هکر ها این روز ها می توانند در هر جایی اطلاعات مهم موجود در گوشی شما را سرقت کنند. در نتیجه استفاده از یک سری راهکار های کاربردی جهت جلوگیری از هک شدن گوشی می تواند تا حدود زیادی از اطلاعات مهم شما محافظت کند.
این روز ها هکر های سیستم های مختلف هوشمند همه جا هستند و تقریبا می توان گفت هیچ سیستم و دستگاه هوشمندی این روز ها از وجود هکر ها و خطر هک شدن گوشی، کامپیوتر و دیگر سیستم های اطلاعات شخصی مصون نیست.
در هر لحظه ای که شما از طریق موبایل خود به اینترنت وصل می شوید و آنلاین هستید، هکر ها در کمین اند و می توانند اطلاعات شخصی و بسیار مهم شما را هک کنند. علاوه بر سرقت اطلاعات، هک شدن گوشی می تواند مشکلات دیگری را نیز به دنبال داشته باشد. در این مقاله کارشناسان نمایندگی تعمیر موبایل سونی به بررسی مشکل هک گوشی و راه های جلوگیری از آن می پردازند.
راهکار های کاربردی جلوگیری از هک شدن گوشی
هکر ها اطلاعات مهم را هدف می گیرند. سرقت اطلاعات مهم همچون عکس ها و ویدئو های شخصی و پیام ها و داده های مهم مانند اطلاعات بانکی و مواردی از این دست، همگی در صورت هک شدن گوشی می توانند مشکل ساز شوند. اما آیا می توان از هکر ها رهایی یافت و از هک شدن موبایل جلوگیری کرد؟
خصوصا این که فرایند هک شدن گوشی این روز ها روندی رو به رشد دارد و با افزایش مشخصه های هوشمند گوشی ها و افزایش کاربری های آنلاین این روند بیش تر نیز می شود. از همه مهم تر این که در حال حاضر بیش تر افراد تمایل دارند تا اطلاعات بسیار مهم و ضروری خود را روی گوشی های خود ذخیره کرده و نگهداری کنند.
در این جا می خواهیم به شما راهکار هایی را ارائه دهیم که به واسطه آن ها از هک شدن گوشی خود به دست هکر ها و نشر داده های خود به بیرون جلوگیری نمایید. در ادامه برخی از کارامد ترین روش های موجود برای ممانعت از هک شدن تلفن همراه را بررسی می کنیم.
به هیچ عنوان تلفن همراه خود را در محیط های عمومی رها نکنید
برای یک هکر تنها یک لحظه کوتاه دسترسی به دستگاه تلفن همراه شما کافی است تا کار خود را انجام دهد. در نتیجه در بسیاری از موارد شما حتی متوجه این نمی شوید که هک شدن گوشی تان در چه زمانی رخ داده است و چطور اطلاعات تان به بیرون نشر کرده است.
در نتیجه اولین توصیه ای که می شود این است که به هیچ عنوان گوشی خود را خصوصا در حالت باز و قفل نشده در محیط های عمومی نگذارید. حتما از امنیت فیزیکی دستگاه خود اطمینان حاصل کنید تا حتی برای لحظه ای هم که شده، هکر مورد نظر به گوشی تان دسترسی فیزیکی نداشته باشد.
در خصوص برنامه هایی که نصب می کنید دقت بالایی داشته باشید
نصب برخی از برنامه ها می تواند عامل هک شدن گوشی شما باشد. حتما تاکنون هنگام نصب برنامه های مختلف روی گوشی های هوشمند خود متوجه این مورد شده اید که برخی از برنامه ها برای نصب شدن از شما برای برخی از دسترسی ها اجازه می خواهند. در بسیاری از حالت ها این برنامه ها اجازه دسترسی به فایل ها، دسترسی یافتن به دوربین و گوش دادن به میکروفون دستگاه شما را از شما می خواهند.
در خصوص برنامه هایی که روی سیستم گوشی خود نصب می کنید و تاییدیه هایی که می دهید کاملا هوشیارانه و با دقت عمل کنید. همه این برنامه ها ایمن نیستند و ممکن است راهی برای هک شدن گوشی شما باشند. این امر به ویژه در خصوص گوشی های اندرویدی صادق است.
سطح امنیت گوگل پلی و اپل استور در نصب برنامه ها
چرا که گوگل پلی به نسبت اپل استور کنترل کم تری روی برنامه های قابل نصب روی اندروید دارد. بر عکس اپ استور که تنها به برنامه های مختص اپل اجازه نصب می دهد، سیستم های اندرویدی به برنامه هایی با منبع سوم شخص نیز امکان نصب را می دهند. همین امر هک شدن گوشی های اندروید را به نسبت گوشی های اپل بیش تر کرده است. در نتیجه شدیدا توصیه می شود نسبت به نصب برنامه ها توجه کافی را داشته باشید.
چک کردن برنامه های نصب شده
برای جلوگیری از هک شدن گوشی هر آن چه که هم اکنون روی موبایل خود دارید را چک کنید
در بسیاری از موارد برنامه های نصب شده روی گوشی شما در نگاه اول کاملا ایمن و ساده به نظر می رسند. این در حالی است که این برنامه می توانند بعد از اولین آپدیت شدن شان، تا حدود زیادی نا ایمن و خطرناک شده و به عنوان منبعی جهت هک شدن گوشی شما محسوب شوند.
