سرقت گوشی یا گم کردن آن بدون شک یکی از بدترین اتفاقاتی است که می توان تجربه کرد، اما بدتر از گم شدن خود گوشی، خطر از دست رفتن داده ها و اطلاعات مهم شخصی آن است. بنابراین اگر گوشی خود را گم کرده اید یا این که مورد سرقت قرار گرفته اید، اولین کاری که باید با آن آشنا شوید، نحوه قفل کردن گوشی گم شده است تا به این ترتیب دسترسی دیگران به اطلاعات داخل گوشی را محدود کنید.
در گوشی های هوشمند قابلیت هایی وجود دارد که به کمک آنها خیلی راحت امکان غیر فعال کردن گوشی گم شده وجود دارد و می توانید به راحتی با غیر فعال سازی و قفل کردن دستگاه، از داده های داخل گوشی، خصوصا در صورت سرقت دستگاه جلوگیری کنید. در این مقاله به صورت کامل مراحل قفل کردن گوشی گم شده را توضیح می دهیم.
روش های مختلف قفل کردن گوشی گم شده
در صورت گم کردن یا سرقت گوشی، شما چندین گزینه مختلف برای غیرفعال کردن گوشی گم شده دارید که بسته به شرایط می توانید از آنها استفاده کنید. البته در خصوص استفاده از این راه حل ها و امکان کار با آنها برای قفل کردن گوشی گم شده، باید مدل گوشی و نسخه سیستم عامل آن را در نظر گرفت. همچنین شما باید از قبل یک سری گزینه ها را در دستگاه فعال کرده باشید.
خصوصا این که برخی از دستگاه های جدید، امکانات مدرن و پیشرفته تری را ارائه می دهند که شما می توانید با کمک آنها، دستگاه سرقتی یا گم شده خود را ردیابی و غیرفعال کنید. آشنایی با این ویژگی ها و قابلیت ها به شما این امکان را می دهد تا در درجه اول دسترسی به اطلاعات را مسدود کنید و سپس راحت تر امکان پیدا کردن گوشی را داشته باشید.
قفل کردن گوشی از طریق اپراتور
یکی از راه های قفل کردن گوشی گم شده، انجام این کار از طریق اپراتور است. برای این منظور شما به کد imei نیاز دارید. این یک کد اختصاصی است که مالکیت دستگاه شما را تایید می کند و به نوعی کد شناسایی گوشی شماست. در صورت داشتن این کد می توانید از طریق اپراتور شبکه، گوشی را مسدود و دسترسی به آن را غیر فعال کنید. در نتیجه در اولین قدم شما مانع استفاده دیگران از شبکه اپراتور گوشی می شوید و کسی نمی تواند از گوشی برای تماس یا ارسال پیام استفاده کند.
نحوه قفل کردن گوشی های آیفون از راه دور
در صورتی که گوشی شما آیفون است، بهترین راهکار قفل کردن گوشی گم شده، استفاده از اپل آیدی است. شما باید با استفاده از یک دستگاه دیگر مانند آیپد یا لپ تاپ، ابتدا وارد حساب کاربری آیکلود خود شده و در آن با فعال سازی گزینه Find My iPhone و وارد کردن اپل آیدی، ابتدا گوشی را از راه دور قفل کرده و سپس آن را ردیابی کنید.
البته شما می توانید دسترسی به اطلاعات را هم مسدود کرده یا حتی در صورت لزوم و اطمینان از سرقت دستگاه، تمامی اطلاعات را از راه دور پاک کنید. با پاک کردن داده ها دیگر نگران سرقت اطلاعات شخصی روی گوشی نیستید. در صورت فعال سازی حالت گم شده در آیفون، موقعیت مکانی گوشی هم برای شما ارسال می شود. البته در نظر داشته باشید که تنها زمانی می توانید از این گزینه برای ردیابی و غیرفعال کردن گوشی گم شده استفاده کنید که از قبل گزینه Find My iPhone را در گوشی فعال کرده باشید.
نحوه غیرفعال کردن گوشی های اندرویدی
اگر گوشی شما اندرویدی است، باز هم می توان با گزینه اختصاصی این دستگاه ها، یعنی Find My Device دستگاه خود را غیر فعال و ردیابی کنید. شما باید ابتدا وارد حساب کاربری گوگل فعال شده روی گوشی شوید و در قسمت Find My Device با وارد کردن اطلاعات حساب گوگل، به دستگاه خود دسترسی داشته باشید. شما از این طریق امکان قفل کردن گوشی گم شده و ردیابی آن را خواهید داشت.
برخی از دستگاه ها مانند شیائومی هم راهکارهای اختصاصی را به کاربران توصیه می کنند تا بتوانند از این طریق، گوشی گم شده خود را پیدا کنند. برای مثال در آموزش پیدا کردن گوشی شیائومی با Mi Cloud، می توانید ببینید که چطور امکان ردیابی گوشی های گم شده شیائومی برای کاربران این گوشی ها وجود دارد.
قابلیت Theft Detection Lock در دستگاه های اندرویدی
یکی از ویژگی های پیشرفته و هوشمندی که در دستگاه های اندرویدی برای قفل کردن گوشی گم شده در دسترس کاربران است، قابلیت Theft Detection Lock یا قابلیت تشخیص سرقت است. این ویژگی بر اساس الگوی حرکت کار می کند و در صورتی که این طور حس شود که دستگاه به صورت ناگهانی جا به جایی های فوری و سریعی دارد، گوشی را قفل می کند. این ویژگی خصوصا زمانی کاربرد دارد که در حال کار با گوشی هستید و صفحه آن باز است و به صورت ناگهانی گوشی شما به سرقت می رود. در این شرایط با فعال شدن این ویژگی، نمایشگر قفل شده و دسترسی به اطلاعات داخل گوشی مسدود خواهد شد.
قابلیت قفل گوشی در حالت آفلاین
زمانی که گوشی آنلاین نباشد، امکان دسترسی به آن وجود ندارد و این یک باگ امنیتی بزرگ است. حالا گوگل با رفع این مشکل، امکان ردیابی و قفل کردن گوشی گم شده، حتی در حالت آفلاین را هم فراهم کرده تا حتی در صورت وصل نبودن گوشی به اینترنت نیز، دستگاه سرقت شده قفل شود. در نتیجه حتی اگر سارق گوشی را خاموش کند، باز هم با کمک قابلیت ردیابی آفلاین می توان آن را ردیابی کرد. از طرفی این ویژگی با قفل کردن گوشی از راه دور، مانع دسترسی افراد بیگانه به اطلاعات داخل گوشی می شود.
قابلیت کاربردی قفل از راه دور در گوشی های اندرویدی
یکی دیگر از ویژگی های بسیار کاربردی و جذابی که گوگل برای افزایش امنیت گوشی های اندرویدی ارائه کرده، امکان قفل کردن گوشی گم شده از راه دور را به کاربران می دهد و اسم این قابلیت، Remote Lock است. کاربران باید ابتدا وارد وب سایت اندروید شوند و با وارد کردن شماره موبایل شان، دستگاه را به صورت خودکار از راه دور قفل کنند. برای استفاده از این قابلیت به یک سیم کارت فعال نیاز است و باید همان شماره ای باشد که قبلا در گوشی فعال بوده است. زمانی که گوشی امکان ردیابی را ندارد و نمی توان از آن استفاده کرد، می توان با استفاده از این ویژگی، به صورت کامل دسترسی به آن را مسدود کرد.
مقالات بیشتر