، به همان کارایی تلویزیون های اسمارت دسترسی داشت. یک اندروید باکس می تواند دقیقا مانند یک گوشی اندرویدی عمل کند و به شما این امکان را می دهد تا به راحتی و بدون هیچ دردسری، با کمترین هزینه محتواهای مد نظر خود را روی یک نمایشگر بزرگتر پخش کنید.
در واقع کاری که یک Android TV box انجام می دهد، تبدیل تلویزیون معمولی به یک تلویزیون هوشمند است. از طرفی با داشتن یکی از این دستگاه ها، شما می توانید بازی های مورد علاقه خود را روی تلویزیون استریم کنید. وب گردی راحت تر در تلویزیون، پخش موسیقی و پادکست و استریم فیلم و سریال از جمله کاربردهای یک باکس اندرویدی است.
اندروید تی وی باکس ها چطور کار می کنند؟
Android TV box مانند گوگل کروم کست یا NOW TV Stick، از طریق پورت HDMI به پشت تلویزیون متصل می شود. با این حال Android TV box ها با سیستم هایی مانند NOW TV Stick یا سایر دستگاه ها تفاوت هایی نیز دارد، چرا که آنها در سیستم های مختلف کار می کنند. پس از آن باید تلویزیون را برای ورودی HDMI صحیح تنظیم کنید. فقط پس از اتصال، بسته به درگاهی که کابل را به آن وصل کرده اید، گزینه HDMI 1 یا HDMI 2 را انتخاب کنید. پس از راه اندازی تی وی باکس اندرویدی، می توان به سرویس ها و برنامه های مختلفی که از پلتفرم های آنلاین پخش می شوند، بدون نیاز به لپ تاپ یا کامپیوتر، در تلویزیون دسترسی داشت.
نکته مهم در خصوص استفاده از یک اندروید تی وی باکس این است که برای اجرای برنامه ها، به اتصال اینترنت نیاز دارد. بنابراین باید اندروید تی وی باکس را به شبکه وای فای وصل کنید. البته می توانید یک کابل اترنت را هم به دستگاه متصل نمایید. شما می توانید برنامه های دلخواه خود را از فروشگاه گوگل پلی دریافت و نصب کنید.
تفاوت انواع اندروید باکس ها در چیست؟
همانطور که پیش از این هم گفته شد، اندروید تی وی باکس های موجود در بازار انواع مختلفی دارند. از برند تولید کننده گرفته تا مشخصات سخت افزاری و قیمت، Android TV box ها با هم فرق دارند. از نظر پردازنده اصلی مورد استفاده در این دستگاه ها، رم و میزان حافظه داخلی، نوع پورت هایی که یک اندروید باکس دارد، نوع نرم افزاری که روی دستگاه نصب می شود و سایر ویژگی ها، Android TV box ها متفاوت اند.
مهمترین مشخصاتی که Android TV box ها دارند چیست؟
نکته مهم در خصوص ویژگی های یک اندروید تی وی باکس، تفاوت ویژگی های این دستگاه ها در مدل های مختلف است. در حال حاضر انواع مختلفی از این اندروید تی وی باکس ها در بازار موجودند که هر یک از آنها یک سری از ویژگی ها و قابلیت ها را ارائه می دهند. با این حال برای انتخاب یک اندروید باکس باید به چند ویژگی مهم توجه کرد که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.
Chromecast داخلی
ویژگی Chromecast معمولاً در یک Android TV box تعبیه شده است. شما می توانید هر محتوایی را از تلفن هوشمند، تبلت، لپ تاپ و غیره به راحتی بر روی تلویزیون پخش کنید. اندروید تی وی باکس Airtel Xstream دارای این ویژگی است. بنابراین یکی از اولین مشخصاتی که باید یک اندروید تی وی باکس داشته باشد، قابلیت کروم کست داخلی است.
دستیار گوگل
اکثر باکس های تی وی اندرویدی دارای سیستم عامل Google Assistant فعال هستند. برای مثال اندروید باکس Airtel Xstream یک کنترل از راه دور با قابلیت صوتی برای جستجوی محتوای مورد علاقه شما با استفاده از دستیار Google را ارائه می دهد.
پورت های اضافی
به دنبال Android TV box باشید که پورت های اضافی برای اتصال باکس به دستگاه های دیگر را ارائه می دهد. درگاه های USB، اسلات کارت SD، درگاه های اترنت را می توان به ترتیب برای اتصال دستگاه ذخیره سازی خارجی یا اتصال سیمی استفاده کرد. با توجه به اینکه می توانید بازی ها را روی باکس تلویزیون اندروید خود نیز دانلود کنید، داشتن پورت USB گزینه خوبی است.
می توانید ماوس، صفحه کلید، کنترل کننده های بازی و سایر دستگاه های جانبی خود را برای یک تجربه بازی روان به تلویزیون وصل کنید. اتصال بلوتوثی یکی دیگر از ویژگی های مهمی است که باید یک اندروید تی وی باکس داشته باشد. در واقع اگر Android TV box مورد نظر شما از قابلیت بلوتوث پشتیبانی نکند، بدون شک شما برای وصل کردن برخی از دستگاه های اضافه تر که اتصال بی سیم دارند، مانند اسپیکر یا گوشی با مشکل مواجه خواهید شد.
