معیارهای خرید گوشی

راهنمای خرید گوشی، مطلبی مفید برای آندسته از کاربرانی است که قصد خرید یکی از گوشی های هوشمند موجود در بازار را دارند اما با توجه به تنوع و فراوانی گوشی ها، دچار سردرگمی شده اند. انتخاب از بین فاکتورهایی مانند قیمت، برند گوشی، سیستم عامل، انواع پردازنده، میزان رم و حافظه داخلی، اندازه صفحه نمایش، تعداد سیم کارت، نسل ارتباطی، دوام و مقاومت فیزیکی، دوربین و مساله دشوارتر گارانتی گوشی موبایل، کاربران را هرچه بیشتر سردرگم می‌کند. در راهنمای خرید گوشی تلاش شده تا مهم‌ترین معیارهای حال حاضر در خرید گوشی، بررسی و شرح داده شود. البته در نهایت تصمیم‌گیرنده نهایی در خرید این محصول شخص خریدار است که این تصمیم تا حدود زیادی بسته به نوع نیاز، خواست و سلیقه وی دارد.

راهنمای خرید گوشی

بودجه خرید گوشی

توصیه نخست در راهنمای خرید گوشی توجه به بازه قیمت و بدجه است. بازه‌ی قیمتی گوشی‌های هوشمند بسیار گسترده است و این بستگی به شما دارد که تا چه میزان می خواهید هزینه صرف خرید گوشی کنید. این میزان هم ربطی به موقعیت اجتماعی و اقتصادی شما ندارد و بیشتر به میزان علاقه شما به این دستگاه و کاربرد آن برای شما دارد. به هر حال مشخص کردن میزان هزینه ای که قرار است صرف خرید گوشی شود، تا حدودی به شما کمک می کند که محدودۀ انتخابی خود را بشناسید. خوشبختانه در حال حاضر به دلیل رقابت فشرده‌ی بین شرکت‌های تولید‌کننده‌ی موبایل، نیاز به صرف هزینه چندانی برای خرید یک گوشی مناسب ندارید.

پردازنده گوشی موبایل

معمولاً عملکرد پردازنده بر اساس دو فاکتور تعیین می شود؛ یکی هسته ها و دیگری سرعت کلاک. برای انتخاب یک گوشی خوب، باید به هر دوی این فاکتورها دقت کنید.

  • هسته بخشی در پردازنده است که تسک ها را پیاده سایز و اجرا می کند. هرچه تعداد هسته ها بیشتر باشد، گوشی می تواند برنامه های بیشتر و سنگین تری را اجرا کند. گوشی های هوشمند کنونی، با پردازنده های چند هسته ای ارائه می شوند.
  • سرعت کلاک هم فاکتور دیگری است که قدرت پردازنده را نشان می دهد. این فاکتور با عددی به واحد گیگاهرتز معرفی اعلام می شود. سرعت کلاک، سرعتی است که هر هسته در آن سرعت، برنامه ها را اجرا می کند.

توجه داشته باشید به صرف اینکه یک گوشی تعداد هسته بالایی دارد، به معنی قدرتمند بودن آن نیست. باید حتماً توجه داشته باشید که هسته ها از سرعت بالایی برخوردار باشند.

باتری گوشی های موبایل

عمر و شارژدهی باتری، یکی از مهمترین فاکتورهایی است که هنگام خرید گوشی باید به آن توجه کنید. به این منظور باید توجه داشته باشید باتری گوشی مورد نظر شما، چند ویژگی کلیدی داشته باشد.

  • ابتدا مطمئن شوید ظرفیت باتری 3000 آمپر یا بیشتر باشد. مسلماً ظرفیت بیشتر به معنی ساعات بیشتر شارژدهی است. اگر بین چند مدل مردد هستید، تنها در صورتی که در یک کلاس قرار دارند، ظرفیتشان را با یکدیگر مقایسه کنید.
  • الگوی مصرف خود را در نظر داشته باشید. ظرفیت بالا، قیمت گوشی ار بالا خواهد برد. بنابراین توجه به الگوی مصرف مهم است. اگر از گوشی خود تنها برای کارهای معمولی استفاده می کند، احتمالاً ظرفیت های پایین تر هم برای شما مناسب خواهند بود. اما اگر کار شما به گوشی وابسته است یا روزانه زمان زیادی صرف بازی می کنید، باید به دنبال باتری قوی تر باشید.
  • زمان شارژ باتری از دیگر فاکتورهای مهم است. با اینکه امروزه بیشتر گوشی ها امکان شارژ سریع دارند، باز هم باید بررسی کنید که چه زمانی برای شارژ کامل مدل انتخابی شما معرفی شده است.

