هر گوشی هوشمند و تبلتی متشکل از چندین قطعه سخت افزاری مرتبط با هم است که ارتباط و تعامل صحیح آن ها با هم، عملکرد نهایی گوشی را شکل می دهد. یکی از قطعات سخت افزاری بسیار مهم گوشی های هوشمند، سخت افزار eMMC نام دارد. eMMC در واقع مخفف شده عبارت embedded Multi-Media Controller or Card است. به این قطعه سخت افزاری هارد موبایل هم گفته می شود که خود این قطعه از سه بخش سخت افزاری به صورت زیر مجموعه تشکیل شده است.
هر eMMC تشکیل شده از یک کارت گرافیکی، فلش مموری و یک کنترلر فلش مموری است. در واقع این قطعه یک کارت حافظه است که از آن برای ذخیره سازی داده استفاده می شود. در این جا می خواهیم در خصوص نقش و کارایی سخت افزار eMMC بیشتر بدانیم و ببینیم در صورت خرابی این قطعه در گوشی های هوشمند چه مشکلاتی ممکن است در این دستگاه ها ایجاد شود.
نقش سخت افزار eMMC در دستگاه های هوشمند چیست؟
این قطعه سخت افزاری در واقع همان هارد موبایل است و نقش و عملکرد آن برای ذخیره سازی داده ها و خواندن و نوشتن اطلاعات است. نقش این قطعه در واقع به عنوان یک کارت حافظه داخلی برای ذخیره سازی داده های مولتی مدیایی در انواع گوشی، تبلت و حتی دوربین های دیجیتال است.
این حافظه در واقع حافظه داخلی در این دستگاه هاست و نمی توان آن را به عنوان حافظه جداشدنی دستگاه در نظر گرفت. در کنار این حافظه داخلی یا همان سخت افزار eMMC، در دستگاه های هوشمند یک حافظه رم و یک حافظه خارجی یا همان کارت حافظه نیز برای ذخیره سازی و پردازش داده ها وجود دارد. حافظه های eMMC به نوعی جایگزین حافظه های قدیمی مانند HDD ها شده اند.
برای تعمیر هارد گوشی خود کلیک کنید !
از سخت افزار eMMC در چه دستگاه هایی استفاده می شود؟
همان طور که گفته شد این قطعه سخت افزاری را می توان به عنوان یک حافظه داخلی یکپارچه شده برای دستگاه های قابل حمل در نظر گرفت. کاربرد این قطعه به عنوان هارد موبایل یا تبلت کارایی بالایی دارد، چرا که این دستگاه ها به یک سخت افزار با بازدهی بسیار بالا نیاز دارند. علاوه بر گوشی های هوشمند و تبلت، در انواع دوربین های دیجیتالی، پخش کننده های مولتی مدیا و … نیز می توان از سخت افزار eMMC بهره برد.
استفاده از eMMCچه مزیت هایی دارد؟
استفاده از این نوع حافظه در دستگاه های قابل حملی همچون موبایل و تبلت مزیت های زیادی دارد و در کل پروسه پردازش را ساده تر کرده است. وجود این مزیت ها و برتری ها نسبت به حافظه های داخلی قبلی، موجب گسترش استفاده از سخت افزار eMMC در دستگاه های مختلف شده است.
ارائه یک ساختار یکپارچه با کارایی بهتر و سریع تر
با استفاده از چنین ساختاری به عنوان حافظه داخلی، ساختار کنترلر فلش مموری به صورت یک پکیج با دسترسی بهتر یکپارچه می شود. در نتیجه دستگاه نیازی به کنترل و مدیریت سطح پایین فلش مموری ندارد. در کنار این گزینه ها، با کاربرد این قطعه به عنوان هارد موبایل دیگر نیازی به طراحی واسط کاربری به صورت پیچیده نیست و در نهایت تمام این موارد، بازدهی دستگاه به مراتب بیشتر شده و سرعت آن افزایش می یابد.
تعمیر راحت تر برد دستگاه
مزیت دیگر استفاده از سخت افزار eMMC این است که با کاربرد چنین قطعاتی در دستگاه ها، تعمیر لاجیک برد بسیار راحت تر شده و در صورت خرابی هر یک از قطعات ریزتر روی برد، دیگر نیازی به جداسازی یا تعویض کامل برد نیست. به این ترتیب می توان به راحتی تعمیرات تخصصی مورد نیاز را برای برد انجام داد و مشکل را بدون نیاز به تعویض کامل برد برطرف کرد.
