گوشی های موبایل هر روز در حال پیشرفت اند و تنوع آنها روز به روز بیشتر می شود. تولید کنندگان و طراحان گوشی های هوشمند دائما در رقابت با هم، از جدیدترین و جذاب ترین تکنولوژی ها در ساخت گوشی های هوشمند استفاده می کنند. اما آیا همه برندهای شناخته شده دنیا از روز اول تولید کننده بهترین گوشی ها بوده اند؟ اگر نگاهی به تاریخچه و محصولات برندهای مختلف بازار بیاندازیم می بینیم که در هر برند حداقل چند گوشی را می توان به عنوان بدترین گوشی های تاریخ در نظر گرفت. این گوشی ها هم از نظر طراحی ظاهری و هم از نظر فنی و سخت افزاری جزو ضعیف ترین گوشی های تاریخ بوده اند و بازخورد خوبی در بازار گوشی های هوشمند نداشته اند. در این مقاله با برخی از بدترین گوشی های تاریخ و مشکلات و ایرادهایی که داشتند آشنا می شویم.
چه فاکتورهایی گوشی ها را به بدترین گوشی های تاریخ تبدیل می کند؟
قبل از این که به بررسی نام ضعیف ترین گوشی های تاریخ بپردازیم بیایید ببینیم چه چیزی باعث شده که این گوشی ها، بدترین های بازار موبایل باشند. در درجه اول زمانی که یک گوشی از نظر سبک طراحی مدرن و شیک باشد یا از همه مهمتر خوش دست نباشد، می تواند جزو مدل هایی باشد که طرفداران زیادی ندارد. وزن و ابعاد یک گوشی و ارگونومی آن هم مهم است. کاربران به دنبال گوشی هایی هستند که به راحتی در دست جای بگیرند و بتوانند در تمام روز بدون خستگی از آنها استفاده کنند. بنابراین بددست بودن، سنگین بودن یا حتی در مواردی بیش از حد بزرگ بودن ابعاد یک گوشی می تواند آن را به بدترین گوشی بازار تبدیل کند.
مرحله بعدی، بحث عملکرد و سخت افزار است. بدترین گوشی های تاریخ بدون شک مدل هایی بوده اند که ویژگی های چندان مناسبی نداشتند، قابلیت های زیادی را ارائه نکرده اند یا این که قابلیت های آنها چندان کارایی نداشته و از همه مهمتر نقطه ضعف های عملکردی زیادی داشته اند. برای مثال عمر باتری کم، داغ کردن بیش از حد گوشی، کند بودن دستگاه یا کیفیت پایین نمایشگر همگی می تواند روی عملکرد مناسب و قابل قبول یک گوشی از نظر کاربران تاثیر منفی بگذارد. بر این اساس در ادامه به بررسی برخی از بدترین مدل ها در سال های گذشته می پردازیم.
گوشی های مایکروسافت کین یک و دو
در سال 2010 کمپانی مایکروسافت دو گوشی را معرفی کرد که می توان آنها را در لیست بدترین گوشی های تاریخ جای داد. Microsoft Kin One و Kin Two دو مدل عرضه شده توسط مایکروسافت بودند که تقریبا در بین تمام مدل های عرضه شده توسط این برند، بدترین بازخورد را در بین کاربران داشتند. در آن سال مایکروسافت ادعا کرد که این گوشی ها از پلتفرم جدید هوشمند ویندوز فون پشتیبانی می کنند. اما در واقعیت اصلا چنین نبود و حتی این دو گوشی به گوشی های هوشمند شبیه هم نبودند.
از طرفی از نظر طراحی ظاهری این دو مدل پر از نقطه ضعف بودند و ظاهر بسیار نامطلوب و غیر جذابی داشتند. یک گوشی بزرگ و بددست که قابلیت های چندانی را ارائه نمی کرد و همان ویژگی هایی که داشت هم چندان درست عمل نمی کردند. به این ترتیب این دو مدل جزو ضعیف ترین مدل هایی بود که توسط مایکروسافت روانه بازار شد و اصلا بازخورد و فروش خوبی نداشت، در حدی که تنها برای دو ماه فروش و عرضه آنها ادامه داشت و بعد از آن متوقف شد.
گوشی Pebl از کمپانی موتورولا
یکی دیگر از بدترین گوشی های تاریخ به برند موتورولا تعلق دارد. گوشی پبل از برند موتورولا یکی از گوشی هایی است که بیشتر به خاطر ضعیف بودن باتری آن، مورد انتقاد قرار گرفت. باتری به کار رفته در این گوشی به قدری ضعیف بود که تنها چند ساعت شارژ آن دوام داشت و به همین دلیل هم اصلا مورد پسند کاربران واقع نشد. البته نقطه ضعف این گوشی تنها باتری آن نبود. بر اساس گفته های کاربرانی که از این مدل استفاده کرده اند، بدنه این موبایل هم بسیار ضعیف و بی کیفیت بود، به نحوی که متریال به کار رفته در ساخت بدنه آن تمام پرز و آلودگی ها را به خود جذب می کرد. به همین دلایل این گوشی نیز چندان در بازار گوشی های هوشمند دوام نداشت و زود از رده خارج شد.