در نتیجه اگر می خواهید مانع هک شدن تلفن همراه خود شوید، بهتر است زمان کوتاهی را برای بررسی تمام برنامه های موجود روی گوشی تان اختصاص داده و تمامی اجازه ها و دسترسی های این برنامه ها را مجددا مرور کنید. این امر می تواند تا حدود زیادی از سوء استفاده کردن برخی از برنامه ها و در نتیجه هک شدن گوشی شما جلوگیری نماید.
در سیستم های IOS این امر به راحتی در بخش Privacy امکان پذیر است. اما در سیستم های اندروید انجام این کار کمی دشوار تر است. با این حال برخی از برنامه های امنیتی می توانند در این خصوص کمک کنند. برنامه هایی مانند Avast و McAfee می توانند با انجام بررسی کامل برنامه های اندروید به شما برای جلوگیری کردن از هک شدن گوشی تان کمک کنند.
تا جای ممکن از کاربرد رمز های ساده و روتین خودداری نمایید
در بسیاری از موارد مشاهده شده که هک شدن گوشی در حالتی اتفاق افتاده است که حتی هکر قربانی خود را ملاقات نیز نکرده است. اما با در دست داشتن برخی از اطلاعات ورود به سیستم های شخصی به راحتی وارد شده است.
معمولا دلیل این امر نیز استفاده از برخی رمز ها و اطلاعات ساده ای مانند سال تولد یا مواردی از این دست است. چرا که این اطلاعات به راحتی ممکن است در برخی از شبکه های اجتماعی همچون فیس بوک در دسترس دیگران قرار داشته باشد. در نتیجه برای جلوگیری از هک شدن گوشی خود از رمز های ساده و روتین استفاده نکنید.
برای جلوگیری از هک شدن برای برنامه های خود رمز های مجزا بگذارید
در بسیاری از موارد شاید فردی از شما تقاضا کند برای لحظه ای کوتاه گوشی خود را به او بسپارید تا یک تماس بگیرد. در همین زمان کوتاه با بررسی برنامه های مختلف شما مانند تلگرام یا واتس آپ، به اطلاعات شخصی شما دسترسی پیدا کند. در نهایت نیز شما بعد از چند روز متوجه هک شدن گوشی خود خواهید شد.
اما اگر برای هر برنامه و فایلی که روی گوشی خود دارید، یک رمز عبور قوی و معتبر بگذارید، می توانید تا حدود زیادی از بروز این اتفاق جلوگیری کنید. رمز های عبور متفاوت و مجزا می توانند به عنوان سدی برای هکر ها عمل کرده و مانع از هک شدن گوشی شما شوند.
استفاده از برنامه های آنلاین هشدار دهنده
در بسیاری از موارد حتی با وجود دقت بالایی که شما در نصب برنامه های مختلف دارید یا احتیاطی که هنگام بازدید وب سایت ها دارید، باز هم خطر هک شدن موبایل در کمین است. برای این منظور می توانید از برخی برنامه های هشدار دهنده استفاده کنید که در صورت احتمال هک شدن گوشی تان به شما هشدار دهند.
برنامه ای مانند LogDog از این دست برنامه ها است که هم برای سیستم های اندرویدی و هم سیستم های IOS در دسترس است. این برنامه هویت شما را در برنامه های آنلاینی مانند Gmail، Facebook و Drop box بررسی می کند و در صورتی که شخصی غیر از شما وارد این برنامه ها شود و به اطلاعات شما دسترسی پیدا کند، به شما هشدار می دهد. از این طریق به شما برای جلوگیری از هک شدن گوشی تان کمک می کند.
این برنامه در واقع هر گونه عملکرد و فعالیت مشکوکی را بررسی می کند و در صورت مشاهده هر چیز نا متعارفی به شما هشدار می دهد. برای مثال اگر از مکانی نامشخص و نا آشنا ورود به حساب کاربری شما صورت بگیرد، سریعا به شما هشدار می دهد. در نتیجه قبل از هک شدن گوشی تان شما می توانید به سرعت اقدام به تغییر رمز و اطلاعات خود کنید.
در خصوص اتصالات بلوتوث دستگاه خود هوشیار باشید
اول این که سعی کنید در صورت عدم استفاده از بلوتوث دستگاه در محیط های عمومی و بیرون، از روشن نگه داشتن بلوتوث گوشی خود خودداری نمایید. بلوتوث دستگاه خود می تواند یک راه ورود برای هک شدن گوشی شما باشد. دوم این که حتما از نوع اتصال و جفت شدن با دستگاه های دیگر اطمینان حاصل کنید. گاهی اتصال با دستگاه های ناشناس می تواند عامل هک شدن موبایل شما باشد.
مراقب وای فای عمومی و نامطمئن باشید!
وای فای موجود در مکان های عمومی که به راحتی و بدون هیچ ایمنی در اختیار همه قرار می گیرد، در اکثر مواقع نقطه هدف هکر ها محسوب می شود. در بسیاری از مواقع اتصال به این وای فای های عمومی و نا ایمن می توانند دلیل هک شدن گوشی و سرقت اطلاعات مهم خصوصا اطلاعات بانکی افراد باشد.
در کل مراقب اطلاعات مهم خود باشید!
هک شدن گوشی فرایندی است که به مراتب شاهد افزایش آن در همه جای دنیا هستیم. هر چقدر تکنولوژی های موجود گسترش می یابد، هکر ها نیز بر مهارت های خود می افزایند و مطابق این فناوری ها خود را به روز می کنند. در نتیجه بهتر است تا جای ممکن از نگهداری اطلاعات بسیار مهم خود در گوشی های موبایل – نظیر اطلاعات بانکی – خودداری نمایید. رعایت نکاتی که در بالا نیز به آن اشاره شد، می تواند تا حدود زیادی مانع از هک شدن تلفن همراه شما شود.