فرمت هایی که اندروید تی وی باکس از آن پشتیبانی می کند
شما برای داشتن یک تجربه لذت بخش در زمان استریم محتواهای مختلف یا اجرای بازی ها، بدون شک باید به فرمت های تصاویر نیز توجه کنید. Android TV box های مختلف از فرمت های پخش محتوای متفاوتی پشتیبانی می کنند و کیفیت پخش تصاویر و ویدئوها در آنها متفاوت است. برای مثال اگر شما می خواهید فیلم هایی که کیفیت آنها 256 است را پخش کنید، اندروید تی وی باکس مورد نظر شما باید حتما از ویدئوهایی با فرمت HEVC پشتیبانی کند. همچنین قطعا Android TV box که ار فرمت های 4K یا حداقل HD پشتیبانی می کند، کیفیت پخش بسیار بهتری خواهند داشت.
اهمیت پشتیبانی از سرویس های گوگل پلی
در میان تمامی ویژگی های ذکر شده برای یک اندروید باکس، شاید بتوان گفت که مهمترین و کاربردی ترین مشخصه، پشتیبانی این دستگاه ها از سرویس های گوگل پلی است. با دسترسی به گوگل پلی شما می توانید بدون دردسر، به تمامی برنامه ها و سرویس های مبتنی بر گوگل دسترسی داشته باشید و آنها را نصب کنید.
اهمیت رم و حافظه در اندروید باکس
از دیگر ویژگی های بسیار مهمی که در زمان خرید و انتخاب یک اندروید تی وی باکس باید به آن توجه کرد، میزان رم و حافظه این دستگاه هاست. هر چقدر که Android TV box مورد نظر حافظه و رم بالاتری داشته باشد، در اجرای بازی های سنگین یا پخش فیلم هایی با کیفیت 4K عملکرد بهتری خواهد داشت. در نتیجه بسته به این که چه استفاده ای از Android TV box خود خواهید داشت، باید به میزان رم و حافظه این دستگاه ها توجه کنید.
پخش شبکه های تلویزیونی با اندروید باکس امکان پذیر است؟
اکثر اندروید باکس هایی که تهیه می کنید، مبتنی بر سیستم عامل اندروید بوده و نمی توانند مانند یک آنتن تلویزیونی عمل کنند. با این حال اگر پخش شبکه های تلویزیونی برای شما مهم است، باید به دنبال خرید اندروید تی وی باکسی بروید که به یک آنتن گیرنده داخلی مجهز است. این دستگاه ها علاوه بر عملکرد سایر اندروید تی وی باکس ها، نقش یک گیرنده آنتن تلویزیونی را هم ایفا می کند تا نیازی به خرید یک گیرنده مجزا نداشته باشید.
نصب سیم کارت روی اندروید تی وی باکس
این ویژگی هم در تمام مدل ها وجود ندارد و تنها برخی از Android TV box هایی که در بازار موجودند، قابلیت نصب سیم کارت را هم دارند. این دستگاه های سیم کارت خور می تواند برای کسانی مناسب باشد که مودم وای فای ندارند و در نتیجه برای اتصال Android TV box به اینترنت، به دیتای اینترنت خود اندروید باکس نیاز خواهند داشت.
اندروید تی وی باکس بهتر است یا تلویزیون هوشمند؟
با وجود تمامی ویژگی ها و مزیت هایی که برای یک اندروید تی وی باکس در این مقاله ذکر شد، هنوز هم نمی توان به صورت قطعی گفت که یک اندروید تی وی باکس بهتر است یا یک تلویزیون هوشمند. فاکتورهای مختلفی در زمان انتخاب بین این دو وجود دارد که باید به آنها توجه کرد و از همه مهمتر، تا حد زیادی نوع کاربرد و سلیقه کاربران با هم متفاوت است. با این حال می توان گفت، برای کسانی که محدودیت بودجه دارند و نمی توانند یک تلویزیون هوشمند رده بالا و با کیفیت را بخرند، خرید یک Android TV box می تواند بهترین و هوشمندانه ترین انتخاب باشد، چرا که با صرف هزینه ای کمتر، می توانند به اکثر قابلیت ها و ویژگی های یک تلویزیون هوشمند دست یابند.
از نظر بسیاری از ویژگی ها، اندروید تی وی باکس ها تفاوت چندانی با دیگر دستگاه ها ندارند. برای مثال، این سیستم ها مانند سایر دستگاه های مشابه اینترنت مصرف می کنند. آنها حتی از زبان فارسی هم پشتیبانی می کنند که این کار را برای کاربران راحت تر هم می کند. امکان نصب دسته و گوشی به اندروید تی وی باکس ها از دیگر مواردی است که می توان به آن اشاره کرد.