امکانات صوتی گوشی‌

امکانات گوشی صوتی به ویژه باید توسط آن گروه از کاربرانی مورد توجه قرار گیرد که علاقه خاصی به شنیدن موسیقی دارند و برای این کار، به گوشی خود بسنده کرده و از دستگاه دیگری استفاده نمی کنند. این گروه از کاربران می بایست پیش از خرید گوشی جنبه های صوتی دستگاه را مدنظر قرار داده و بررسی کنند.

سیستم عامل گوشی

توصیه دوم در راهنمای خرید گوشی توجه به نوع سیستم عامل گوشی است. آیا سیستم عامل موردنظرتان برای کار با گوشی برایتان مهم است؟ همانگونه که می دانید سیستم‌عامل رابط بین کاربر و سخت‌افزار گوشی محسوب می‌شود که محیط گرافیکی آن توسط شرکت‌های مختلف، به پوسته‌های متفاوت مزین می‌شود. سیستم‌های عامل پرطرفدار در گوشی‌های موبایل به دو دسته تقسیم می شوند که عبارتند از اندروید و آی او اس. البته سیستم عامل های دیگری نیز وجود دارد که چندان پرطرفدار نیستند. آی‌اواس رابطی ساده و کاربرپسند دارد.

این سیستم عامل برای کسانی که حوصله‌ی سر و کله زدن با تنظیمات مختلف ندارند و به دنبال یک تجربه‌ی روان، کامل و لذت‌بخش در محصولی با تجربه‌ی کاربری عالی برای دراز‌مدت هستند، بهترین انتخاب محسوب می‌شود.اندروید محبوب‌ترین سیستم‌عامل دنیای گوشی‌ هوشمند محسوب است و بیش از ۸۰ درصد از تمام موبایل‌های جهان، به این سیستم‌عامل مجهز شده‌اند. سیستم عامل اندروید، برخلاف iOS، نیاز به نرم‌افزاری جداگانه برای انتقال اطلاعات به گوشی ندارد و به محض اتصال آن به کامپیوتر می‌‌توانید به حافظه‌ی داخلی آن دسترسی داشته باشید. این در حالی است که در گوشی‌های آیفون پس از اتصال به کامپیوتر تنها به بخش تصاویر ثبت‌شده با دوربین گوشی دسترسی خواهید داشت.

طراحی و کیفیت ساخت گوشی

برخی از کاربران، برای طرح و ظاهر گوشی اهمیت بسیاری قائل هستند و ترجیح می دهند گوشی مورد استفاده‌شان از این نظر زیبا و مستحکم باشد. بنابراین توصیه سوم ما در راهنمای خرید گوشی ان است که به این ویژگی توجه شود. البته این گروه از کاربران معمولاً ناچارند هزینه بالاتری را صرف خرید گوشی کنند زیرا گوشی هایی با ظاهر و طراحی شکیل، معمولاً در رده گوشی های گرانقیمت قرار می گیرند.

البته شرکت‌های تولیدکننده‌ی گوشی‌ هوشمند هم به این موضوع واقف هستند و سعی می‌کنند که دست‌ کم برای گوشی‌های رده‌بالا و گران‌قیمت‌ خود، بدنه‌ای زیبا و ارگونومیک انتخاب کنند. اگر خرید گوشی شما قرار است از یک فروشگاه اینترنتی انجام شود توصیه می شود پیش از خرید حتما چندین ویدئو از دستگاه مورد نظرتان را ببینید.

نوع نمایشگر موبایل

واضح است که کیفیت صفحه نمایش گوشی برای کاربر بسیار مهم است. زیرا بخش عمده ارتباط کاربر با دستگاه به واسطه همین صفحه نمایش انجام می شود. ضمن آنکه حداقل ۶۰ درصد از کل قاب جلوی گوشی را همین صفحه نمایش تشکیل می دهد. بنابراین توصیه بعدی ما در راهنمای خرید گوشی توجه به نوع نمایشگر گوشی است. نمایشگر می‌تواند آنقدر خوب باشد که دیدن کیفیت تصاویر در اینستاگرام شما را هیجان‌زده کند؛ در طرف دیگر، یک نمایشگر بد حتی خواندن پیغام‌های کوتاه را دشوار خواهد کرد.

