آموزش نحوه آنروت کردن گوشی و تبلت اندرویدی

در گوشی ها و تبلت های اندرویدی یک ویژگی به نام روت کردن گوشی هست. این قابلیتی است که بر خلاف سیستم عامل های ویندوز و iOS، در سیستم عامل اندروید وجود دارد. با روت کردن دستگاه می توان تمام محدودیت های گوشی را از میان برداشت و به عمق و ریشه سیستم عامل دسترسی پیدا کرد. این عمل نوعی سفارشی کردن و شخصی سازی کردن سیستم عامل است.

با این حال بعد از روت کردن دستگاه گاهی کاربران می خواهند مجدد گوشی خود را آنروت کنند. به دلایل مختلفی کاربران به آنروت کردن گوشی و تبلت اندرویدی خود نیاز دارند. برای همین منظور هم باید با نحوه آنروت کردن اندروید آشنا باشند. در ادامه می خواهیم دلایلی را بررسی کنیم که کاربران به آنروت کردن اندروید و تبلت خود نیاز دارند و در ادامه هم روش های انجام این کار را توضیح دهیم.

آنروت کردن اندروید

چرا به آنروت کردن موبایل نیاز است؟

زمانی که یک گوشی یا تبلت روت می شود، کاربران برای دسترسی به آپدیت ها و به روز رسانی های رسمی اندروید به مشکل بر خواهند خورد. به همین دلیل یکی از دلایل اصلی نیاز به آنروت کردن اندروید، دسترسی به آپدیت های رسمی شرکت است. دلیل مهم دیگر هم فروش گوشی است. زمانی که کاربری قصد فروش گوشی یا تبلت اندرویدی خود را داشته باشد، در صورتی که پیش از این گوشی روت شده باشد، نیاز است قبل از فروش مجدد دستگاه را آنروت کند.

خصوصا که با روت کردن دستگاه گارانتی رسمی گوشی از بین می رود و امنیت دستگاه به شدت در معرض خطر می افتد. به این دلایل و مواردی دیگر، کاربران باید از روش های مختلف آنروت کردن دستگاه خود اطلاع داشته باشند. برای آنروت کردن دستگاه های اندرویدی بهترین کار استفاده از برنامه های تخصصی موجود یا مراجعه به یک مرکز تعمیرات تخصصی معتبر برای تعمیرات نرم افزاری موبایل مانند مرکز سخت افزار ایران است. در ادامه روش های مختلف انجام این کار را توضیح خواهیم داد.

استفاده از آخرین آپدیت اندروید برای آنروت کردن موبایل

یکی از ساده ترین روش هایی که می توان از آن برای آنروت کردن اندروید استفاده کرد، نصب آخرین آپدیت اندرویدی است که به صورت رسمی ارائه شده است. در واقع بر خلاف روت کردن گوشی که دیگر نصب و دریافت به روز رسانی های رسمی انجام نمی شود، با نصب دستی آخرین آپدیت اندروید، گوشی مجدد آنروت خواهد شد.با انجام این کار تمام مشکلات دستگاه برطرف می شود.

با این حال این روش تنها زمانی قابل استفاده است که سه آپدیت جدید را دریافت نکرده باشید. اگر روت شدن دستگاه بعد از دریافت سه آپدیت جدید اندروید انجام شده باشد، دیگر آپدیتی برای نصب و استفاده و آنروت کردن اندروید وجود نخواهد داشت. از همه مهم تر این که آپدیت های رسمی تنها یک بار در سال عرضه می شوند.

استفاده از برنامه Super SU برای آنروت کردن موبایل

روش کاربردی دیگری که می توان از آن برای آنروت کردن گوشی و تبلت اندرویدی استفاده کرد، استفاده از برنامه هایی است که در این خصوص وجود دارند. یکی از آن ها برنامه Super SU است. این برنامه بسیار کاربردی است و آنروت کردن دستگاه با استفاده از آن اصولی ترین روش است. بعد از نصب برنامه باید آن را اجرا و وارد شد. سپس از منوی تنظیمات درون برنامه باید گزینه Full unroot را انتخاب کرد.

در ادامه برای شما پیامی مبنی بر تاییدیه آنروت کردن دستگاه ارسال می شود که باید گزینه Continue انتخاب کنید. به این ترتیب برنامه به صورت خودکار پروسه آنروت کردن را انجام داده تا به اتمام برسد. بعد از تمام شدن این پروسه، برنامه بسته شده و دستگاه به صورت اتوماتیک ریستارت می شود. با روشن شدن گوشی، حال یک گوشی آنروت شده خواهید داشت. نکته قابل توجه این است که این برنامه را تنها می توان در گوشی های روت شدن نصب و اجرا کرد. بعد از آنروت شدن هم باید آن را حذف کنید.