گوشی Rokr E1 موتورولا
یکی دیگر از ضعیف ترین گوشی های تاریخ، گوشی Rokr E1 است که باز هم به شرکت موتورولا تعلق دارد. در آن دوره آیپاد محبوبیت زیادی داشت. به همین دلیل هم شرکت موتورولا با همکاری شرکت اپل تصمیم گرفت که یک گوشی را طراحی کند که بتوان روی آن آهنگ ذخیره کرد. با این حال هم به دلیل اختلافاتی که بین دو شرکت وجود داشت و هم به دلیل حافظه محدود دستگاه و طراحی آن، این مدل از گوشی موتورولا به عنوان یکی از بدترین گوشی های تاریخ چندان در بازار دوام نیاورد و از رده خارج شد.
گوشی storm بلک بری
یکی از بدترین گوشی های تاریخ در برند بلک بری، گوشی storm است که برخی معتقدند تولید و معرفی همین گوشی در بازار موجب شد که این برند افت کند و وارد دوران افول خود شود. بزرگترین نقطه ضعف این مدل سبک طراحی آن و پنل لمسی ضعیف آن بود.
گوشی N-Gage برند نوکیا
با وجودی که نوکیا همیشه سعی کرده قوی ترین و با کیفیت ترین گوشی ها را تولید کند، اما یکی از نقاط تاریک تولید محصول این برند احتمالا تولید گوشی N-Gage بوده است. از طراحی عجیب و غریب این گوشی گرفته تا ظاهر غیر جذاب و نامتناسب آن و برخی از ویژگی های نه چندان کارامد، این گوشی یکی از ضعیف ترین تولیدات برند نوکیا بوده و هست. هدف نوکیا در آن زمان این بود که یک گوشی گیمینگ را تولید و معرفی کند. اما نه در این مدل، بلکه در سری بعدی آن هم موفق عمل نکرد و این سری از گوشی های نوکیا به عنوان بدترین گوشی های تاریخ بوده اند.
گوشی گلکسی نوت 7 سامسونگ از ضعیف ترین های این برند!
در بین گوشی های سامسونگ یکی از بدترین گوشی های تاریخ، مدل گلکسی نوت 7 است. این گوشی ها یکی از بزرگترین نقطه ضعف ها را داشتند و آن آسیب پذیری بالای باتری بود. باتری های به کار رفته در ساخت این گوشی ها به قدری مشکل داشت که به راحتی آتش می گرفت و خطرات زیادی داشت. به همین دلیل حتی شرکت هواپیمایی آمریکا استفاده از این گوشی ها را در پرواز را کاملا ممنوع کردند. سامسونگ در نهایت مجبور شد این مدل ضعیف و بی کیفیت را از بازار جمع آوری کند، چرا که حتی اصلاح مدل ها هم نتوانست مشکل این دستگاه ها را برطرف کند. بنابراین قطعا یکی از بدترین محصولات تولید شده توسط سامسونگ در طول تاریخ فعالیت این کمپانی، گلکسی نوت 7 است.
گوشی Z10 برند بلک بری
یکی دیگر از بدترین گوشی های تاریخ، گوشی Z10 برند بلک بری است. اما چرا این گوشی عملکرد مطلوبی نداشت؟ با وجودی که در این دستگاه از یک سخت افزار قدرتمند استفاده شده بود، اما به دلیل ضعف های نرم افزاری، اجرای برنامه ها در آن چندان موفق نبود و کاربران تنها می توانند از تعداد بسیار محدودی از برنامه ها روی این دستگاه استفاده کنند. به همین دلیل هم Z10 بلک بری نتوانست مدل چندان موفقی در بازار گوشی های هوشمند باشد.
گوشی Evo 3D برند HTC
یکی دیگر از بدترین گوشی های تاریخ، گوشی Evo 3D برند HTC است. به چند دلیل می توان این مدل را یکی از ضعیف ترین گوشی های تاریخ در نظر گرفت. اول از همه این که دوربین به کار رفته در این مدل چندان قدرتمند و کارامد نبود و کاربران با یک دوربین معمولی مواجه شدند. دومین مورد این که طراحی این گوشی htc برخلاف دیگر مدل های این کمپانی اصلا طراحی جذابی نداشت و طراحی آن واقعا زمخت بود. از طرفی نیز عمر باتری این دستگاه بسیار کم بود و به همین دلیل هم با استقبال خوبی از سمت کاربران مواجه نشد.
گوشی Red Hydrogen One
یکی دیگر از مدل های لیست بدترین گوشی تاریخ، گوشی Red Hydrogen One است. شرکت سازنده این گوشی، یعنی شرکت Red در اصل یک شرکت سازنده موبایل نبود و کار آن ساخت دوربین های فیلمبرداری است. با این حال مدیران این شرکت تصمیم گرفتند با تولید یک گوشی هوشمند، پا به دنیای تولید این محصولات بگذارند که چندان موفق نبودند. با وجود سروصدای زیادی که مدیران این کمپانی برای عرضه گوشی Red Hydrogen One به پا کردند، اما در نهایت هیچ کدام از وعده های آنها عملی نشد و این پروژه با شکست رو به رو شد.
گوشی Voyager از برند ال جی
از دیگر محصولاتی که می توان نام آن را در لیست بدترین گوشی های تاریخ جای داد، گوشی Voyager ساخت کمپانی ال جی است که در سال 2007 وارد بازار شد. در آن سال این گوشی جزو مدل های به روز و مدرن محسوب می شد و تقریبا اولین مدل هایی بود که با یک نمایشگر لمسی و کیبورد مجازی، به کاربران امکان دسترسی راحت به اینترنت را می داد. با وجود تمامی قابلیت ها و ویژگی های به روز به کار رفته در ساخت این مدل، وجود ایرادهای متعدد سخت افزاری موجب عدم موفقیت آن در بازار شد و به همین دلیل فروش آن با شکست مواجه شد.