• خانه
  • مقالات
  • بررسی نشانه ها و دلایل ویروسی شدن موبایل و راه حل های رفع آن

بررسی نشانه ها و دلایل ویروسی شدن موبایل و راه حل های رفع آن

با ویروسی شدن موبایل کاربران دچار دردسر های بسیار بدی می شوند. ویروسی شدن بخش ها و عملکرد های مختلف دستگاه را تحت تاثیر قرار می دهد و بسیاری را مختل می کند. از این رو باید در اولین قدم تشخیص داد که گوشی مورد نظر ویروسی شده و در مرحله دوم با استفاده از همین نشانه ها، دلایل را شناخت و راه حل های کاربردی برای رفع ویروسی شدن گوشی را دنبال کرد. در یک مرکز تعمیرات تخصصی معتبر کارشناسان می توانند سریعا تشخیص دهند که یک گوشی درگیر ویروس و بدافزار شده و در سریع ترین زمان مشکل را برطرف کنند.

مرکز سخت افزار ایران یک مرکز تعمیرات تخصصی معتبر در زمینه عیب یابی و سرویس گوشی های هوشمند است که می توان از آن ها کمک گرفت. گوشی ممکن است به دلایل مختلف و از مسیر های متفاوت درگیر ویروس و بدافزار های مخرب شود. در ادامه با ما همراه باشید تا نشانه ها، دلایل و راه حل های رفع مشکل ویروسی شدن موبایل را بررسی کنیم.

بررسی نشانه ها و دلایل ویروسی شدن موبایل و راه حل

ویروسی شدن دستگاه های اندرویدی و آیفون

پیش از بررسی کردن نشانه ها و دلایل ویروسی شدن موبایل باید به این موضوع بپردازیم که ویروسی شدن و هجوم بدافزار ها تنها مختص گوشی های اندرویدی نیست. البته کلا سیستم عامل آزاد تر اندروید امکان ویروسی شدن بیشتری نسبت به iOS دارد. ولی با این وجود گوشی های آیفون هم از حمله ویروس ها و بدافزار های مخرب در امان نیستند. ویروس ها و بدافزار ها از راه های مختلف سیستم عامل را مورد حمله قرار می دهند و با سرقت اطلاعات، کنترل دستگاه و آسیب به بخش های مختلف آن کاربر را به دردسر می اندازند.

علائم ویروسی شدن موبایل چیست؟

زمانی که دستگاه دچار ویروس و بدافزار های مخرب می شود، با یک سری از مشکلات و اختلالات مواجه شده که آن ها می توانند زنگ هشداری مبنی بر ویروسی شدن گوشی مورد نظر باشند. این نشانه ها شامل موارد زیر می شود:

  • کند شدن گوشی به صورت غیر معمول
  • هنگ کردن مداوم و غیر عادی گوشی
  • اتمام غیر نرمال و بسیار زودهنگام شارژ باتری دستگاه
  • افزایش غیر عادی مصرف داده دستگاه مورد نظر
  • نمایش تبلیغات و پاپ آپ های ناخواسته
  • عملکرد غیر عادی گوشی مانند اجرای خودکار برنامه ها یا ارسال پیام
  • دریافت نوتیفیکیشن های ناشناخته
  • وجود آیکون یک سری از برنامه های جدید

تعمیر مشکلات سخت افزاری موبایل خود را به ما بسپارید

کند شدن گوشی

یکی از نشانه های ویروسی شدن موبایل کندی بیش از حد دستگاه است. البته که قطعا همیشه این کند شدن مربوط به ویروسی شدن دستگاه نیست و مشکلات مادربرد یا هارد گوشی هم می تواند دلیل کندی سرعت عملکرد دستگاه مورد نظر شوند. افت سرعت دستگاه در نتیجه ویروسی شدن گوشی به صورت غیر نرمال بوده و با کند شدن های معمول متفاوت است. در بسیاری از موارد این کند شدن بعد از نصب یک نرم افزار یا بازی جدید در دستگاه مشاهده می شود.

هنگ کردن مداوم دستگاه

زمانی که ویروس ها و بد افزار ها به یک دستگاه هوشمند حمله می کنند، بخش های نرم افزاری مختلف آن را نشانه می گیرند. یکی از نشانه های شاخص ویروسی شدن موبایل، هنگ کردن مدام آن است. این هنگ کردن به این صورت است که دستگاه وسط اجرای برنامه ای قفل می کند و هیچ واکنشی از خود نشان نخواهد داد. معمولا به صورت ناگهانی از برنامه مورد نظر خارج می شود. بسته شدن صفحات وب، ریستارت شدن ناگهانی دستگاه و عمل نکردن تاچ آن می تواند از نشانه های هنگ کردن موبایل در اثر ویروسی شدن باشد.

مصرف بیش از حد معمول باتری

زمانی که گوشی هوشمند مورد نظر ویروسی می شود، معمولا شارژ باتری دستگاه بسیار سریع تر از قبل و به صورت غیر عادی به اتمام رسیده و خالی می شود. این خالی شدن باتری ممکن است به دلیل افت کارایی و خرابی خود باتری دستگاه یا شارژر آن باشد و برای رفع مشکل به تعمیرات سخت افزاری از جمله تعمیر سوکت شارژ موبایل مورد نظر نیاز باشد. به هر حال مصرف بیش از حد شارژ باتری را می توان یکی از دلایل مهم ویروسی شدن موبایل در نظر گرفت، چرا که این بدافزار ها و ویروس های مخرب در پس زمینه گوشی برنامه های زیادی را پردازش کرده و مصرف شارژ را به صورت محسوسی افزایش می دهند.