شاخص‌های زیادی در تعیین کیفیت نمایشگر گوشی‌ هوشمند دخیل است که برخی از آنها عبارت است از تراکم پیکسلی، پنل و فناوری آن که خود در انوع مختلفی تولید می شود که عبارتند از:LCD، TN ، IPS ،OLED ،AMOLED، Super AMOLED، Super AMOLED Plus، P-OLED. هر کدام از این نمایشگرهای گوشی‌ هوشمند نقاط قوت و ضعف خاص خود را دارند.

دوربین گوشی

مورد دیگری که جای پرداختن به آن در راهنمای خرید گوشی است امکانات دوربین عکاسی گوشی است. یکی از قابلیت های جذاب در گوشی های امروزی، قابلیت عکاسی آنهاست. این قابلیت تا بدانجا پیش رفته که برای برخی از کاربران بدل به اولویت نخست برای خرید گوشی شده است. البته کمپانی های سازنده نیز از این موضوع غفلت نکرده اند و بخش عمده ای از سرمایه گذاری خویش را بر این بخش از دستگاه متمرکز ساخته اند. کمپانی های تولید کننده گوشی در تلاشند تا دوربین عکاسی گوشی‌های خود را حتی الامکان حرفه ای تر و با کیفیت تر بسازند. در حال حاضر گوشی‌های هوشمند تمام فرآیند ثبت، ویرایش و آپلود عکس را به‌صورت یک‌جا در اختیار کاربران قرار می‌دهد؛ بنابراین بنا به نوع استفاده‌ از گوشی، دوربین آن می‌تواند اهمیت فوق‌العاده‌ای داشته باشد.

دوربین گوشی‌های هوشمند، دریایی از اصطلاحات تخصصی را به همراه دارند که این اصطلاحات گاها بیشتر جنبه‌ی تبلیغاتی دارد و تأثیری در کیفیت نهایی عکس‌های ثبت‌شده نمی‌گذارد. برخی از این اصطلاحات که نیاز است با آنها آشنا شوید عبارتند از: رزولوشن، اندازه‌ی حسگر، نسبت کانونی/دیافراگم، لرزشگیر اپتیکال تصویر، عکاسی HDR، دوربین دوگانه، دوربین سلفی، دوربین فیلم‌برداری و … .

آشنایی با قطعات و ساختار گوشی

گوشی‌های موبایل هم مثل لپ‌تاپ‌ها و کامپیوترهای رومیزی، از قطعاتی مثل پردازنده، رم و حافظه‌ی داخلی بهره می‌برند که نوع این قطعات، سرعت و روان بودن تجربه‌ی کاری شما را با گوشی مشخص می‌کند. بنابراین بهتر است که پیش خرید یک گوشی جدید، اطلاعاتی در مورد قطعات داخلی آن، کسب کنید. در میان ریز و درشت های یک گوشی، بهتر است همیشه روی رم گوشی‌تان سرمایه‌گذاری کنید. گوشی‌هایی که رم زیادی دارند، دیرتر کند می‌شود و اعصاب‌تان را کمتر خرد خواهند کرد. پیشنهاد ما خرید گوشی هوشمندی (در پلتفرم اندروید) است که حداقل از ۳ گیگابایت حافظه‌ی رم بهره می‌برد.میزان حافظه‌ی داخلی کاملا به نیازتان باز می‌گردد؛ اگر قرار است برنامه‌های زیادی نصب کنید، زیاد عکس بگیرید یا موسیقی‌های زیادی در گوشی‌تان قرار دهید، بهتر است به سراغ گوشی‌هایی با حافظه‌ی زیاد (حداقل ۱۶ گیگابایت) بروید.

البته نباید این موضوع را فراموش کرد که هر چه حافظه دستگاه شما پرتر باشد، عملکرد گوشی کندتر خواهد شد. بنابراین توصیه می شود همواره بخشی از فضای گوشی خود را –چیزی حدود ۲۰ درصد را- خالی نگه دارید. برخی از گوشی‌ها، برای جبران این کاستی، به درگاه کارت حافظه مجهز شده‌اند؛ این موضوع به شما کمک می‌کند که با هزینه‌ای کم، فضای ذخیره‌سازی گوشی‌تان را افزایش دهید. بنابراین نکته ششم در راهنمای خرید گوشی توجه به قطعات و ساختار گوشی است.