استفاده از فایل منیجر برای آنروت کردن اندروید

یکی دیگر از برنامه هایی که می توان از آن برای آنروت کردن گوشی و تبلت اندرویدی استفاده کرد، برنامه فایل منیجر است. این برنامه قابلیت های زیادی دارد و تنها یکی از آن ها برای آنروت کردن دستگاه های اندرویدی است. ابتدا برنامه ES File manager را دانلود و نصب کنید. سپس وارد برنامه شده و در منوی آن گزینه Tools را انتخاب کنید. در ادامه گزینه root explorer را روی حالت روشن قرار داده و از طریق بخش System وارد پوشه Bin شوید.

در این جا باید فایل SU را حذف کنید. بار دیگر وارد بخش سیستم شوید و این بار پوشه xbin را انتخاب و فایل SU دومی را هم حذف کنید. در ادامه برای آنروت کردن باید باز هم در بخش system پوشه app را انتخاب و در این جا برنامه superuser.apk را انتخاب کنید. با انتخاب این برنامه آن را حذف کرده و گوشی را یک بار ریستارت کنید. با روشن شدن دستگاه، آنروت شدن آن با موفقیت به اتمام می رسد و می توان مشکل را برطرف کرد.

آنروت کردن موبایل و تبلت اندرویدی با Universal Unroot

یکی دیگر از برنامه های کاربردی موجود برای آنروت کردن اندروید، برنامه Universal Unroot است. این برنامه کیفیت و کارایی بسیار قابل قبولی دارد و یکی از بهترین ها است. کار با این برنامه بسیار راحت است و با چند مرحله ساده می توان گوشی اندرویدی را آنروت کرد. کافی است بعد از نصب و اجرای برنامه، وارد آن شده و گزینه Unroot را بزنید. در پنجره نمایش داده شده گزینه yes را زده و موافقت خود با آنروت کردن دستگاه را اعلام کنید. در ادامه برنامه به صورت خودکار کار آنروت کردن گوشی و تبلت اندرویدی را انجام می دهد.

بیشتر بخوانید: دلایل مختلف روت نکردن گوشی اندروید

روش استفاده از نصب استاک فریمور

روش موثر و بسیار کارامد دیگری که می توان برای آنروت کردن گوشی و تبلت اندرویدی از آن استفاده کرد، نصب استاک فریمور است. با نصب استاک فریمور روی گوشی یا تبلت مورد نظر می توان به راحتی آن ها را آنروت کرد. استفاده از این روش کارایی صد در صدی دارد و همیشه موثر و نتیجه بخش خواهد بود.

برای آموزش آن و مراحل انجام آنروت کردن گوشی با استفاده از نصب استاک فریمور، باید دید مدل و برند گوشی چیست. چرا که هر مدل روش و مراحل مخصوص به خود را دارد. نکته مهم نصب نسخه استاک فریمور استاندارد و اختصاصی گوشی یا تبلت اندرویدی مورد نظر است. در نتیجه با توجه به مدل دستگاه باید روش مناسب جهت نصب و استفاده از استاک فریمور را دنبال کرد.

آنروت کردن با استفاده از Flash a Factory Image

یک روش کاربردی دیگر برای آنروت کردن گوشی و تبلت اندرویدی استفاده از Flash a Factory Image است. این کار گوشی یا تبلت اندرویدی را دقیقا به حالت اولیه خود در زمان خرید گوشی بر می گرداند. معمولا این گزینه مستقیما توسط تولید کنندگان گوشی ارائه می شود. به نوع می توان گفت Flash a Factory Image یکی از بهترین راه کار ها برای ریست کردن کامل گوشی یا تبلت است. اگر هیچ یک از روش ها قابل استفاده نباشد، این روش می تواند کارایی کامل داشته باشد.

فلش کردن فکتوری ایمیج در گوشی های مختلف متفاوت است. برای اینکار به دانلود یک سری ابزار ها مانند ADB و Fastboot است. سپس باید  factory image را از سایت اندروید دانلود و روی کامپیوتر نصب کرد. سپس باید گوشی را به سیستم وصل وبا حالت فست بوت، آن را بوت کرد. در ادامه با اجرای دستور Command Prompt، باید flash-all.bat را روی سیستم ویندوز اجرا کرد. در ادامه برنامه کار خود را انجام داده و گوشی آنروت می شود.