امنیت بیشتر داده ها در هارد موبایل از نوع eMMC
از دیگر مزیت های استفاده از سخت افزار eMMC این است که در صورت کاربرد آن ها در دستگاه های الکترونیکی به منظور حافظه داخلی و ذخیره سازی داده ها، امنیت اطلاعات به مراتب بیشتر خواهد بود. در صورت پاک کردن اطلاعات از روی حافظه eMMC می توان از امنیت اطلاعات مطمئن بود.
با استفاده از این سخت افزار در دستگاه ها هم می توان در خصوص برش ایمن داده ها و هم پاک شدن امن آن ها اطمینان یافت. البته عملکرد ایمن این سخت افزار به پشتیبانی نرم افزاری در درایور های دستگاه نیاز است. هر یک از این نرم افزار ها سطح مشخصی از امنیت را ارائه می دهند.
پیشنهاد سایت : افزایش حافظه داخلی گوشی اندرویدی
انواع حافظه eMMC
نکته قابل ذکر در خصوص کاربرد eMMC به عنوان هارد موبایل این است که این حافظه ها انواع مختلفی دارند. هر یک از این حافظه ها دارای مشخصاتی هستند که آن ها برای نصب روی یک برد به خصوص و استفاده در یک دستگاه مجزا مناسب می کنند. برای مثال سخت افزار eMMC BGA 153 را می توان در برد هایی با پردازنده اسنپ دراگون یا کوالکام به کار برد.
برخی مدل ها نیز مانند BGA 162 اغلب در گوشی های چینی استفاده می شود و کیفیت آن ها به مراتب کم تر است. BGA 169 و BGA 221 از انواع دیگر حافظه های داخلی eMMC مورد استفاده در سایر مدل های گوشی از جمله برند سامسونگ و هوآوی هستند. در کل انواع این حافظه ها توسط شرکت های بزرگی از جمله سامسونگ، توشیبا، سن دیسک و … ساخته می شوند.
تفاوت eMMC با HDD و SSD
SDD ها نیز نوعی هارد یا حافظه داخلی هستند که از آن ها برای ذخیره سازی داده در حالت جامد استفاده می شود. این فناوری به نسبت حافظه های HDD جدید تر و به روز تر است و از آن ها درست مانند HDD به عنوان هارد لپ تاپ و کامپیوتر استفاده می شود. در SSD ها هم داده ها روی ماژول های بر پایه فلش مموری ذخیره می شود و آن ها هم از نوع حافظه جدا شدنی نیستند. در مقایسه سخت افزار eMMCبا حافظه SSD باید گفت که eMMC ها به مراتب سریع تر از SSD ها بوده و احتمال این که داده ها در این حافظه از دست رود بسیار کم تر خواهد بود.
چه مشکلاتی ممکن است در سخت افزار eMMC به وجود بیاید؟
این قطعه سخت افزاری هم ممکن است در اثر مواردی مانند ضربه به دستگاه، افزایش دمای هارد، مشکلات نرم افزاری و … دچار یک سری مشکلات شود. در نتیجه خرابی خود را با نشانه هایی مانند هنگ کردن گوشی، جریان کشی دستگاه، فریز شدن روی لوگو، ارور های مختلف در زمان فلش دستگاه و خاموش و روشن شدن مداوم و خود به خودی نشان دهد.
علاوه بر این در صورت بروز مشکلات جدی در هارد موبایل، ممکن است اطلاعات قابل انتقال، حذف شدن یا ذخیره سازی نباشد. حتی بعد از ریست فکتوری نیز داده ها پاک نمی شوند. در نتیجه بروز هر یک این موارد به تعمیرات تخصصی سخت افزار eMMC و رفع مشکلات آن نیاز است. مرکز سخت افزار ایران یک مرکز تعمیراتی بسیار معتبر است که در زمینه رفع مشکلات نرم افزاری و تعمیرات سخت افزار موبایل تجربه و اعتبار حرفه ای زیادی دارد.