با حملهی دوبارهی وزارت بازرگانی آمریکا به هواوی، اکنون به دولت ایالات متحده بستگی دارد تصمیم بگیرد که آیا هواوی میتواند تراشههای خودش را از شرکتهایی نظیر TSMC دریافت کند یا خیر. تغییر قانون صادرات جدید آمریکا مستلزم آن است که هر کارخانهای که از فناوریهای آمریکایی استفاده میکند، باید پیش از ارسال قطعاتش برای شرکت هواوی، مجوز کسب کند. البته ایالات متحده اجازه داده چیپستهایی که تولید آنها به بل از 14 سپتامبر بازمیگردد، بدون مشکل برای این شرکت ارسال شوند. این بدان معناست که هواوی میتواند تراشهی 5 نانومتری Kirin 1020 خود را به تعداد کافی برای گوشیهای خانواده هواوی میت 40 که امسال عرضه میشوند، تأمین کند. اما تکلیف گوشی های سال 2021 هواوی چه میشود؟
گوشی های سال 2021 هواوی
کمپانی هواوی پیشتر برخی از وظایف خود را به بزرگترین کارخانهی مستقر در چین به نام SMIC واگذار کرده بود. اما تراشههایی که در این کارخانه تولید میشوند عموماً مبتنی بر فناوری 14 نانومتری هستند. گفته میشود به تازگی در این کارخانه به فرآیند تولید 7 و 8 نانومتری دست پیدا کردهاند و Kirin 710A نیز نخستین چیپستی است که توسط SMIC تولید شده است. اما هواوی برای گوشی های سال 2021 خودش نیازمند تراشههای مدرنتری است و اکنون با مشکل نبود تجهیزات پیشرفته لیتوگرافی مواجه شده است. از تجهیزات لیتوگرافی برای مشخص کردن وافرها جهت تعیین محل قرارگیری ترانزیستورها استفاده میشود. برای آن که SMIC بتواند به فناوری 5 نانومتری دسترسی پیدا کند به دو چیز نیاز است: یکی زمان زیاد و دیگری تجهیزات پیشرفته لیتوگرافی است.
چیپستهای اسنپدراگون در گوشی های سال 2021 هواوی
بنابراین تصور نمیشود گوشی های سال 2021 هواوی از چیپستهای ساخته شده در کارخانه SMIC استفاده کنند، اما هواوی گزینههای دیگری نیز دارد. یکی از تحلیلگران بازار میگوید که کوالکام میتواند تأمین کنندهی چیپست گوشی های هواوی پی 50 و هواوی میت 50 در سال آینده باشد. این شرکت آمریکایی تولیدکننده چیپستهای موبایلی برای همکاری با هواوی برای نیازمند درخواست مجوز از دفتر صنعت و امنیت اداره بازرگانی آمریکا خواهد بود. احتمال دارد مقامات آمریکایی با این درخواست کوالکام موافقت کنند.
بسیاری از محدودیتهایی که برای هواوی در نظر گرفته شده، جهت محافظت از تهدیدهایی است که ناشی از زیرساختهای ارتباطات شبکه 5G و برنامههای نظامی هستند، در حالی که بعید به نظر میرسد گوشیهای هوشمند مصرفی این شرکت بخواهند آسیبی از این موضوع ببینند. اگر کوالکام بتواند از وزارت بازرگانی آمریکا کسب مجوز کند، پس از شرکتهای چینی همچون شیائومی، اوپو و ویوو اکنون نوبت به هواوی میرسد که برای تأمین چیپست گوشیهایش دست به دامان این شرکت آمریکایی شود.
گوشیهای پرچمدار سری پی 40 هواوی کنونی هواوی از چیپست Kirin 990 5G شرکت HiSilicon از توابع شرکت هواوی استفاده میکنند. این چیپست بر بستر فناوری پردازش 7 نانومتری کمپانی TSMC تولید میشود.