توجه به تجربیات دیگران

توصیه نهایی ما در راهنمای خرید گوشی آن است که از نظرات و تجربیات دیگران در خرید گوشی استفاده نمایید. البته به مجاری این مشاوره ها دقت کنید و سعی نمایید تا آنها را از مراجع معتبر، رسمی و آگاه دریافت کنید. برای مثال آمارها از میزان رضایت مشتریان در ایالات متحده نشان می‌دهد که شرکت‌های اپل و سامسونگ، به‌ترتیب راضی‌ترین کاربران گوشی‌های هوشمند را دارند.

نکته دیگر ان است که میزان فروش یک محصول می تواند نشانه خوبی در تشخیص کیفیت یا عدم کیفیت آن باشد. در تأیید این سخن بد نیست بدانید که در حال حاضر، نزدیک به ۵۰ درصد از کل بازار گوشی‌های هوشمند در اختیار شرکت‌های سامسونگ، اپل و هواوی است. بنابراین اجازه ندهید که جملاتی مثل «چینی بودن شرکت هواوی» یا اینکه «گوشی‌های اپل در ایران کاربردی ندارند!»، شما را در انجام یک خرید هوشمندانه، گمراه کند.

رجیستری گوشی

مورد دیگری که جا دارد در راهنمای خرید گوشی به آن پرداخته شود طرج رجیستری گوشی است. مبحث جدید رجیستری تغییرات زیادی در بازار گوشی‌های هوشمند در کشور ایجاد کرده است. این طرح بزرگ ملی، تنها به گوشی‌هایی اجازه فعالیت می‌دهد که از مجاری قانونی وارد شده و شماره‌ی IMEI آن‌ها ثبت شده باشد.

اجراسازی این طرح بدین منظور صورت گرفته که دیگر شاهد گوشی‌های بدون گارانتی و وارداتی نباشیم. گوشی‌های هوشمند در ایران با گارانتی‌های مختلفی فروخته می‌شوند. هر کدام از این گارانتی‌ها هم، مزایا، معایب و قیمت خاص خودشان را دارند. گارانتی موبایل، نوعی فیلتر اطمینان است و خیال‌تان را از بابت اتفاق‌های ناگوار و پیش‌بینی نشده راحت می‌کند.

واحدهای تعمیرات موبایل

مرکز تعمیرات گوشی به دلیل ساختار مشتری‌مدار خود، اهتمام ویژه‌ای به خدمات‌رسانی سریع با قیمت‌های مصوب و هزینه‌های تضمین‌شده به هموطنان گرامی دارد. در مرکز تعمیرات موبایل قطعات و خدمات تخصصی با بهترین قیمت و گارانتی ارایه می‌گردد. بعلاوه به شما این اطمینان داده می‌شود که کلیه محصولات ارائه شده در مرکز تعمیرات موبایل ‌نظیر تاچ و ال‌سی‌دی، سوکت شارژ، قاب و درب پشت با درجه کیفی عالی و اورجینال باشد. این امر تضمین‌کننده‌ی کیفیت گوشی شما بعد از تعمیر خواهد بود. واحدهای ارائه دهنده خدمات در مرکز تعمیرات موبایل در بخش زیر معرفی شده است.

مرکز تخصصی تعمیرات موبایل

نمایندگی موبایل ارائه دهنده تخصصی ترین سرویس های تعمیرات سخت افزاری و نرم افزاری برای کلیه گوشی های تلفن همراه است. شما کاربران گرامی دارنده هر کدام از گوشی های تلفن همراه که باشید، می توانید با بروز هر گونه اختلال و ناکارامدی در دستگاه مورد استفاده تان، به نمایندگی موبایل مراجعه نمایید و تخصصی ترین سرویس های تعمیرات سخت افزاری و نرم افزاری موبایل را دریافت کنید. مراجعان محترم، پس از حضور در مرکز تعمیرات موبایل، بسته به نوع اشکال پیش آمده در دستگاه‌شان، به یکی از دو پارت تعمیرات سخت افزاری و نرم افزاری راهنمایی می شوند تا سرویس های تخصصی مورد نیاز بر موبایل معیوب‌شان اِعمال گردد.