• خانه
  • مقالات
  • باتری جامد دانشگاه MIT شارژدهی موبایل‌ها را تا چند روز افزایش می‌دهد

باتری جامد دانشگاه MIT شارژدهی موبایل‌ها را تا چند روز افزایش می‌دهد

در اکثر مواقع زمانی که عملکرد باتری موبایل‌هایمان کاهش می‌یابد، به این فکر هستیم که چگونه با انواع نرم‌افزارهای مختلف یا تعویض یا تعمیر باتری موبایل بتوانیم دوباره از گوشی هوشمندمان به خوبی و ساعت‌های طولانی استفاده کنیم؛ یا این که باعث افزایش شارژدهی موبایل قدیمی خود شویم. دانشمندان زیادی در سرتاسر جهان با آزمون‌های مختلف توانستند طول عمر و میزان شارژدهی باتری‌های گوناگون را با انجام دادن برخی از تکنیک‌های مختلف افزایش دهند.

یکی از روش‌هایی که متخصصین برای افزایش شارژدهی موبایل یا بازدهی آن‌ها انجام می‌دهند، تعویض قطعات و اجزا مایع یک باتری با اجزای جامد است؛ زمانی که یک باتری جدید با این حالت بهینه و باز تولید می‌شود به آن باتری حالت جامد می‌گویند. این کار می‌تواند تا حدودی طول عمر و شارژدهی باتری را افزایش دهد. دانشمندان دانشگاه MIT توانستند با یک روش بهتر و جدیدتر یک باتری حالت جامدی را بسازند که توانسته نسل قبلی این نوع از باتری‌ها را ارتقا و کیفیت و شارژدهی آن‌ها را افزایش دهد. در ادامه مقاله به بررسی باتری جامد دانشگاه MIT به صورت تخصصی می‌پردازیم.

باتری جامد دانشگاه MIT شارژدهی موبایل‌ها را تا چند

دیگر باتری گوشی شما منفجر نمی‌شود

باتری‌های معمولی که داخل اکثر گوشی‌ها استفاده می‌شوند دارای الکترولیت مایع هستند. در این نوع از باتری‌های لیتیومی به دلیل این که مایع‌های الکترولیتی مدام درحال فرار می‌باشند، همین عمل می‌تواند باتری گوشی را منفجر کند، مانند باتری گوشی نوت 7 که این مشکل را داشت.

این مشکلات می‌توانند با تعویض شدن الکترولیت‌های مایع با جامد به راحتی رفع شده و یک باتری کاملا امن را از این لحاظ تولید کرد؛ در ضمن از دیگر اجزای اصلی باتری نیز تغییرات مثبتی ایجاد می‌شود که می‌تواند عملکرد باتری را بالاتر ببرد.

الکترودهای منفی یا همان آندهای یک باتری لیتیومی از ترکیبات مس و گرافیت تولید می‌شوند ولی اگر بتوان به جای استفاده از این ترکیبات، باتری موبایل را از لیتیوم خالص تولید کرد می‌توان گلوگاهی که بین انرژی و چگالی باتری‌های امروزی وجود دارد را از بین برد.

باتری جامد دانشگاه MIT باعث افزایش شارژدهی موبایل می‌شود

یکی از مشکلاتی که دانشمندان شیمی دارند این است که بتوانند الکترولیت‌های جامد را با موفقیت تولید کنند؛ که همین کار نیز به تنهایی شامل سختی‌های بسیار زیاد و زحمت‌باری می‌شود. مشکلی که برای دانشمندان وجود دارد به زمانی برمیگردد که یک باتری خالی شده و بخواهیم آن را شارژ کنیم.

با شارژ شدن یک باتری لیتیومی اتم‌هایی که داخل فلز لیتیوم جمع شدند منبسط می‌شوند و ارتباط پیوسته‌ای که بین مواد داخل باتری وجود دارد را قطع می‌کند؛ از این رو محققان و دانشمندان دانشگاه MIT توانستند این مشکل را با زحماتی چند ساله رفع کنند و باتری حالت جامدی را تولید کنند که می‌تواند باعث افزایش چند برابری شارژدهی موبایل شود.

افزایش شارژدهی موبایل خود را توسط باتری‌های MIT انجام دهید

دانشمندان دانشگاه MIT تواستند مخلوطی از مواد هادی جامد یونیک را به همراه عایق لیتیوم یون بسازند و آن‌ها را داخل یک ساختار لانه زنبوری 3 لایه قرار دهند. این مواد به همراه ردیف‌ها مختلفی از تیوب‌های نانو ساخته شده از MIEC هستند که می‌توانند قطعات این ساختار لانه زنبوری را تکمیل کنند.

تیوب‌های نانوی ساخته از شده MIEC می‌توانند با جوش خوردن به فلز لیتیوم بخش آند باتری را به خوبی تشکیل دهند و از آن‌جایی که داخل این تیوب‌ها فضاهای خالی مختلفی وجود دارد فلز لیتیوم می‌تواند بدون هیچ مشکلی درون آن‌ها منبسط و منقبض شود.

مزیتی که این ساختار برای باتری‌های لیتیومی به وجود میاورد این است که باتری به خوبی مانند حالت جامد و مایع یا به صورت ترکیبی عمل می‌کند و در حالی مواد مانند مایع حرکت می‌کنند، حالت جامد خود را نیز حفظ کردند.

تکنولوژی نوین که آینده باتری‌ها را تغییر می‌دهد

تیم محققین و دانشمندان دانشگاه MIT درباره باتری‌های جدیدی که تولید کردند می‌گویند که این تکنولوژی و سری از آزمایشات باعث می‌شود تا آزمایشات دیگری که در زمینه باتری‌های حالت جامد انجام ‌می‌شود، فقط به مخروطی از الکترولیت مایع نیاز داشته باشند تا به دستی انجام شوند. این تیم تحقیقاتی باتری حامد جامد خود را که یک باتری مخصوص افزایش شارژدهی موبایل نیز است، به تعداد 100 بار شارژ و دشارژ کردند و متوجه شدند که الکترولیت‌های درون باتری با هیچ ترکی رو به رو نشدند و همین امر موفقیت این آزمایشات رو تایید می‌کند.

می‌توان با ترکیب کردن این روش با تکنولوژی جدیدی که از کاتدها وجود دارد شارژدهی باتری‌های گوشی‌های هوشمند را چند روز بدون تغییر در ابعاد یا وزن باتری‌ها به وجود آورد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − هفده =