علائم ویروسی شدن موبایل

افزایش مصرف داده دستگاه

از دیگر نشانه های مهم ویروسی شدن گوشی، افزایش مصرف داده است. زمانی که گوشی به داده اینترنت متصل باشد، ویروس ها و بدافزار های احتمالی در تلاش برای وصل شدن به سرور های مخرب از طریق اینترنت هستند. به همین دلیل و به دنبال رد و بدل شدن داده بین بدافزار و منبع سرور مخرب، مصرف اینترنت گوشی به صورت غیر عادی افزایش یافته و همین امر را می توان به عنوان نشانه واضح ویروسی شدن موبایل در نظر گرفت.

مشاهده موارد غیر عادی در گوشی

در این زمینه باید به نمایش تبلیغات ناخواسته و غیر عادی اشاره کرد. همچنین نمایش پنجره های پاپ آپ از دیگر نشانه های حمله ویروس ها و بدافزار ها به دستگاه مورد نظر است. این موارد خصوصا بعد از اجرای یک نرم افزار جدید با منبع نامطمئن، دانلود یک سری فایل ها یا بازدید از کانال های تلگرامی و سایت های ناامن مشاهده می شود. از طرفی نیز در صورت ویروسی شدن موبایل عملکرد آن عجیب می شود.

برای مثال یک سری از برنامه ها را بدون دخالت کاربر باز کرده و اجرا می کند. خاموش شدن گوشی، ارسال پیام های ناخواسته و عجیب و غریب برای مخاطبان و وجود نویز و صدا های غیر عادی در زمان برقراری تماس از دیگر عملکرد های غیر عادی یک گوشی ویروسی شده است. گاهی نیز یک برنامه جدید به صورت ناخواسته روی دستگاه نصب شده و اجرا می شود. علاوه بر این اتصال خودکار گوشی به اینترنت، افزایش دمای دستگاه و مواردی از این دست می تواند دلیل ویروسی شدن گوشی مورد نظر باشد.

دلایل ویروسی شدن موبایل چیست؟

اما سوال این جاست که اساسا چرا یک گوشی اندرویدی دچار ویروس های مخرب و بدافزار ها می شود. راه های متفاوتی برای نفوذ و حمله ویروس ها به دستگاه هوشمند مورد نظر وجود دارد. اولین مورد بازدید از سایت های ناامن است که منبع نامشخصی دارند. وب گردی نامطمئن و باز کردن این سایت ها می تواند راه را برای نفوذ ویروس ها به گوشی باز کند.

دانلود و نصب برنامه ها و بازی هایی که منبع نامشخصی دارند و از منابعی غیر از گوگل استور یا پلی استور هستند، می تواند دلیل بسیار مهمی برای ویروسی شدن موبایل مورد نظر باشند. باز کردن صفحات تبلیغاتی و پنجره های پاپ آپ، استفاده از درگاه های نا امن، حملات سایبری و هک شدن گوشی و مواردی از این دست می تواند از مهم ترین دلایل ویروسی شدن گوشی مورد نظر باشد.

راه حل های رفع مشکل ویروسی شدن دستگاه

برای رفع مشکل ویروسی شدن موبایل، در اولین اقدام بهتر است به دنبال برنامه های مشکوک دستگاه بود و آن را حذف کرد. خصوصا برنامه هایی که بعد از نصب آن ها عملکرد گوشی دچار مشکل شده یا برنامه هایی که منبع آن ها غیر از گوگل استور بوده است را باید حذف کرد. مرحله بعدی برای رفع مشکل ویروسی شدن گوشی، استفاده از یک آنتی ویروس مطمئن و اسکن دستگاه جهت پیدا کردن ویروس ها و حذف بدافزار ها است.

ریست فکتوری کردن راه حل دیگری است که از آن برای رفع مشکلات ناشی از نفوذ ویروس ها به گوشی استفاده می شود. در نهایت هم می توان برای رفع مشکلات ناشی از ویروسی شدن دستگاه، از مراکز تعمیرات تخصصی جهت رفع مشکلات دستگاه و تعمیرات نرم افزاری موبایل کمک گرفت.

چگونه از ویروسی شدن گوشی جلوگیری کنیم؟

برای درگیر نشدن با ویروس ها و بدافزار های مخرب، بهترین راه حل جلوگیری از ویروسی شدن موبایل است. برای این منظور در اولین اقدام بهتر است از دانلود و نصب برنامه هایی با منبع نامشخص خودداری کنید. خصوصا در مورد گوشی های اندرویدی که کاربران این امکان را دارند تا از منابع مختلفی غیر از گوگل استور، برنامه های خود را دانلود کنند. از طرفی هم باید در خصوص بازدید از وب سایت های نامشخص و باز کردن لینک های نامطمئن هوشیار بود و به هیچ عنوان این سایت ها را باز نکرد.

قبل از نصب هر برنامه ای، دسترسی های مورد نیاز آن را بررسی کرده و از نصب هر برنامه ای خودداری کنید. برای مثال یکی از مهم ترین برنامه ها که باید در خصوص آن احتیاط کرد، نصب برنامه های بانکی است که در صورت دانلود آن ها از منابع نامطمئن می تواند به حساب بانکی کاربران دسترسی پیدا کنند. نصب یک آنتی ویروس مطمئن و اسکن گوشی به صورت دوره ای هم می تواند مانع ویروسی شدن گوشی مورد نظر شود.